web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Vips naar academische ziekenhuizen

Vips naar academische ziekenhuizen

door Arianne Mantel
AMSTERDAM –
Het VU medisch centrum en het Academisch Medisch Centrum in de hoofdstad zijn aangewezen om eventueel hooggeplaatste gasten te behandelen mocht er een calamiteit of een ongeluk gebeuren tijdens de kroningsdag.
Leden van bijvoorbeeld de Japanse, Britse en Spaanse vorstenhuizen, maar ook beroemdheden en politici zullen uitsluitend in de academische ziekenhuizen worden opgevangen.
Wat gebeurt er als er een koning, koningin of een van de andere presidentiële genodigden wordt binnengebracht? „Het gebeurt wel vaker dat er op de spoedeisende hulp beroemdheden moeten worden behandeld, dus hier weten wij mee om te gaan. Een voorkeursbehandeling proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen. Maar de koningin laten we natuurlijk niet zomaar in de wachtruimte zitten tussen alle feestvierders,” stelt Joost van Galen, hoofd zorgeenheid spoedeisende hulp van het VUmc in het personeelsblad Tracer.
Zelfs met het eten wordt in het VUmc rekening gehouden. „Voor het geval dat hebben we alvast een aantal nummers genoteerd van restaurants waar goede koks werken. Denk hierbij aan het Okura, Amstel Hotel en Hotel l’Europe. Maar waarschijnlijk nemen de royals hun eigen koks mee. Laten we natuurlijk vooral hopen dat het niet zover komt,” stelt Martin Roosemalen, hoofd voeding.
Overigens worden ook de zwaargewonden, de zogenaamde T1 en T2 slachtoffers, naar VUmc en AMC gebracht. Het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis zal de meeste patiënten opvangen die naar de spoedeisende hulp moeten. Ook is met de ziekenhuizen afgesproken dat eventuele relschoppers en feestvierders, voor zover ze niet zwaargewond zijn, gescheiden worden opvangen.

Lees ook:   Een goed doel en Mozambique getroffen door cycloon

 

Telegraaf.nl

Vreemd verwacht men een probleem of calamiteit op die dag?
Daarbij het VU en lekker eten ehm?
Pffffffffffff…………..
Nu kan het wel…?
Hahahaha…ach ja.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken