27 januari 2022

 

Werkstraf voor stoppen pestkoppen

Werkstraf voor stoppen pestkoppen

AMSTERDAM –
Twee broers (20) uit het Friese Buitenpost die een einde maakten aan het pesten van hun zusje door een negental treiteraars, moeten een werkstraf van 180 uur vervullen en een schadevergoeding betalen.
De twee waren in maart van het vorig jaar naar het hertenkamp in Noordhorn gereden, waar zich de negen tieners zouden ophouden die stelselmatig hun 13-jarige zusje het leven zuur maakten, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Gesprekken op school hadden eerder al niets opgeleverd en toen het zusje telefonisch meldde dat het weer raak was, trokken de broers eropuit om de pestkoppen te confronteren. Toen het negental zich niet onder de indruk toonde van de woedende tweeling, schoot één van de broers met een gasalarmpistool tweemaal in de grond.
Die daad komt het duo nu op een forse werkstraf te staan. De rechtbank spreekt van een ernstig feit en nam in de bepaling van de strafmaat ook het wapenbezit en het bezit van een hoeveelheid illegaal vuurwerk in overweging. Naast de werkstraf hangt de tweeling nog een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden boven het hoofd. Eén van de negen pestkoppen, een meisje, was zo ontdaan door de aanblik van het wapen, dat zij nu een schadevergoeding van €500 tegemoet kan zien.
Overigens slaagden de twee broers wel in hun opzet. Hun zusje wordt niet meer gepest.

Telegraaf.nl

Absurd, de pesters worden niet gestraft, niemand doet er iets aan en die jongens krijgen werkstraf.

Wat een vreemd land toch.

Lees ook:   Check je ei...

Gerelateerde berichten