15 april 2021

 

Water in plastic containers is gevaarlijk voor de gezondheid.

Water in plastic containers is gevaarlijk voor de gezondheid.

Het drinken van water in plastic verpakkingen kan de gezondheid van de mens ernstig schaden. Een internationale groep wetenschappers voerde een experiment uit waaraan 1455 vrijwilligers deelnamen. Gebleken is dat wanneer het water wordt opgeslagen in een plastic fles  bisfenol A bevat. Het is een giftige stof, samen met het water dat doordringt in het menselijk lichaam en het is zeer gevaarlijk voor het lichaam

De onderzoekers vroegen de deelnemers aan het experiment om dagelijks water te drinken dat in plastic flessen werd gegoten. In dit geval moest het water afkomstig zijn van verschillende fabrikanten. Wetenschappers voerden vervolgens een urinetest uit op de proefpersonen en onthulden de aanwezigheid van bisfenol A bij 95 procent van de respondenten.

Wetenschappers merkten dat de stopzetting van drinkwater uit plastic verpakkingen een daling van het niveau van bisfenol A in menselijke urine liet zien. Maar dit effect werd pas na vier dagen waargenomen.

Het giftige chemische bisfenol A wordt gebruikt bij de industriële productie van plastic, inclusief voor de productie van containers voor het bewaren van voedsel en andere huishoudelijke artikelen. De chemische stof is volgens de resultaten van veel studies de oorzaak van obesitas, hoofdpijn, problemen met het hart en de bloedvaten, metabole stoornissen en hormonale niveaus.

Experts adviseren om af te zien van het drinken van water uit plastic flessen en bekers, vooral als ze worden verwarmd in de zon of in andere omstandigheden van hoge temperatuur. Het is een feit dat onder invloed van hitte op kunststof gerechten de concentratie chemicaliën in water onmiddellijk 55 keer stijgt.

Lees ook:   Over de griepprik in het nieuws in 1971...

https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2019/03/26/bisfenol-a

https://www.ecosever.ru/news/20456.html

Drinkflessen baby’s = plastic
Sporters drinken water uit die flesjes
Of hebben plastic drinkflessen
Bronwater en frisdrank alleen te koop in plastic flessen
Kant en klare voeding zit in plastic bakjes, die ook nog eens verhit worden door een magnetron!

Gerelateerde berichten