web analytics
...
Gezondheid & UiterlijkWetenschap

Je bloedgroep en karakteristieken

Bloed is bloed, zou je denken. Dat is zo, maar toch ligt het iets gecompliceerder dan dat. Iedereen z’n bloed is opgebouwd uit dezelfde basiselementen en tóch kan bloed enorm van elkaar verschillen. En dat zit ‘m vooral in het immuunsysteem, op het oppervlakte van de rode bloedcellen. Daardoor beschermen bepaalde bloedgroepen beter tegen bepaalde ziektes.

Een Japanse professor, Tokeji Furukawa, kwam in 1930 met het onderzoek waarin hij meende dat de 4 bloedgroepen (A, B, AB en O) ook de persoonlijkheid reflecteren. Sindsdien werd dit in de Japanse cultuur ‘ketsueki-gata’ genoemd. Dat zit er zó in gebakken dat in de Japanse kranten zelfs horoscopen staan voor elke bloedgroep.

Elke bloedgroep komt uit een ander tijdperk
De twee Amerikaanse artsen gingen op zoek naar een verband tussen bloedgroepen en de voedingspatronen van onze voorouders. Wat bleek?

Jagers-verzamelaars (bloedgroep O) aten veel vlees, noten, zaden en vruchten. Later in Europa streken de agrariërs neer, met bloedgroep A. Zij leefden voornamelijk van landbouw en aten dus vooral vegetarisch. In het Oosten, zoals in India en Pakistan werd bloedgroep B gevonden. Deze nomaden aten nóg meer vegetarisch. Als laatste ontstond bloedgroep AB, een mix van A en B. Uiteindelijk zijn de twee artsen tot de conclusie gekomen dat je bloedgroep van alles te maken heeft met hoe je voedsel verteert en hoe goed je stofwisseling nu werkt. Best interessant.

Toch blijkt dat veel mensen niet weten welke bloedgroep ze hebben. Mocht je ooit in een situatie terecht komen waarin je een bloedtransfusie nodig hebt of bloed wilt afstaan als donor, dan is het handig te weten welke bloedgroep je eigenlijk hebt. Sommige bloedgroepen matchen namelijk niet met elkaar.
Volgens de Japanse cultuur zijn dit de karaktereigenschappen per bloedgroep:

Lees ook:   Wie heeft vaak een tekort aan vitaminen en welke risico's zijn hieraan verbonden?

Bloedgroep O
Dit is de alleroudste en meestvoorkomende bloedgroep en is al 40.000 jaar geleden ontstaan. Je voelt je goed als je veel beweegt en sport, helemaal in drukke en stressvolle tijden. Mensen met de bloedroep O hebben een goede spijsvertering.

Bloedgroep O is sociaal, energiek en super vrolijk. Je bent niet bang om te zeggen wat je vindt en bent meegaand. Daarnaast ben je zelfverzekerd.

Bloedgroep A
Dit is de tweede bloedgroep en is zo’n 25.000 tot 15.000 jaar geleden ontstaan. Je kan goed omgaan met een grote groepen mensen. Je bent kalm, verantwoordelijk en een tikje perfectionistisch. Omdat mensen met bloedgroep A een zwakke spijsvertering hebben, past een vegetarisch dieet goed bij deze bloedgroep.

Bloedgroep B
Mensen met bloedgroep B zijn praktische mensen, de bloedgroep ontstond zo’n 15.000 tot 10.000 jaar geleden. Je vindt het makkelijk om je aan te passen aan nieuwe situaties en omgevingen. Je spijsvertering is redelijk goed, net als je immuunsysteem. Bewegen en filosoferen zijn beiden bezigheden waar je blij van wordt.

Bloedgroep AB
Deze bloedgroep is het meest recent ontstaan, pas 1000 jaar geleden. Bloedgroep AB is stressbestendig en kan zich ook erg goed aanpassen. Omdat deze bloedgroep een mix is, zijn eigenzinnigheid en wisselvalligheid typische karaktereigenschappen. Rustige sporten zoals yoga passen goed bij bloedgroep AB.

Ben jij benieuwd welke bloedgroep jij hebt? Bij de huisarts kan je je bloedgroep laten testen met een simpele bloedprik!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept