24 november 2020

 

‘Te veel vrouwen teren op hun man’

‘Te veel vrouwen teren op hun man’
 photo puppet_on_a_string.jpg
AMSTERDAM –
Te veel vrouwen teren op de zak van hun man. Ze zouden zichzelf moeten kunnen bedruipen. Dat zegt minister Jet Bussemaker (Onderwijs) in een nota over emancipatie die ze naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens haar is bijna de helft van de vrouwen niet economisch zelfstandig. ,,Onwenselijk”, zegt Bussemaker zaterdag in Trouw.

,,Veel gehuwde, niet-werkende vrouwen lijken zich niet te realiseren dat, als het inkomen van de man wegvalt, het gezin niets heeft om op terug te vallen.” In sommige gevallen leidt dat zelfs tot regelrechte armoede.
Bussemaker wil het onderwerp vrouwenemancipatie weer op de kaart zetten. Want ,,emancipatie heeft voortdurend onderhoud nodig”. En ,,als het geen onderwerp van gesprek meer is, dan verdwijnen idealen”.
De minister wil vrouwen erop wijzen dat de overheid veel in ze investeert in het middelbaar en hoger onderwijs. Als vrouwen die kennis vervolgens niet gebruiken in een baan, dan zouden ze zich daar ,,schuldig” over moeten voelen, betoogt Bussemaker. Het is volgens haar ,,wezenlijk” dat vrouwen erover nadenken hoe ze, als het moet, in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.
Het pleidooi van Bussemaker kan rekenen op kritiek maar ook op bijval – haar naam was zaterdag urenlang trending topic op Twitter. Kritisch is onder anderen SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf. Hij vindt dat Bussemaker zich schuldig maakt aan ‘ouderwetse politiek’, waarbij de vrouw van alles en nog wat ‘moet’. Oud-ChristenUnie-voorman André Rouvoet vindt dat Bussemaker doorschiet en vrouwen een nieuw schuldgevoel aanpraat.
Bijval krijgt Bussemaker van onder anderen oud-GroenLinksleider Femke Halsema. Zij vindt dat Bussemaker groot gelijk heeft dat ze dit punt aan de kaak stelt: veel relaties eindigen in een scheiding en daarna ,,behoren veel gescheiden vrouwen tot de ‘nieuwe armen’ (geen werkervaring of middelen van bestaan): slecht voor hen en hun kinderen”, twittert Halsema.
De brief van minster Jet Bussemaker is hier te lezen.

Lees ook:   Orgaandonatie laat je eerlijk informeren

https://content1b.omroep.nl/465d512d91d4d0c4d1d11eb7ef7f5791/518ebd44/nos/docs/110513_brief_bussemaker.pdf

Waar bemoeit mevrouw -heeft al geld genoeg- zich mee eigenlijk?
De reaties bij de telegraaf spreken boekdelen hoe mensen er over denken.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/21555715/__Te_veel_vrouwen_teren_op_man__.html

Welk werk? Er is toch werkeloosheid?
Waarom spreekt zij zich uit over zoiets?
Alsof mensen zelf niet meer weten, waarom zij hiervoor kiezen, als ze een gezin hebben?
Mevrouw ga koken, dat is beter!
Wat als mensen alleenstaand zijn?
Of wil zij alle kinderen in de kinderopvang die al teveel kost?
Kan de staat dan weer geld verdienen aan tweeverdieners?
Is dit weer de zoveelste manipulatieve truuk van dit kabinet om vrouwen vooral aan het werk te zetten en ervoor te zorgen dat de staat, die het zg beter weet, de kinderen gaat grootbrengen als puppets on a string?
Kinderen die te weinig liefde en aandacht kunnen krijgen van hun ouders, omdat beiden zo nodig moeten werken om de staatskas te spekken?
We zijn verdomme geen robots mevrouw ook al wil de staat dit graag van ons maken, gevoelloze puppets on a string.

 photo huge527492.jpg

Edgar Cayce een bekende profeet uit de vorige eeuw heeft dit mooi verwoord dat de meest belangrijke taak op aarde is, de zorg voor de kinderen!
Dat ze liefde krijgen en aandacht, dat een moeder er voor hen is!

En als een mens overgaat naar de andere wereld, het niet zo is dat het goed was dat men zijn leven lang werkte voor gelden, maar dat je iemand blij en gelukkig maakte, dat je goed was voor een ander, zeker als ouder zijnde je tijd had voor je kinderen!

Wij zijn mensen geen achterlijke wezens die zelf niet kunnen beslissen onderschat de bevolking aub niet zo! Damn!

Gelukkig lijkt dat mens op Donald Duck dus die gaan we niet serieus nemen toch? 😉

Gerelateerde berichten