30 november 2020

 

Ziekenhuizen declareren onterecht miljoenen

Ziekenhuizen declareren onterecht miljoenen

AMSTERDAM –
Ziekenhuizen moeten miljoenen euro’s premiegeld terugbetalen vanwege onterechte declaraties.
Dat meldt RTL Nieuws op basis van cijfers die het heeft opgevraagd bij zorgverzekeraar Achmea. De teller staat nu op 6 miljoen euro, maar verzekeraars verwachten dat er nog vele tientallen miljoenen euro’s aan onterecht geïncasseerd premiegeld bij de ziekenhuizen te halen valt.
Achmea kwam de onterechte declaraties op het spoor doordat sommige ziekenhuizen veel meer ligdagen in rekening brengen dan andere. Na extra controles van hun boeken bleek dit vaak niet terecht te zijn.
Andere zorgverzekeraars lieten RTL Nieuws weten dit soort controles ook uit te voeren. Zij vermoeden veel meer onterechte declaraties. Niet alleen met ligdagen, maar ook dubbele declaraties of te hoge declaraties en declaraties voor zorg die helemaal niet heeft plaatsgevonden.

En op wie wordt er nu bezuinigd?
Op mensen die elke maand ziektekosten moeten betalen, dus je kunt niet naar de tandarts want je budget is op, je krijgt je medicatie niet vergoed, noem maar op,  en die ziekenhuizen die al geld zat hebben, profiteren en maken misbruik van het systeem?
Topje ijsberg dit!!!!!!!!!!!!
Dit is pure diefstal!

Hopelijk worden zij goed gestraft en krijgen ze een jarenlange controle!
Schandalig!

Lees ook:   Listeria in ons voedsel

Gerelateerde berichten