web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Pfizer om het rapport over ‘mogelijke ernstige allergische reactie’ op het Covid-19-vaccin

Pfizer om het rapport over ‘mogelijke ernstige allergische reactie’ op het Covid-19-vaccin te beoordelen nadat de gezondheidswerker in Alaska in het ziekenhuis is opgenomen

e97e0043e82407989b3d1dff93db321e AnGel-WinGs.nl

Een gezondheidswerker in Alaska is naar verluidt in het ziekenhuis opgenomen met een ernstige allergische reactie na het nemen van het Covid-19-vaccin van Pfizer. Ze hadden geen gerapporteerde geschiedenis van medicijnallergieën, in tegenstelling tot anderen die dergelijke reacties hebben gehad.

De getroffen persoon blijft woensdag in het ziekenhuis nadat hij dinsdag een krachtige reactie heeft ondergaan, vertelden drie bronnen die officiële rapporten over de gezondheid van het slachtoffer hadden gezien aan de New York Times. De werkplek of woning van de gezondheidswerker zijn niet bekendgemaakt, noch zijn er meer details over hun gezondheidstoestand vrijgegeven, en het is niet duidelijk of ze andere, niet-medische allergieën hadden, legde een van de bronnen uit.

Pfizer “werkt samen met de lokale gezondheidsautoriteiten” om de details van het rapport over “mogelijke ernstige allergische reacties  te beoordelen  , vertelde het bedrijf aan RT in een verklaring op woensdag, waarin het beloofde om “alle rapporten die wijzen op ernstige allergische reacties na vaccinatie nauwlettend te volgen” en “Update de labeltaal indien nodig.”

Ze voegden er ook aan toe dat “er geen veiligheidssignalen van zorg waren vastgesteld in onze klinische onderzoeken, waaronder geen signaal van ernstige allergische reacties die verband houden met het vaccin.”

De reactie was naar verluidt vergelijkbaar met de anafylactische shock van meerdere gezondheidswerkers in het VK, waar de Pfizer-BioNTech-prik eerder deze maand werd goedgekeurd. Een van de getroffen Britse vrouwen had een voorgeschiedenis van ei-allergieën, hoewel de fabrikant erop heeft aangedrongen dat er geen ingrediënten in de formule zitten die verband houden met eieren, en de andere zou allergisch zijn voor bepaalde medicijnen. Het VK meldde ook een “mogelijke allergische reactie” bij een derde ontvanger, hoewel het incident niet in detail werd beschreven.

Lees ook:   Europa begint de verderfelijkheid van de economische oorlog met Rusland te beseffen

Britse gezondheidsautoriteiten hebben mensen met een voorgeschiedenis van “anafylaxie voor een vaccin, medicijn of voedsel” gewaarschuwd om geen Covid-19-injectie te krijgen en suggereerden dat faciliteiten die zijn opgezet om het vaccin toe te dienen, worden uitgerust met “reanimatieapparatuur” . Pfizers eigen voorschrijfinformatie.

Hoewel het bedrijf geen allergische reacties meldde bij deelnemers aan klinische onderzoeken, werden personen met medische allergieën en iedereen die ooit een “ernstige bijwerking in verband met een vaccin” had gehad specifiek uitgesloten van de onderzoeken, en artsen werd geadviseerd om op dergelijke reacties te letten. zodat de allergische kan worden weggeleid uit de onderzoeken.

De Food and Drug Administration (FDA) heeft vrijdag een vergunning voor noodgebruik afgegeven voor het Pfizer-BioNTech-vaccin, waarmee de VS het zesde land is dat de formule goedkeurt. De eerste 2,9 miljoen doses werden zondag naar toedieningsplaatsen verzonden. Maandag kregen de eerste twee Amerikaanse gezondheidswerkers hun prik in New York City.

De autorisatie is voor volwassenen van 16 jaar en ouder, en zorgverleners is afgeraden het vaccin te geven aan iemand met “bekende voorgeschiedenis van een ernstige allergische reactie” op “enig bestanddeel van het vaccin”. Eerstelijnsgezondheidswerkers en bewoners van verzorgingstehuizen zullen als eerste in de rij staan ​​om de opnamen te ontvangen.

Het VK keurde het vaccin eerder deze maand goed, het eerste land dat groen licht gaf voor het gebruik van een mRNA-gebaseerde inenting, en streeft ernaar om tegen het einde van het jaar 800.000 inwoners te laten vaccineren. Autoriteiten hebben echter geklaagd dat bevolkingsgroepen met lage inkomens en minderheden minder geneigd zijn om vertrouwen in het vaccin uit te spreken in vergelijking met mensen met een hoger inkomen, en verwijten de statistieken naar gerichte anti-vaccin “verkeerde informatie” .

Lees ook:   Zelensky versiert militaire eenheid met 'nazi'-titel

 

Hoewel de Britse regelgevende instantie voor geneesmiddelen en gezondheidszorg erop heeft aangedrongen dat er een “robuuste en proactieve strategie voor veiligheidsbewaking voor Covid-19-vaccins” aan de gang is, heeft het agentschap een contract gesloten met een kunstmatige-intelligentiebedrijf om “het verwachte grote volume aan Covid-19-vaccins te verwerken. reacties ” heeft geen vertrouwen gewekt bij sceptici.

Andere landen, waaronder Canada, Mexico, Singapore en Bahrein, hebben ook groen licht gegeven voor het schot van Pfizer. Verwacht wordt dat de VS de Moderna-prik in overweging nemen. Het is weer een op mRNA gebaseerd vaccin, dit keer van een bedrijf dat nooit met succes een medicijn op de markt heeft gebracht.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken