web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkVitaminen & Kruiden

Natuurlijke remedies voor verkoudheid

 

Als u een van degenen bent die de farmaceutische maffia en hun marionetten – “orthodoxe artsen” – en hun verwrongen agenda niet willen steunen, worstelt u met de talloze bijwerkingen van de “conventionele” geneeskunde en wilt u uw verkoudheid behandelen met natuurlijke remedies zonder bijwerkingen of het vernietigen van je hele immuunsysteem in het proces dan zijn deze recepten misschien interessant voor je:

Mierikswortel Hoestsiroop

mierikswortel

Ingrediënten

1 stuk mierikswortelwortel (ca. 20-30g)
150g biologische honing

gebruiksvoorwerpen

1 dunschiller
1 rasp
1 donkere fles (250 ml)
1 marmeladepot
1 theezeef

Voorbereiding

Schil de mierikswortelwortel en rasp hem grof. Giet honing en mierikswortel in een lege en schoongemaakte marmeladepot en zet deze een nacht op een warme plek.
Schenk de blend door een theezeef in een donkere fles.

(Foto kruiden invriezen kan ook zie link)

3x per dag 1 theelepel vol mierikswortel hoestsiroop.

Gaat tot 6 dagen mee! Omdat het nogal pittig is raad ik aan om deze hoestsiroop niet aan kinderen te geven. Als je op zoek bent naar een geweldige hoestsiroop voor kinderen, probeer dan de vlierbessenhoning.

Dit werkt ook geweldig met uien. Snijd twee kleine witte uien in stukjes, voeg 3 theelepels honing toe, bedek met water en laat 1-2 uur in de koelkast staan. Pas wel op dat je adem gaat stinken (dus als je doorgaat met werken is dit misschien niet de beste oplossing) en nee, het smaakt niet lekker. Persoonlijk vind ik de ui-honing hoestsiroop echter de meest effectieve.

Tijm Thee

tijm

Drink 3 keer per dag tijmthee. Ofwel van voorverpakte theezakjes of het beste van verse of gedroogde tijmblaadjes. Voeg een lepel Propolis- of Gelee Royale-honing toe. Dit zal wonderen doen voor je longen, of je nu verkouden bent of bronchitis.

 

Als Umckaloabo (Pelargonium Sidoides afkomstig uit Zuid-Afrika) beschikbaar is in jouw land, ga er dan zeker voor. Het is een wondermiddel dat zowel antibacterieel als antiviraal is. Het werkt tegen sinusitis en tonsillitis, griep, bronchitis en verkoudheid.

Lees ook:   Injectie tegen overgewicht binnen het jaar op de markt?

Zeezout Neusspray

Ingrediënten

4,5 g zeezout
6 druppels Calendula-moedertinctuur (“originele tinctuur”)

gebruiksvoorwerpen

1 groot glas, kom of mok
1 lepel
1 kleine trechter
1 neussprayfles (ongeveer 20 ml)

Voorbereiding

Los zeezout op in 500 ml kokend water. Je hebt minder dan 500ml spray nodig, maar het is makkelijker om de ingrediënten op deze manier af te meten met een gewone weegschaal. Roer tot alle zoutkristallen zijn opgelost.
Vul zout water en Calendula-moedertinctuur in een neussprayfles.

 

Duurt tot een week. Ook geschikt voor baby’s en kinderen.

Eucalyptus Inademing

eucalyptus

Waarschuwing: Als u astma, COPD of een andere vorm van longziekte heeft, overleg dan met uw natuurgeneeskundige of geneesheer voordat u inhaleert!!! Sommige mensen met astma reageren heel goed op inhaleren, maar voor anderen kan het de symptomen aanzienlijk verergeren. Breng jezelf niet in gevaar door te experimenteren zonder eerst een getrainde genezer te raadplegen.

Je kunt inhaleren met alleen Eucalyptusolie of een paar andere nuttige en krachtige essentiële oliën mengen in:

Ingrediënten

2 ml essentiële eucalyptusolie
3
ml essentiële bergpijnboomolie ) 5 ml essentiële Cajeput-olie

gebruiksvoorwerpen

1 kleine maatbeker
1 kleine trechter
1 donkere pipetfles
1 inhalator of een grote kom of pot
1 grote handdoek

Voorbereiding

Vul alle essentiële oliën samen in de pipetfles, schud/meng goed. Om in te ademen 6-8 druppels (3-4 voor kinderen) toevoegen aan 1 liter kokend water.
Adem 3x per dag ongeveer 5-10 minuten in.

 

Neem kleine pauzes van het inademen en als u uw kinderen laat inhaleren, moet u ze te allen tijde in de gaten houden. – De stoom is ongelooflijk heet en als je te snel en te diep inademt terwijl het water nog kokend heet is, kan dat meer kwaad dan goed doen.

Lees ook:   Dieren zijn rustgevend

Alle gebruiksvoorwerpen moeten gemaakt zijn van roestvrij staal, glas (of hout). Probeer plastic, siliconen en vooral aluminium zoveel mogelijk te vermijden. (Om niet te zeggen ten koste van alles.)

Oplossing voor gorgelen met appelazijn en salie

 

Ingrediënten

100 ml appelazijn
300 ml afgekoelde saliethee (indien mogelijk van verse of gedroogde bladeren!)
10 druppels essentiële tea tree olie

gebruiksvoorwerpen

1 maatbeker en/of karaf

Voorbereiding

Doe appelazijn, saliethee en tea tree olie in de karaf en roer of schud goed.

 

De eerste drie dagen elk uur gorgelen, daarna 3x per dag gorgelen als je nog lichte keelpijn hebt.

 

Duurt ca. 2 dagen.

Gorgelen kan natuurlijk ook met een Propolis moedertinctuuroplossing . (Ik gebruik persoonlijk degene zonder alcohol.) Of gewoon oud zout water.

Propolis-bolletjes

 

Vraag uw homeopaat of natuurgeneeskundige welke sterkte bolletjes (D6, 12, C200 etc…) u moet innemen bij uw specifieke soort infectie. Als ik verkouden ben of bronchitis heb, begin ik persoonlijk op de eerste dag met elk uur vijf D6-bolletjes. Op de tweede dag neem ik elke twee uur vijf bolletjes. Vanaf de derde dag neem ik 3x per dag 5 bolletjes een half uur voor of na de maaltijd.

Vitamine C

paprika

Ik kan je alleen maar aanraden om weg te blijven van synthetisch ascorbinezuur! De structuur is anders dan natuurlijk ascorbinezuur en is niet goed voor het menselijk lichaam.

Nu vind je vitamine C in een overvloed aan groenten en fruit. De meeste mensen gaan meteen voor citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruit en citroen. Paprika (geel, dan rood en groen) is echter veel krachtiger en dat geldt ook voor guaves, boerenkool, kiwi, broccoli en bessen. Ook rijk aan vitamine C – maar minder dan citrusvruchten – zijn tomaten, erwten en papaja.

Lees ook:   Pentagon-studie: griepprik verhoogt het risico op het krijgen van coronavirus

Als je allergisch bent voor citrusvruchten of als citroen je maagproblemen geeft, probeer dan het sap van een grapefruit (nog zuurder? Neem dan bv. een sinaasappel) uit te persen, voeg 250 ml kokend water en 2 theelepels honing toe.

Thee bij pijn in de ledematen

Deze thee is geweldig voor de voorouders van verkoudheid of griep – pijn in ledematen en spierpijn.

Ingrediënten

50 g gedroogde moerasspirea
50 g gedroogde vlierbessen
50 g gedroogde limoenbloesems

gebruiksvoorwerpen

1 kleine zeef
1 thermoskan
1 theebus

Voorbereidende werkzaamheden

Giet 300 ml kokend water over 1 theelepel vol kruidenmelange. Laat ca. 10 minuten. Voeg honing toe als je wilt. Drink minimaal 1l per dag.

Uien- of Citroenkompressen

ui citroen

Ik gebruik uienkompressen voor de borst (en afwisselend voor de voeten, maar dat is vooral alleen voor een algemene detox en niet specifiek voor een verkoudheid). Ik slaap ook met een of twee vers gesnipperde uien naast mijn bed als ik verkouden ben of bronchitis heb.

Citroenkompressen zijn voor de keel. Gebruik alleen verse citroenen, geen limoenen. Was de citroen(en) en snijd ze in ca. Plakjes van 1,5-2 cm dik. Leg citroenen op een theedoek of sjaal (misschien niet je favoriete, het zuur van de citroen kan een blekend effect hebben als je de sjaal later wast). Druk je handen op het citroenkompres voordat je het aanbrengt, zodat het citroensap de sjaal/keukenhanddoek bevochtigt.
Na een uur kompres verwijderen. Mag maar één keer gebruikt worden!

Er zijn ongetwijfeld tal van andere geweldige remedies zoals knoflooksoep (niet voor iedereen, ik weet het …), maar dit zijn de krachtigste die bewezen hebben goed te werken voor generaties van mijn familie. Dus alles wat er nog te zeggen valt is: snel beter worden!

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥