web analytics
...
Gezondheid & Uiterlijk

Het controversiële hydroxychloroquine-medicijn van Trump helpt 91% van de coronaviruspatiënten

Het malariamedicijn hydroxychloroquine heeft de overlevings- en herstelkansen verbeterd voor ongeveer 90 procent van de patiënten die met de controversiële medicatie werden behandeld, beweert een artsengroep.

De Association of American Physicians and Surgeons (AAPS) presenteerde gegevens over 2.333 patiënten behandeld met hydroxychloroquine – waaronder twee onder toezicht van Dr Oz – over de hele wereld, waaruit blijkt dat 91,6 procent van degenen die het medicijn na behandeling beter kregen, het beter deed.

In een brief aan de gouverneur van Arizona, Doug Ducey, drong de groep erop aan dat artsen niet zouden moeten wachten op de resultaten van goudstandaardtests van het medicijn om het bij coronaviruspatiënten te gaan gebruiken en in plaats daarvan hun gebruik ervan te baseren op redelijke interpretaties van beperkt beschikbare gegevens.

De goedkeuring door AAPS van het medicijn komt nadat een onderzoek van Veteran Affairs naar hydroxychloroquine heeft uitgewezen dat degenen die het medicijn gebruikten, eerder zouden sterven, wat twijfel deed rijzen over de mogelijke behandeling dat president Trump een ‘game changer’ heeft geprezen.

De groep artsen verwierp die voorlopige resultaten en beweerde dat de 52 mensen die stierven erg ziek waren, wat betekent dat hun resultaten ‘niet indicatief’ zijn voor de effecten van hydroxychloroquine en dat het medicijn beter zou werken als het wordt gebruikt bij patiënten met een minder kritieke ziekte.

De Vereniging van Amerikaanse Artsen en Chirurgen beweerde in een brief aan de gouverneur van Arizona dat hydroxychloroquine voor meer dan 90% effectief was bij de behandeling van meer dan 2000 coronaviruspatiënten – maar hun gegevens zijn niet veel meer dan een verzameling anekdotische rapporten, waaronder twee patiënten behandeld door Dr. Oz , en een rapport over een voormalige NFL-speler

AAPS, dat zich verzet tegen wat het ‘hervorming van de gezondheidszorg’ noemt, inclusief Medicare for All-voorstellen, presenteert ‘informatie van enkele grotere patiëntengroepen, naast rapporten over individuele patiënten.

‘Wachten op vaste gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken tijdens een pandemie wanneer tijd van essentieel belang is, is een Bayesiaanse benadering van de beoordeling van diagnostische en therapeutische waarschijnlijkheden verstandig en efficiënt en zal tijd, geld en levens besparen als de artsen de kans krijgen om hun autonomie en geneeskunde naar beste vermogen beoefenen ‘, schrijft de groep.

De Bayesiaanse methode, waarnaar in de hele brief meerdere keren wordt verwezen, is een statistische benadering waarbij kansen op voortschrijdende basis worden beoordeeld en een redelijke verwachting wordt afgeleid op basis van de beschikbare gegevens.

Met andere woorden, de groep zegt dat artsen niet moeten wachten op een grote hoeveelheid gegevens om conclusies te trekken over het al dan niet werken van hydroxychloroquine en dat het veilig is, maar gaan ervan uit dat het gebaseerd is op databases zoals die van hen, die naar eigen zeggen regelmatig wordt bijgewerkt.

Het weerspiegelt de gevoelens van de president: ‘Wat heb je te verliezen?’ vroeg hij aan coronaviruspatiënten terwijl hij de belofte van hydroxychloroquine prees tijdens een recente persconferentie.

‘Ik kijk er op de een of andere manier niet naar. Maar we willen hier uit komen. Als het werkt, zou het zonde zijn als we het niet vroeg hadden gedaan.

‘Wat weet ik? Ik ben geen dokter, maar ik heb gezond verstand. De FDA voelt zich er goed bij, omdat je weet dat ze het hebben goedgekeurd. ‘

De FDA gaf artsen in noodgevallen toestemming om aan sommige coronaviruspatiënten hydroxychloroquine voor te schrijven, evenals een manier om gegevensverzameling te vergemakkelijken over hoe mensen met het virus het medicijn verdragen, omdat het veelbelovend bleek te zijn om hen te helpen.

Regelgevers keurden het medicijn niet goed voor de behandeling van coronavirus, een punt waarop dr. Anthony Fauci, een vooraanstaande Amerikaanse expert op het gebied van infectieziekten en coronavirus-taakgroeplid, te sterk onderstreepte.

Lees ook:   Slaapapneu wat kan helpen

Toen hem werd gevraagd of er aanwijzingen waren dat hydroxychloroquine werkt om het coronavirus te behandelen, zei Dr. Fauci: ‘Nee. Het antwoord is nee, ‘verwijzend naar de afwezigheid van klinische proeven voor het medicijn, en de kijkers eraan herinnerend dat meldingen van het gebruik ervan voor coronaviruspatiënten slechts anekdotisch waren.

Veel van de ‘klinische informatie’ die in de AAPS-brief wordt genoemd, valt definitief in de anekdotische categorie.

Hun tabel bevat rapporten uit China, Frankrijk, Zuid-Korea, Algerije en de VS, evenals verwijzingen naar het profylactische gebruik van hydroxychloroquine om gezondheidswerkers in landen als Turkije en India te beschermen.

Sommige van de rapporten in de tabel zijn relatief grote onderzoeken, zoals de behandeling door Dr. Vladmir Zelenko van 405 van de 1.345 coronaviruspatiënten in New York met hydroxychloroquine, en zelfs de Veteran Affairs-studie van meer dan 200 patiënten.

Maar de meeste gegevens zijn afkomstig van klein of eenmalig gebruik van het medicijn. Meerdere rijen in de tabel geven geen informatie aan buiten de naam van de betrokken arts, een nummer betreft slechts één patiënt.

Dr Oz meldde dat 100 procent van de patiënten die hij behandelde met hydroxychloroquine verbeterde en overleefde. Er waren twee patiënten.

Een van de mensen in de gegevenstabel is Mark Campbell, een voormalig krap einde voor de Buffalo Bills die in het ziekenhuis was opgenomen voor coronavirus.

Er is geen behandelende arts vermeld voor Campbell, maar het slagingspercentage van de eenpersoonsstudie van hydroxychloroquine bij hem wordt vermeld als 100 procent.

Campbell heeft openlijk gesproken over zijn ervaring met coronavirus, waaronder het ontvangen van meerdere dagen behandeling met Plaquenil, de merknaamvorm van hydroxychloroquine, terwijl hij in het ziekenhuis was onder toezicht van een arts.

Waar of door wie hij werd behandeld, is onduidelijk en wordt niet vermeld in de AAPS-database, en de FDA waarschuwde maandag voor het gebruik van hydroxychloroquine buiten het ziekenhuis of zonder toezicht van een arts.

De database bevat ook geen velden voor het melden van bijwerkingen of bijwerkingen van de behandeling, met alleen de namen van de persoon of instelling die de gegevens rapporteert en wanneer, het aantal geziene COVID-19-patiënten, het aantal behandeld met hydroxychloroquine, met of zonder azithromycine of zink, hoeveel verbeterden, hoeveel stierven, en de resulterende kans op succes.

Ten minste één trial van hydroxychloroquine, uitgevoerd in Brazilië, werd stopgezet kort nadat een aantal patiënten hartritmestoornissen kreeg, een bekende en mogelijk levensbedreigende bijwerking van hydroxychloroquine.

De verzameling rapporten van AAPS heeft een netto slagingspercentage van 91,6 procent voor patiënten behandeld met hydroxychloroquine, en een sterftecijfer van 2,7 procent.

Het vergelijkt dit met de overlevingsgegevens van Johns Hopkins voor patiënten die op mechanische beademingsapparatuur werden geplaatst, van wie ongeveer 85 procent stierf. Bijna zeven procent van de patiënten was wereldwijd overleden.

‘Op dit moment suggereren de gegevens van negen observationele rapporten en één gecontroleerd onderzoek dat hydroxychloroquine dramatisch effectiever is in het voorkomen van overlijden door CoVID-19 dan mechanische beademing’, schrijft de AAPS.

‘Het is bemoedigend om op te merken dat beademde patiënten die met hydroxychloroquine zijn behandeld, met succes zijn geëxtubeerd en van de intensive care-afdeling naar de vloer zijn overgebracht. Bovendien is de virale belasting van CoVID-19 verlaagd tot lage of niet-detecteerbare niveaus na 5-15 dagen behandeling met hydroxychloroquine. ‘

Laboratoriumstudies hebben gesuggereerd dat hydroxychloroquine antivirale effecten kan hebben, hoewel het geen antiviraal ontwerp is. Het bleek ook de effecten van de cytokine-storm te bestrijden.

De National Institutes of Health (NIH) en veel groepen voeren er klinische proeven mee uit, maar de volledige resultaten zijn nog niet binnen.

AAPS stelt dat artsen het medicijn moeten blijven proberen, ondanks een gebrek aan definitieve gegevens.

Lees ook:   Lubach onzin

De groep staat niet alleen in haar ondersteuning van manieren om tests van verschillende mogelijke behandelingen voor coronavirus te versnellen en te stroomlijnen.

Dr. Janet Woodcock van de FDA heeft gepleit voor ‘adaptieve’ onderzoeken die meerdere behandelingen testen tegen één controle-arm om tijd en middelen te besparen – vooral menselijke.

Bio-ethici, waaronder Dr. Arthur Kaplan van de New York University, hebben gezegd dat potentiële coronavirusvaccins eerder dan later moeten worden uitgeprobeerd bij gezonde vrijwilligers, omdat de voordelen opwegen tegen de risico’s.

En de versoepeling van de goedkeuringsprocessen door de FDA voor het signaleren van een eigen agenda van urgentie.

Een Bayse-benadering zoals AAPS ondersteunt is niet zonder gebruik, maar de gegevens waaruit de groep zijn conclusies trekt en zijn aanbevelingen doet, zijn niet vergelijkbaar met gecontroleerde, grondige studies van hydroxychloroquine of andere mogelijke coronavirusbehandelingen.

In feite, toen de West-Afrikaanse Ebola-crisis begon, haastten onderzoekers zich om behandelingen te maken en snelle compassievolle studies uit te voeren zonder placebo-armen omdat het wreed leek om sommige patiënten mogelijke behandelingen te ontzeggen.

Maar veel van die vroege tests faalden uiteindelijk, en als gevolg daarvan duurde het jaren voordat een effectieve behandeling voor de verwoestende hemorragische koorts werd gevonden.

WAT U MOET WETEN OVER HYDROXYCHLOROQUINE EN HOE HET CORONAVIRUS KAN BEHANDELEN
Door Associated Press en Mary Kekatos, Senior Health Reporter voor DailyMail.com

De afgelopen weken hebben politici en doktoren geworsteld over het al dan niet gebruiken van hydroxychloroquine tegen het nieuwe coronavirus.

Sommigen zeggen dat het medicijn een ‘game-changer’ is, terwijl anderen beweren dat het bewijs te dun is om het nu aan te bevelen.

Hier is alles wat u moet weten over het medicijn en de mogelijke voordelen ervan:

HOE WORDT HET GEBRUIKT?

Hydroxychloroquine wordt sinds de jaren veertig gebruikt om malaria te voorkomen en te behandelen, en om reumatoïde artritis en lupus te behandelen.

Het werkt door een overactief immuunsysteem te temmen.

Het medicijn wordt zowel in generieke vorm als onder de merknaam Plaquenil in de VS verkocht.

Artsen kunnen het ook ‘off-label’ voorschrijven voor andere doeleinden, zoals velen nu doen voor COVID-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt.

WAT IS HET BEWIJS?

Vier kleine en zeer voorlopige onderzoeken geven tegenstrijdige resultaten.

Een laboratoriumstudie suggereerde dat hydroxychloroquine het vermogen van het virus om cellen binnen te dringen, afremde.

Een ander rapport van 11 mensen vond dat het niet verbeterde hoe snel patiënten het virus of hun symptomen opruimden.

Een derde rapport uit China beweerde dat het medicijn meer dan 100 patiënten in 10 ziekenhuizen hielp, maar ze hadden verschillende ziektegraden en werden gedurende verschillende tijdsperioden met verschillende doses behandeld.

Externe onderzoekers zeggen dat de patiënten mogelijk zijn hersteld zonder het medicijn omdat er geen groep in het rapport was die het medicijn niet ter vergelijking kreeg.

Ten slotte meldden onderzoekers in China dat hoest, longontsteking en koorts eerder leken te verbeteren bij 31 patiënten die hydroxychloroquine kregen in vergelijking met 31 anderen die het medicijn niet kregen.

In de vergelijkingsgroep hadden echter minder mensen hoest of koorts om mee te beginnen. Vier mensen kregen een ernstige ziekte en ze zaten allemaal in de groep die de drug niet kreeg.

Deze resultaten zijn online geplaatst en zijn niet beoordeeld door andere wetenschappers of gepubliceerd in een tijdschrift. Er worden nu grotere, strengere studies uitgevoerd.

WAT IS HET RISICO?

Het medicijn kan hartritmeproblemen, ernstig lage bloeddruk en spier- of zenuwbeschadiging veroorzaken.

Door het buiten een wetenschappelijk experiment te nemen, bestaat het risico dat er geen tracking is om op deze bijwerkingen of problemen te letten en deze snel aan te pakken als ze zich voordoen

https://www.dailymail.co.uk/health/article-8266737/Doctors-group-claims-hydroxychloroquine-helps-91-coronavirus-patients.html

Gerelateerde artikelen

Back to top button