web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Voedselketens en supermarkten zijn bang voor het Ozempic-effect

Want als steeds meer mensen minder snacken en eten, dreigt de vraag naar ongezond eten af te nemen.

Met de groeiende populariteit van medicijnen als Wegovy en Ozempic die als bijwerking een eetlust verminderende werking hebben, maken voedselproducenten en -verkopers zich zorgen. Want als steeds meer mensen minder snacken en eten, dreigt de vraag naar ongezond eten af te nemen.

Amerikaanse supermarkten hebben last van het Ozempic-effect

Bij de Amerikaanse mega-supermarktketen Walmart is wat ze noemen ‘het Ozempic-effect’ al goed merkbaar. ‘We zien een lichte verandering in het consumptiegedrag in vergelijking met de algemene bevolking’, vertelde CEO John Furner tegen Bloomberg. ‘Klanten van Walmart die gewicht verliezen met behulp van een diabetes-medicijn, kopen minder calorierijke producten en kopen überhaupt minder eten.’

Ook de financiële markt merkt de gevolgen van Ozempic. Nadat dit nieuws deze week naar buiten kwam daalden de aandelen van bedrijven die chips, snoep, ijs of frisdrank verkopen. Mondelez (het bedrijf achter onder meer Côte d’Or, Lu en Toblerone) zakte in twee dagen met 8,5 procent in waarde. Pepsico, bekend van de frisdrank maar ook van Lay’s-chips, ging een kleine 6 procent achteruit.

Niet alleen de voedselindustrie krijgt met het Ozempic-effect te maken, maar ook de mode

Wat dit in de toekomst betekent voor de voedselindustrie, is nu nog afwachten. Verwacht wordt in ieder geval dat het aantal gebruikers van eetlustremmers in de toekomst sterk zal toenemen. Analisten benadrukken wel dat het effect voor supermarktketens beperkt zal blijven. Want wie minder eet, geeft niet per se minder geld uit. Het geld dat we niet besteden aan een vette hap, gaat mogelijk naar gezondere alternatieven of naar non-food.

Lees ook eens:  Biden herhaalt bizar verhaal over verpleegster die over zijn gezicht wreef

https://www.elle.com/nl/beauty-health/health/a45580396/supermarkten-ozempic-effect/

Wat zijn ze slecht die mensen die veel geld verdienen om ons ziek te maken met hun rotzooi voeding!!!

Ozempic in Nederland

In Nederland kan je – net als in Amerika – alleen Ozempic verkrijgen op recept. Toch groeit ook hier het aantal gebruikers. Ozempic is bedoeld als diabetesmedicatie, maar doordat je er in korte tijd tientallen kilo’s mee af kan vallen, wint het aan populariteit onder mensen die geen diabetes hebben.

En het heeft flinke bijwerkingen!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥