web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Salarissen directie goede doelen

Salarissen directie goede doelen op internet RIJSWIJK – De salarissen van de directeuren van ruim 120 goede doelen zijn binnenkort in een lijst op internet te zien. Een woordvoerster van de Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI) zei dat vrijdag. 

Jan Jaap de Graeff. Foto: ANP 
,,We willen helderheid bieden over het beloningssysteem”, stelt waarnemend VFI-voorzitter Jan Jaap de Graeff in de zaterdageditie van Trouw. ,,Wij doen dit primair omdat wij vinden dat we ons moeten verantwoorden naar onze donateurs. We maken met deze publicatie duidelijk dat we ons houden aan onze eigen normen.” 

De goede doelen zetten de salarissen al in hun jaarverslagen. De lijst moet binnen enkele dagen tot weken op de site van de VFI te zien zijn, aldus de woordvoerster. 

Ophef 

De topsalarissen bij goede doelen leidden in het verleden meermalen tot ophef. Zo bleek directeur Dirk Elsen van de zwaar gesubsidieerde ontwikkelingsorganisatie SNV in 2009 maar liefst 182.464 euro te verdienen. Directeur Cees Breederveld van het Rode Kruis mocht in datzelfde jaar meer dan 200.000 euro op zijn rekening bijschrijven. 

https://www.telegraaf.nl/binnenland/10568458/__Loon_goede_doelen_online__.html?p=18,1

het is maar even dat je weet waar je je goede centjes aan stort hé?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥