web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorMaatschappij & Psyche

Zwarte Piet onzin, geen discriminatie dus!

Zwarte Piet mag niet meer volgens de regering, dat is discriminerend. De regering weet zelf nog niet eens waar Zwarte Piet van oorsprong vandaan komt nml.
En dat hadden ze moeten weten!
Zij besturen dit land. Daarnaast zijn er vele landen die zelf ook een boogiewoogieman hebben een zwarte donkere man die kleine kindertjes bang maakt als ze stout zijn geweest.
Dit is niet enkel hier het geval.
Leest en huiver over de oorsprong van deze zwarte Piet(Volgens mij een schoorsteenveger syndroom, want door die schoorsteen werd hij zo zwart nml!!!!!!!!!)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas

Hoewel in omringende landen Sint-Nicolaas al langer vergezeld werd door een of andere boeman had hij in de Nederlanden aanvankelijk geen helper. Maar in 1850 introduceerde de onderwijzer Jan Schenkman in zijn leesboekje “Sint Nicolaas en zijn Knecht” drie nieuwe zaken, die allemaal zijn blijven hangen in de sinterklaasfolklore: een knecht voor Sinterklaas, de intocht en de stoomboot. Die knecht had in zijn boekje nog geen naam, hij was een gekleurde jongeman, gekleed als een page. In de loop der tijd heeft hij verschillende namen gehad; zo heette hij bijvoorbeeld Jan de knecht, Trappadoeli, Nicodemus, Assiepan, Sabbas, Hans Moef, Pikkie, Robbert, Krik-krak, Micheltje, Hansje van Vese (of Hansje van Kese), Jacques Jour (of Sjaak Sjoor).[16] In 1859 werd voor het eerst een artikel gedrukt waarin hij Pieter wordt genoemd,[noten 7][noten 8] en in 1895 was Zwarte Piet al in zwang geraakt.[noten 9] Het bleef niet bij één Zwarte Piet; in 1880 traden al twee knechten op.[noten 10] Na de Tweede Wereldoorlog organiseerden Canadese militairen in Nederland een sinterklaasviering met een massa Zwarte Pieten.[17] Sindsdien wordt Sinterklaas vergezeld door vele Pieten, tegenwoordig vaak met voor ieder een eigen taak, onder leiding van een Hoofd-Piet. Terwijl Sinterklaas altijd statig en gedistingeerd is, gedragen de Pieten zich als acrobaten en grappenmakers die vaak kwajongensstreken uithalen.

Lees ook eens:   HET MOMENT dat de transgenderbeweging totaal ontspoorde

En regering nu, hups weer regeren! Er zijn veel belangrijkere zaken om je mee bezig te houden nml.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥