web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Antibiotica kan in voedsel zitten

In de moderne wereld leeft een persoon samen met een groot aantal microben en bacteriën. Helaas zijn er momenten waarop we ziek worden en traditionele behandelingen zijn misschien niet genoeg. In dergelijke gevallen nemen artsen vaak hun toevlucht tot het voorschrijven van antibiotica . Volgens neuroloog Yekaterina Demyanovskaya zijn antibiotica echter niet beperkt tot geneesmiddelen, ze worden veel gebruikt in de landbouw om de groei van vee te stimuleren en de winst te verhogen.

Wijdverbreid gebruik van antibiotica

In de landbouw worden meestal antibiotica toegediend aan dieren, die vervolgens worden teruggevonden in producten als melk en eieren. Als gevolg hiervan slikken mensen die deze producten consumeren onbewust antibiotica. Dit kan in de loop van de tijd leiden tot de ontwikkeling van antibioticaresistentie, waardoor het steeds moeilijker wordt om ziekten als tuberculose en longontsteking effectief te behandelen.

Gevolgen voor de menselijke gezondheid

Hoewel de aanwezigheid van antibiotica in landbouwproducten zorgwekkend is, is Dr. Demyanovskaya’s professionele mening dat deze producten, mits met mate geconsumeerd, geen onmiddellijke bedreiging vormen voor de menselijke gezondheid. Ondanks het risico op antibioticaresistentie, kan het veilig zijn om uw favoriete zuivelproducten en eieren te eten als u ze met mate consumeert.

Antibiotica gebruik kan dus zo ook zorgen bv voor suikerziekte… waar zoveel mensen last van hebben, diabetes-2!

Het zorgt er ook voor dat het immuunsysteem aangedaan wordt, waardoor je dus vatbaarder kunt worden voor infecties e.d.

Je moet ervoor zorgen dat je darmflora op orde komt tijdens een antibioticakuur, maar ook na de kuur is dat enorm belangrijk, en aangezien dit zich in ons voedsel bevindt, snap ik ook wel waarom zoveel mensen last hebben van darmproblemen zoals bv een spastische darm.

-Nierziekte

Volgens de National Kidney Foundation verwijderen de nieren veel antibiotica.

Wanneer de nieren niet goed werken, kunnen deze medicijnen zich ophopen en leiden tot verdere nierbeschadiging.

Artsen controleren vaak de bloedtesten van de nierfunctie voordat ze antibiotica voorschrijven aan personen met een nieraandoening .

Lees ook eens:  Dagje Amsterdam in de sneeuw

Bijwerkingen van antibiotica op lange termijn

Volgens eenstudieBetrouwbare bron, langetermijnbijwerkingen van antibiotica bij volwassen vrouwtjes hebben verband met veranderingen in de darmmicrobiota. Deze verandering houdt verband met risico’s op verschillende chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker .

Deze studie stelt ook dat de duur van de blootstelling aan antibiotica een risicofactor kan zijn voor vroegtijdig overlijden.

Dat wisten we nog niet hé!
Hoe kom je van teveel mensen af?

Bron

Bijwerkingen van te veel antibiotica in het lichaam

De bijwerkingen op korte en lange termijn die verband houden met antibiotica worden hieronder beschreven.

 • Kortetermijneffecten van overmatig gebruik van antibiotica

Antibiotica zijn een krachtige vorm van medicijnen die worden gebruikt om bacteriële infecties te bestrijden. Helaas kan overmatig gebruik van antibiotica, zelfs met de beste bedoelingen, ernstige kortetermijneffecten op het lichaam hebben.

 • Maagklachten – Deze bijwerking is te wijten aan een verstoring van de bacteriën in de darm, ook wel dysbiose genoemd . Dit kan leiden tot een opgeblazen gevoel, diarree en obstipatie. Antibiotica kunnen ook allergische reacties veroorzaken, zoals huiduitslag, netelroos, jeuk en zwelling.
 • Allergische reacties – Deze reacties kunnen variëren van milde huiduitslag tot ernstige anafylactische shock. Het is belangrijk om de tekenen en symptomen van allergische reacties te herkennen en op de hoogte te zijn van de betrokken behandelingen.
 • Afname van het aantal gezonde bacteriën in het lichaam – Overmatig gebruik van antibiotica kan het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden verminderen en de opname van vitamines en mineralen beïnvloeden.
 • Langetermijneffecten van overmatig gebruik van antibiotica

Hoewel de kortetermijneffecten van antibiotica onaangenaam kunnen zijn, kunnen de langetermijneffecten nog ernstiger zijn:

 • Antibioticaresistentie – Wanneer antibiotica te veel worden gebruikt, kunnen sommige bacteriën resistent worden tegen de medicatie, waardoor het moeilijk wordt om infecties te behandelen. Dit kan leiden tot langdurige ziektes, maar ook tot ernstigere infecties.
 • Clostridium difficile (C. diff) – Langdurig gebruik van antibiotica kan het risico op bepaalde infecties verhogen, zoals C. diff. Het is een gevaarlijke darminfectie die ernstige diarree en in sommige gevallen zelfs de dood kan veroorzaken.
 • Geneesmiddelresistente infecties – Langdurig gebruik van antibiotica kan ook het risico op geneesmiddelresistente infecties verhogen. Dit betekent dat de infectie niet reageert op de antibiotica en krachtigere medicijnen nodig heeft om deze te behandelen.
 • Nierziekte – Overmatig gebruik van antibiotica kan leiden tot een overbelasting van gifstoffen in het lichaam, wat de nieren kan beschadigen. Deze gifstoffen kunnen afkomstig zijn van de antibiotica zelf, maar ook van voedsel en water dat besmet is met antibiotica.
Lees ook eens:  Orbán heeft belangrijke eis voor steun aan Rutte: géén deelname aan operaties tegen Rusland in Oekraïne

Bij het nemen van antibiotica is het belangrijk om de instructies en richtlijnen van uw arts op te volgen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de medicatie effectief wordt gebruikt en vermindert het risico op het ontwikkelen van deze bijwerkingen op korte en lange termijn.

Aanbevelingen voor het juiste gebruik van antibiotica

Om ervoor te zorgen dat antibiotica effectief en op de juiste manier worden gebruikt, volgen hier enkele aanbevelingen voor het gebruik ervan.

 1. Neem antibiotica alleen op voorschrift van een arts. Zelfmedicatie kan leiden tot antibioticaresistentie, evenals andere gezondheidsproblemen.
 1. Volg de instructies van uw arts wanneer u antibiotica gebruikt. Sla geen doses over en maak de kuur af, ook als u zich beter voelt.
 1. Deel geen antibiotica met een andere persoon, omdat deze mogelijk niet geschikt voor hen is.
 1. Gebruik geen antibiotica om virale infecties te behandelen, omdat ze niet effectief zijn tegen virale infecties, dus ze mogen niet worden gebruikt om verkoudheid en griep te behandelen.
 1. Neem niet onnodig antibiotica, zoals bij een lichte keelpijn of een lichte oorontsteking.
 1. Neem geen antibiotica voor een lange tijd. Het kan leiden tot antibioticaresistentie. Neem ze alleen in zolang als voorgeschreven door uw arts.
 1. Bewaar antibiotica niet voor later gebruik, omdat antibiotica na verloop van tijd hun effectiviteit kunnen verliezen.
Lees ook eens:  5 Redenen Waarom Sterke Vrouwen Narcisten En Psychopaten Aantrekken

Door deze aanbevelingen op te volgen, kunt u het risico op antibioticaresistentie en andere gezondheidsproblemen helpen verkleinen. Overleg altijd met uw arts voordat u antibiotica gebruikt en volg de instructies die u krijgt.

Bron

Je hebt wijze mensen nodig, artsen die zeggen niet teveel voorschrijven aub, een regering die dat zegt…en  nu?
Niemand zegt iets…vinden het wel best?

Een goede gewoonte is om dagelijks yoghurt te nemen.

Kefir uiteraard!

Diabetes type 2 is de afgelopen decennia een wereldwijde epidemie geworden

Accumulerende onderzoeken ondersteunen een oorzakelijke rol voor de darmmicrobiota bij stofwisselingsziekten

Edgar Cayce zei dat de dood huist in de darmen, of daar begint!

Gezien de impact op de darmmicrobiota, hebben een aantal studies het gebruik van antibiotica en de ontwikkeling van stofwisselingsstoornissen onderzocht en gesuggereerd dat het gebruik van antibiotica het risico op obesitas zou kunnen verhogen  ,  en diabetes. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7746404/

De kip en het ei verhaal…wat was er eerder…!?

Wat ook heel gezond is voor de darmen zijn olijven!
Wel goede olijven natuurlijk!

Ipv al die zemelenverhaaltjes…
🙂

Veel mensen met een spastische darm kunnen niet eens tegen zemelen en tarwe etc… die darmen zijn juist overgevoelig daarvoor.

Je moet zoiets ook zelf gaan uitvogelen, wat je wel en niet kunt eten.

Maar dat antibiotica gebruik bij veehouders, daar moet men een halt toeroepen.

Gezonde dieren alleen hebben gezond vlees…ongezonde niet.

https://www.nature.com/articles/s41598-021-01125-5

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥