...

04 december 2021

 

Na de dood weet u dat u bent gestorven, zegt de wetenschapper

Na de dood weet u dat u bent gestorven, zegt de wetenschapper

De dood is nog enger geworden: wetenschappers zeggen dat mensen weten dat ze dood zijn, omdat hun bewustzijn blijft werken, nadat het lichaam geen tekenen van leven meer vertoont. Dat betekent dat iemand in theorie zelfs zijn eigen dood kan horen aankondigen door medici.

De bewering werd gedaan door dr. Sam Parnia, directeur van intensive care en reanimatieonderzoek aan de NYU Langone School of Medicine in New York City.

Hij en zijn team kijken naar mensen die een hartstilstand hebben gehad, technisch zijn overleden, maar later weer tot leven zijn gekomen. Het is de grootste studie in zijn soort die ooit is uitgevoerd. Sommige van de onderzochte personen zeggen dat ze zich bewust waren van volledige gesprekken en dat ze dingen om zich heen zagen, zelfs nadat ze dood waren verklaard.

Deze rekeningen werden vervolgens geverifieerd door de destijds aanwezige medische en verpleegkundige staf. De dood wordt gedefinieerd als het punt waarop het hart niet meer klopt en de bloedtoevoer naar de hersenen wordt afgesneden.

Dr Sam Parnia zei:
‘Technisch gezien krijg je zo het tijdstip van overlijden – het is allemaal gebaseerd op het moment waarop het hart stopt. Zodra dat gebeurt, circuleert het bloed niet langer naar de hersenen, wat betekent dat de hersenfunctie bijna onmiddellijk stopt. Je verliest al je hersenstamreflexen – je propreflex, je pupilreflex, alles is weg. ‘

Er zijn echter aanwijzingen dat er een uitbarsting van hersenenergie is als iemand sterft. In 2013 keken onderzoekers van de Universiteit van Michigan naar de elektrische signalen in de hersenen van negen verdoofde ratten met een hartaanval. Ze zagen activiteitspatronen die verband houden met een ‘hypergealarmeerde toestand’ in de korte periode na klinische dood.

Lees ook:   De lichamelijke dood

Dr. Parnia zei:
“Op dezelfde manier als een groep onderzoekers de kwalitatieve aard van de menselijke ervaring van ‘liefde’ bijvoorbeeld onderzoekt, proberen we de exacte kenmerken te begrijpen die mensen ervaren wanneer ze door de dood gaan, omdat we begrijpen dat dit zal de universele ervaring weerspiegelen die we allemaal zullen hebben als we sterven. ‘

https://scienceastronomyuniverse.blogspot.com/2019/10/after-death-youre-aware-that-youve-died.html

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten