17 januari 2021

 

Politie en iets over Quotum behalen?

Politie haalt illegalenquotum niet

AMSTERDAM –
De politie pakt veel minder illegalen op dan afgesproken is met het kabinet. In 2012 arresteerden agenten in totaal 3560 illegalen, maar dat moesten er 4800 zijn. Dat staat in een rapportage van het ministerie van Veiligheid en Justitie, meldt Nieuwsuur woensdagavond. Het quotum voor dit jaar is verlaagd naar 4000 illegalen.
Voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP is niet verrast: „Als je kijkt naar de werkzaamheden die de politie heeft dan moet dit bij de andere prioriteiten en er is onvoldoende capaciteit om daar vol op in te zetten. Het wordt gedaan met wat er is en dat betekent dus dat je niet altijd je aantallen haalt.”
Jos Wienen, burgemeester van Katwijk en voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), vindt dat een quotum geen nut heeft: „Aan de ene kant illustreert het dat men er gelukkig niet krampachtig en onverstandig mee omgaat. Anders hadden ze het quotum vast gehaald. Tegelijkertijd laat het ook zien dat het niet zoveel zin heeft om met zo’n quotum te werken.”

Telegraaf.nl

————
Is het niet absurd om met een quotum te werken?
Hoe gaat dit dan in zijn werk bij de politie?

– Heb je al 3000 fietsers gepakt dit jaar zonder licht?
-Nee.
-Nou dan trap je toch wat verlichting kapot jongen!

-Heb je al 4000 bekeuringen uitgeschreven dit jaar, aan hardrijders?
-Nee.
-Dan zou ik toch maar een aantal dagen bij die en die weg gaan staan, daar pak je er genoeg.

Lees ook:   Waarom sterke jonge mannen vluchten uit oorlogsgebieden

Is dit niet vaag, vreemd en raar?

Voorbeeld: Dit jaar willen wij 7500 boeven pakken!
Hoe weet je dat ze er zijn, of je dit lukt?

Of:
Iemand belt de politie, het is eind december.
– Help, S.O.S. Iemand probeerd hier in te breken.
-Politie denkt doei, ik heb mijn quotum voor dit jaar al gehaald, dus ik kom lekker niet?

 

 

 

Gerelateerde berichten