...

01 december 2021

 

Italië de cijfers

Coronavirus, direct: 3.858 gevallen waarvan 414 herstelden en 148 stierven. Een slachtoffer in Rome.

ITALIË
Donderdag 5 maart 2020

1,2 duizend Coronavirus, direct: ok regering heeft referendum uitgesteld. Eén dood in Rome, quarantaine voor artsen en verpleegsters
Er zijn 3.296 coronaviruspatiënten in Italië, met een stijging van 590 mensen meer dan gisteren, wat gelijk is aan 21,8%, terwijl gisteren de stijging 19,5% bedroeg. Wat de genezen betreft, zijn er in Italië 414, 138 meer dan gisteren, met een stijging van 50% (gisteren was het percentage 72,5%). De sterfgevallen zijn 148, 41 meer dan gisteren, met een stijging van 38,3% (gisteren in plaats van 35,4%) . Het totaal aantal mensen dat het virus opliep is dus 3.858. Commissaris Angelo Borrelli heeft de nieuwe gegevens tijdens de persconferentie aan de Civiele Bescherming verstrekt. Met twee gevallen geregistreerd in de Aosta-vallei, heeft Coronavirus officieel alle Italiaanse regio’s bereikt. Er is een sterfgeval in Ligurië enéén in Rome, met ten minste twee nieuwe gevallen van positiviteit en verschillende artsen en verpleegsters in quarantaine. Vandaag is de eerste dag van toepassing van de Dpcm van de regering die onder meer de sluiting van scholen regelt . Vandaag is ook het nieuws dat de regering groen licht heeft gegeven om het referendum over de op 29 maart geplande parlementariërs uit te stellen . Ondertussen overschreden de slachtoffers in China meer dan drieduizend seconden aan nieuwe diffuse gegevens. Het totale aantal infecties in het land is 80.409 bevestigde gevallen.

https://www.ilmessaggero.it/italia/coronavirus_diretta_italia_news_oggi_scuole_chiuse_morti_contagi_ultime_notizie_5_marzo_2020-5092444.html

Coronavirus, hoeveel gevallen en sterfgevallen in de wereld: cijfers van Spanje tot Duitsland, van het VK tot de VS.

De Coronavirus-noodsituatie treft nu steeds meer landen in de wereld en het aantal infecties en slachtoffers blijft in veel staten zorgwekkend toenemen. Van Spanje tot de VS, van Duitsland tot het Verenigd Koninkrijk, via Frankrijk, laten we per staat zien wat de situatie is.
STROOM 24 MAART 2020 21:11door Stefano Rizzuti

De bevestigde gevallen van coronavirus in de wereld hebben de 415 duizend overschreden. Meer dan 18.500 mensen zijn gestorven en de herstelden hebben de 100 duizend overschreden. Tot op heden zijn nog ongeveer 288 duizend patiënten besmet. De noodsituatie is inmiddels een pandemie geworden, zoals ook wordt bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie , waaraan steeds meer staten deelnemen. Niet alleen China en Italië , tot op heden nog steeds de meest getroffen landen, maar ook de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk . En steeds meer landen beginnen zorgwekkende cijfers te registreren, met een dagelijkse toename die regeringen en nationale gezondheidsstelsels alarmeert. Maar hoeveel gevallen van besmetting en dood zijn er in de belangrijkste westerse landen?

Coronavirus, China is nog steeds het land met de meeste infecties
Het land met de meest bevestigde infecties is nog steeds China , met 81 duizend gevallen van mensen die positief zijn voor Coronavirus. Italië volgt met in totaal 69.176 gevallen en een stijging van 5.249 positief in de afgelopen dag. De doden zijn 6.820, de genezen 8.326. Maar er zijn veel landen die zich snel in een situatie als die van Italië zouden kunnen bevinden: de gevallen die in de VS zijn geregistreerd, nemen sterk toe, net zoals ze voortdurend toenemen in Spanje, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en in het kleinere Zwitserland. In de rest van Europa zijn de zaken voorlopig beperkter, onder de 6000 per land. En ze zijn zeldzaam in Zuid-Amerika, in de rest van Azië (behalve Iran) en in Afrika.

De situatie in Spanje, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk
Behalve de Italiaanse is de meest kritieke situatie in Europa geregistreerd in Spanje . De zaken zijn 39.676 zaken, de doden 2.800. De stijging ten opzichte van gisteren is 4.540 gevallen en 489 sterfgevallen: het is het land dat een dag na Italië de meeste nieuwe slachtoffers registreert. In Duitsland zijn er iets minder gevallen: 32.781. Er zijn echter veel minder doden: slechts 156 doden. De stijging op de laatste dag is 3.725 gevallen en slechts 33 doden.

Het hoogste dodental in Frankrijk is 1.100, waarvan 240 in de afgelopen 24 uur. Terwijl de totale zaken 22.304 zijn, met 2.448 geregistreerd in de afgelopen uren. De stijging was ook constant in het Verenigd Koninkrijk , waar 8.077 positieve mensen werden geregistreerd (waarvan 1.427 alleen vandaag), met 422 totale sterfgevallen en 87 op de laatste dag.

Coronavirus, in de VS gevallen sterk gestegen
In de Verenigde Staten neemt het aantal gevallen, wellicht ook door een eerste onderschatting van het fenomeen, voortdurend en verontrustend toe. Vandaag bedraagt ​​het totaal aantal positieven 51.737, met een toename van 8000 gevallen in de afgelopen 24 uur: het hoogste aantal ter wereld. Gelukkig groeien de slachtoffers minder snel: 667, waarvan 114 in de afgelopen 24 uur. Nu is de VS het derde land ter wereld wat betreft het aantal infecties, en overtreft duidelijk de eerste uitbraken buiten China, namelijk Iran (ongeveer 25 duizend gevallen en iets minder dan 2000 doden) en Zuid-Korea (9 duizend gevallen en 120 doden) .

continua su: https://www.fanpage.it/attualita/coronavirus-quanti-sono-i-casi-e-i-morti-nel-mondo-i-numeri-da-spagna-a-germania-da-uk-a-usa/https://www.fanpage.it/

De positieve slachtoffers van Coronavirus, in Italië
De gemiddelde leeftijd, eerdere pathologieën, geslacht, de meest getroffen groepen: identiek aantal mensen die tot 4 maart in Italië stierven en positief testten voor Sars-cov-2
door Redazione Salute
De positieve slachtoffers van Coronavirus, in Italiëschaduw

De noodsituatie van Coronavirus in Italië blijft zich verspreiden: in alle regio’s zijn er mensen besmet. En het zijn er nu heel veel: de gevallen zijn meer dan 4.600 ( 4.636, vanaf 6 maart ), de herstelde 414 (hoewel het nodig is om elkaar te begrijpen als het gaat om “hersteld”: en het is goed om dit stuk te lezen ), en de sterfgevallen in verband met Coronavirus ( het is beter om niet te spreken van coronavirussterfgevallen «en» we zullen snel begrijpen waarom) ze zijn 148 ( hier de kaart ).

Lees ook:   Nymfomanie?

Op 5 maart heeft het Higher Institute of Healthheeft de identikit van 105 van die 148 doden openbaar gemaakt: 73 stierven in Lombardije, 21 in Emilia Romagna, 7 in Veneto en 3 in Marche, die naar verluidt op 4 maart 2020 stierven. En het is een zeer interessante identikit, die verklaart wat ze zijn de mensen die het meest worden blootgesteld aan het risico om in zeer ernstige vormen te contracteren CoVid-2019 (de ziekte veroorzaakt door Coronavirus : het is altijd goed om te onthouden dat het virus op zichzelf geen ziekte is en dat het zonder gevolgen in het lichaam kan worden opgelopen ) .

de leeftijd
Het ISS schrijft dat de gemiddelde leeftijd van de overleden patiënten 81 jaar is : en dat er 20 jaar verschil zit tussen de gemiddelde leeftijd van de overledene en die van de viruspositieve patiënten. De meeste sterfgevallen – 42,2% – vonden plaats in de leeftijdsgroep tussen 80 en 89 jaar; 32,4% van de sterfgevallen was tussen 70 en 79; 8,4% lag tussen 60 en 69; 2,8% tussen 50 en 59 en 14,1% over 90 jaar. Vrouwen die stierven na het oplopen van het virus zijn ouder dan mannen. De mediane leeftijd voor vrouwen is 83,4, de mediane leeftijd voor mannen is 79,9.

Seks
De meerderheid van de patiënten die stierven na een positieve test op het coronavirus, zijn mannen.

De reeds bestaande pathologieën
In meer dan twee derde van de gevallen hadden sterfgevallen aan het coronavirus drie of meer reeds bestaande pathologieën: het gemiddelde aantal waargenomen pathologieën is 3,4. Meer precies: 15,5% van de steekproef had geen pathologie of had er maar één; 18,3% had 2; 67,2% had 3 of meer pathologieën. Hypertensie was aanwezig in 74,6% van de steekproef, gevolgd door ischemische hartziekte (70,4%) en diabetes mellitus (33,8%).

Dus wat?
In de meeste van deze gevallen – zoals Cristina Marrone hier uitlegde- het virus kwam voor in organismen die niet sterk genoeg waren om adequaat te reageren en was hoogstwaarschijnlijk een bijdragende doodsoorzaak. Met andere woorden: het heeft, door interstitiële longontsteking met grote schade aan de luchtwegen veroorzaakt, bijgedragen tot de verzwakking van een toch al bijzonder kwetsbaar organisme als gevolg van een bestaande ziekte zoals kanker, cardiologische aandoeningen, diabetes. Epidemiologische studies die tot dusver zijn uitgevoerd, hebben uitgelegd dat het risico op overlijden toeneemt met de leeftijd (voor mensen boven de 80 bereikt het 14,8%) en als gevolg van reeds bestaande medische aandoeningen, volgens variabele risicoprocenten (+ 10,5% voor hartpatiënten; + 7,3% voor diabetici; + 6,3% voor mensen met chronische luchtwegaandoeningen; + 6% voor mensen met hypertensie; tot + 5,5% voor mensen met kanker). De voorzitter van het Hoger Instituut voor Gezondheid,Silvio Brusaferro , legde uit dat deze gegevens “de waarnemingen bevestigen die tot dusver in de rest van de wereld zijn gedaan, met name over het feit dat ouderen en mensen met reeds bestaande ziekten meer risico lopen. Zeer kwetsbare mensen, die vaak in nauw contact leven en die we zoveel mogelijk moeten beschermen ».

Hoe bescherm je jezelf?
Om jezelf te beschermen, is het goed om enkele basisdingen te onthouden:

Beter thuis te blijven als je ouder bent dan 75 of 65 jaar (maar je bent niet in goede gezondheid) , zoals aangegeven door de overheid;

Ter bescherming tegen besmetting is de meest effectieve voorzorgsmaatregel nog steeds de individuele, bij persoonlijk hygiënegedrag: raak uw ogen, neus en mond niet aan met vuile handen; ga weg van degenen die niezen of hoesten; nies of hoest in een wegwerpweefsel en gooi het weefsel onmiddellijk weg; zorg voor een goede oppervlaktehygiëne. De aanbeveling waarop alle gezondheidsinstanties ter wereld aandringen, is een eenvoudig gebaar, tegen bijna nul kosten, maar zeer effectief, dat de doorgang van de infectie aanzienlijk beperkt: was uw handen vaak (en goed) met water en zeep voor tenminste 20 seconden, de vingers met elkaar verweven en de handpalm tegen de handpalm wrijven. Bij gebrek aan water en zeep kunnen alcoholische oplossingen worden gebruikt die even effectief zijn. De maskers worden alleen gebruikt door zorgverleners die in nauw contact staan ​​met zieke patiënten en geïnfecteerde mensen om gezonde maskers te beschermen.

Degenen die vermoeden dat ze coronavirus hebben, kunnen :
– hun huisarts bellen en de symptomen melden. Alle huisartsen hebben een telefonische triagekaart om te gebruiken om patiënten, waarvan wordt vermoed dat ze besmet zijn met Covid-19, vragen te stellen om een ​​eerste diagnose te stellen. De huisarts zal altijd elke vervolgstap adviseren, inclusief de mogelijkheid om de patiënt mee te nemen voor een eventuele transfer naar het ziekenhuis.

https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_05/chi-sono-morti-positivi-coronavirus-italia-787076ba-5f18-11ea-bf24-0daffe9dc780.shtml?refresh_ce-cp

Dan lees je dat de coronatesten niet goed werken en vaak positief testen of negatief…
Nu zijn er meerdere sars types dus waar test die plots nieuwe test dan op?
Daarnaast zijn er meer besmet met dit virus…dan men wil aantonen!
Dus is het percentage minder dan wat men naar buiten brengt en daar zit opzet achter…de vraag is waarom!

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten