web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Paard slaat op hol: acht gewonden

Paard slaat op hol: acht gewonden

28-9-14 – 13:58
Paard rent tijdens Rotterdams evenement het publiek in
Hulpverleners verzorgen een gewonde jongen in het Zuiderpark © AS Media .
UPDATE Acht mensen zijn vandaag gewond geraakt toen een paard met wagen op hol sloeg en het publiek in rende tijdens de Zuiderparkspelen, een cowboy-en indianenfeest in Rotterdam. Drie gewonden, onder wie twee kinderen, zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De vijf andere gewonden werden ter plaatse behandeld.
Het is niet bekend hoe ze er aan toe zijn. Ze waren wel aanspreekbaar.

Het paard dat een kar trok waarop bezoekers rondjes over het terrein konden rijden, had net even pauze maar schrok van plotseling tromgeroffel. Met kar en al rende het dier door het publiek en raakte daarbij meerdere mensen. Onbekend is of het dier zelf ook verwondingen heeft opgelopen. De kar raakte zwaar beschadigd.

Paniek
Ed Goverde (57) voormalig deelraadsvoorzitter van Rotterdam-Charlois was getuige van het ongeluk. Hij kwam met de schrik vrij. ‘Ik zat met mijn vrouw op een terrasje toen ik uit mijn ooghoek zag dat het paard een huppel maakte. Daarna stoof het dier weg, het publiek door. Mensen begonnen te gillen, er ontstond paniek. Het was alsof het paard daar nog wilder van werd.’

Het dolle paard raakte Goverde op een haar na en stevende recht op een plek af waar kinderen bij een kampvuur zaten. ‘Net op tijd wist iemand het paard te pakken te krijgen en tot bedaren te brengen. Als dat niet was gebeurd, was het leed niet te overzien geweest. Het hele voorval duurde misschien 30 seconden. Het zag er ernstig uit.’
https://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3758036/2014/09/28/Paard-slaat-op-hol-acht-gewonden.dhtml

Ik moest als jonge girlie ooit op paardrijden, ik las me suf in de boeken en kende alle rassen uit mijn hoofd.

Ik vond ze geweldig!!!!!!
Nou ik op paardrijden, supers leuk natuurlijk, 2 jaar lang.
Ik viel er dus nooit af, maar die laatste dag dus wel, en niet meer van een pony, maar van een paard mega hoog, die op hol sloeg,
ik zag mezelf al vertrekken richting weilanden door heg en steg, en ik heb me ervan af laten vallen.
Paard was niet te houden, gewoonweg wild…

…….Ik ben nooit meer op een paard gaan zitten hierna!

 

Want zoals mijn moeder ooit zei, het zijn en blijven dieren!

Vreemd dat dit toevallig op dezelfde dag gebeurde, met idem publiek en mensen die gewond raken… als bij de monstertruck event!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥