web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Een huisarts vertelde na een vakantie aan zee over de oorzaken van de ziekte

Huisarts Igor Orlov legde in een gesprek met Pravda.Ru uit waarom mensen vaak ziek worden na een vakantie op zuidelijke breedtegraden.

De dokter zei dat luchtwegaandoeningen kunnen worden veroorzaakt door temperatuurveranderingen. Mensen worden vaak verkouden terwijl ze onder airconditioners zitten.

Het ‘disadaptatiesyndroom’ wordt genoemd wanneer een persoon van de ene omgeving naar de andere gaat. Dit is een belasting voor het immuunsysteem. Dat wil zeggen dat het immuunsysteem geen tijd heeft om zich aan nieuwe omstandigheden aan te passen en een nieuwe infectie tegenkomt waaraan het lichaam niet gewend is, en er ontstaat een ziekte”, legde de arts uit.

Orlov merkte op dat mensen op weg naar het zuiden grote mensenmassa’s passeren, waar ze in contact komen met besmette mensen.

“Als mensen in een hotel zitten, bijvoorbeeld in Centraal-Azië en ergens anders, worden daar niet altijd de filters in de airconditioners vervangen. En er zijn ook enorm veel infecties. Als de airconditioner aangaat, vindt er een infectie plaats. Niet altijd van hoge kwaliteit, niet altijd met schone filters, airconditioners, waar zich een groot aantal bacteriën, schimmels enzovoort nestelen”, zei de arts.

De huisarts legde uit dat verkoudheid afkomstig uit zee verschillend is van verkoudheid die thuis wordt opgelopen.

“De stammen van virussen, bacteriën en microben zullen natuurlijk op elke plaats anders zijn. En als we ons hier min of meer aanpassen, een soort immuniteit hebben, kunnen we in een milde vorm ziek worden, dat wil zeggen dat we dragers zijn van antilichamen, immuniteit, dan worden we minder ziek. “Als we naar een andere plaats verhuizen, komen we totaal andere stammen tegen, waar geen immuniteit voor bestaat. En de ziekte treedt op”, merkte Orlov op.

Lees ook eens:  Een gezond hart, niet wat artsen mensen aanraden

De dokter adviseerde mij om vitaminesupplementen en adaptogenen te slikken om verkoudheid te voorkomen.

“En dan zijn er medicijnen die de immuniteit verhogen. Niet iedereen verwijst er ondubbelzinnig naar, maar het lijken medicijnen te zijn die de synthese van hun eigen interferon bevorderen – eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de immuunrespons”, aldus Orlov.

De arts adviseert om de rust niet op te geven om met stress en vermoeidheid om te gaan, maar raadt aan preventieve maatregelen te nemen.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥