30 april 2021

 

Gemberthee bij griep

Eten als je ziek bent: dit zijn recepten waar je van opknapt

https://holistik.nl/gemberthee-gezond/

De 22 voordelen van gemberthee + recept!

Gember is een plant met bladerrijke stelen en geelgroene bloemen. Het gemberkruid komt van de wortels van de plant. Gember is afkomstig uit warmere delen van Azië, zoals China, Japan en India, maar wordt nu ook verbouwd in delen van Zuid-Amerika en Afrika. Het wordt nu zelfs verbouwd in het Midden-Oosten om te gebruiken als medicijn en voor het bereiden van voedsel.

Samen met zijn heerlijke smaak is gember één van de gezondste specerijen ter wereld. Gember, dat oorspronkelijk afkomstig is uit Azië, wordt al bijna 2000 jaar in verschillende culturen vanwege zijn medicinale doeleinden gebruikt. Tegenwoordig maakt dit heilzame specerij ook hier in Europa een opmars, en terecht!

Hieronder vind je onze lijst met de beste gezondheidsvoordelen van gemberthee.

Gemberthee is krachtig in het bestrijden van kanker
De ontstekingsremmende eigenschappen van gemberthee helpen bij veel aandoeningen
Gemberthee helpt bij brandend maagzuur en zure reflux
Gemberthee is een natuurlijke remedie tegen hoest
Gemberthee verlicht een pijnlijke keel
Gemberthee verlicht de verstopping van de neus
Gemberthee verlicht maagklachten en verbetert de spijsvertering
Gemberthee helpt bij het verminderen van hoofdpijn en migraine
Gemberthee is een geweldig huismiddeltje tegen tandpijn
Gemberthee biedt verlichting bij pijn
Gemberthee helpt bij gewichtsverlies
Gemberthee kan spierpijn verminderen
Gemberthee kan de symptomen van stralingsvergiftiging verlichten
Gemberthee kan door bacteriën veroorzaakte diarree voorkomen
Gemberthee is krachtig in het bestrijden van kanker
Het is al bekend dat gemberthee bij veelvoorkomende aandoeningen helpt, maar het effect ervan op meer ernstige gezondheidscondities is ook indrukwekkend.

Gemberthee staat erom bekend dat het misschien kan helpen bij de bestrijding van eierstokkanker. Onderzoeken hebben aangetoond dat gemberthee eierstokkankercellen kan vernietigen. Naast dat het kan helpen bij het bestrijden van eierstokkanker biedt gemberthee, door de ontwikkeling van colorectale kankercellen te voorkomen, ook beschermende voordelen in het geval van darmkanker. Een onderzoek toonde aan dat degenen die gembertheewortel consumeerden minder vaak darmontsteking hadden en dat de ernst van de ontsteking van de darmen ook minder was; zaken die beide de kans op het krijgen van darmkanker kunnen verkleinen. Bovendien is het meest indrukwekkende aan gemberthee eigenlijk wel het vermogen om gevaarlijke kankermedicijnen en -therapieën te overtreffen.

De ontstekingsremmende eigenschappen van gemberthee helpen bij veel aandoeningen
Het is algemeen bekend dat gemberthee geweldige ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

De ontstekingsremmende elementen, die verantwoordelijk zijn voor het aanzienlijk verminderen van ontstekingen in het lichaam, zijn gingerols. Deze verbindingen maken gemberthee tot een opmerkelijk kruid voor vele gezondheidsproblemen.

Gember wordt genoemd in oude Chinese, Indiase en Midden-Oosterse schrijven, en was gedurende duizenden jaren geroemd om zijn culinaire en geneeskrachtige eigenschappen. Gember is rijk aan kalium en…

Onderzoek heeft aangetoond dat deze verbindingen verantwoordelijk zijn voor het verminderen van pijn en voor een verbetering van de mobiliteit bij mensen met artrose of reumatoïde artritis. Naast dat het mensen die lijden aan artritis kan helpen, kan gemberthee ook mensen helpen die last hebben van andere ziekten die worden veroorzaakt door zwelling zoals bijvoorbeeld diabetes, obesitas, de ziekte van Alzheimer, vele vormen van kankers en hart- en vaatziekten.

Gemberthee helpt bij brandend maagzuur en zure reflux
Talloze mensen die last hebben van brandend maagzuur en indigestie zouden in plaats van hun toevlucht te zoeken bij een van de vele dure middeltjes tegen zuur gemberthee eens als behandeling moeten proberen. Van deze medicijnen is bekend dat ze de risico’s op het krijgen van botbreuken, malabsorptieproblemen, longontsteking, kanker, evenals op Clostridum difficile kunnen vergroten.

Een recent onderzoek vergeleek gemberthee met de geneesmiddelen tegen zuur en het was verbazingwekkend dat gemberthee zes tot acht keer beter bleek te werken dan de medicijnen. In plaats van de maagzuurbarrière te verstoren of te elimineren, beperkt gemberthee zure reflux en beheert het sterke proteolytische enzymen.

Gemberthee is een natuurlijke remedie tegen hoest
Gemberthee is éé, van de populairste, natuurlijke middeltjes tegen hoest. In het geval van het maken van een drankje tegen de hoest wordt het bereid door het gedeeltelijk fijn te snijden en te koken om zo de werking te bevorderen. Dit proces helpt de actieve ingrediënten te extraheren. Gembertheethee zal een pijnlijke keel verzachten, een onophoudelijke hoest verminderen en zelfs congestie verlichten. In eerste instantie kan het hoesten toenemen, maar het zal dan na verloop van tijd afnemen.

Gemberthee verlicht een pijnlijke keel
Gemberthee is een natuurlijke pijnstiller en daarom wordt het vaak gebruikt om een ​​zere keel mee te behandelen. Omdat het ook anti-schimmel- en antibacteriële eigenschappen heeft, kan het helpen tegen welke infectie dan ook, die de keelpijn veroorzaakt. Volgens de ayurvedische geneeskunde wordt gemberthee beschouwd als een universeel geneesmiddel dat voor alle weefsels kan worden gebruikt.

Net als bij het drankje tegen hoest wordt er in dit geval ook thee gemaakt met gemberthee, die de zere keel kan verzachten. Kook gewoon een klein stukje gembertheewortel of zelfs een paar plakjes in wat water en voeg wat citroen of honing toe om het extra verzachtend te maken.

Met dit gember-citroendrankje kom je gezond de herfst door

Gemberthee verlicht de verstopping van de neus
Probeer eens wat gembertheethee met honing en kokosmelk. Naast dat het heerlijk smaakt, lost het slijm op en geeft het het immuunsysteem een broodnodige boost. Gemberthee is bovendien een bekend slijmoplossend middel en zal helpen bij het verdrijven van het slijm, waar meestal veel bacteriën in zitten, uit het lichaam. Gemberthee bevat ook shogaols wat chemicaliën zijn waarvan wordt aangenomen dat ze koude virussen kunnen doden. 8.

Gemberthee verlicht maagklachten en verbetert de spijsvertering
Heb je je ooit weleens afgevraagd waarom we iemand die zeeziek is ginger ale geven? Gemberthee bevat chemicaliën zoals gingerols die helpen bij het ontspannen van de gladde spieren. Dit zijn de spieren langs het darmkanaal, waardoor maagpijn of krampen kunnen worden verlicht. Gembertheewortel kan ook worden gebruikt tegen misselijkheid.

Rasp wat gemberthee en doe het samen met enkele takjes muntblaadjes in wat kokend water en laat het enkele minuten doorkoken. Je kunt er ook wat rauwe honing doorheen mengen om maagpijn te onderdrukken.

Gemberthee helpt bij het verminderen van hoofdpijn en migraine
Gemberthee kan helpen bij het behandelen van migraine en hoofdpijn. Het is vooral gunstig voor het bestrijden van de misselijkheid die meestal gepaard gaat met migraine.

Meng een stukje gemberthee van een paar centimeter met een theelepeltje gedroogde pepermunt en wat cayennepeper in kokend water. Laat het 15 minuten koken en drink het daarna op.

Gemberthee is een geweldig huismiddeltje tegen tandpijn
Gebruik gemberthee als een huismiddeltje tegen tandpijn. Veel mensen melden zelfs afhankelijk van de aandoening onmiddellijke verlichting van de pijn. Dit komt door de antibacteriële eigenschappen van gemberthee die zwelling, roodheid, wonden en zelfs kleine infecties die samenhangen met tandpijn kunnen genezen.

Wrijf gewoon wat rauwe gember over het tandvlees of maak gemberthee. Laat het mengsel dan afkoelen en gebruik het daarna als mondspoeling.

Gemberthee biedt verlichting bij pijn
Naast dat het de pijn in verband met zwelling, keelpijn, maagklachten en tandpijn kan verlichten, kan gemberthee ook helpen bij het genezen van pijnlijke spieren. De elementen shogaol, gingerol en zingerone in gemberthee zijn volgens een recent onderzoek werkzamer dan geneesmiddelen tegen ontstekingen bekend als NSAID’s.

Gemberthee helpt bij gewichtsverlies
Afvallen is één van de beste dingen die je voor je algehele gezondheid kunt doen. Wist je dat overgewicht kan leiden tot het krijgen van een hartaanval, een beroerte, een hoog cholesterolgehalte, een hoge bloeddruk, diabetes en sommige vormen van kankers? Om je inspanningen om gewicht te verliezen te helpen, voeg je gember toe aan je dieet.

De 22 voordelen van Gemberthee + recept!
Gember is een natuurlijk ingrediënt dat in veel ‘vetverbrandende’ supplementen voorkomt. Het kan het metabolisme versnellen, wat leidt tot calorieverbranding. Het kan je ook helpen om je langer verzadigd te voelen en om je totale calorie-inname te verminderen.

Gemberthee kan spierpijn verminderen
Heb je vaak pijn na een zware training? Gemberthee kan helpen bij het verlichten van eventuele aanhoudende spierpijn, zodat je er zo snel mogelijk weer bovenop kunt komen. Uit een onderzoek waarbij deelnemers elleboogoefeningen uitvoerden, bleek dat het innemen van slechts 2 gram gemberthee gedurende 11 dagen voor een vermindering van spierpijn kon zorgen. Hoewel er zeker nog meer onderzoek moet worden gedaan naar de effecten ervan op andere vormen van lichaamsbeweging, kan gemberthee de moeite van het onderzoeken waard zijn als een vorm van herstelbehandeling voor excentrieke oefeningen die worden gedaan door atleten.

Gemberthee kan de symptomen van stralingsvergiftiging verlichten
Van gemberthee is bewezen dat het aanzienlijke gezondheidsvoordelen tegen stralingsvergiftiging biedt. Een onderzoek liet de resultaten zien dat gemberthee kan helpen bij het voorkomen van smaakvervorming en braken in verband met stralingsvergiftiging. In een ander onderzoek waarbij muizen voordat ze aan gammastraling werden blootgesteld hoge doses gemberextract kregen toegediend, toonden de resultaten een verlaging van de ernst van de symptomen en sterftecijfers. Bovendien werden de met gemberthee behandelde muizen beter beschermd tegen beenmerginfectie en gastro-intestinale sterfgevallen.

Lees ook:   Als een kat al ziek wordt door voeding

Gemberthee kan door bacteriën veroorzaakte diarree voorkomen
In ontwikkelingslanden is vanwege de beperkte beschikbaarheid van schoon drinkwater in sommige gebieden door bacteriën veroorzaakte diarree een ernstig probleem. In sommige gevallen heeft het zelfs door giftige stoffen die door bacteriën vrijkomen de dood veroorzaakt. De verbinding zingeron, die in gemberthee wordt aangetroffen, bindt echter aan de toxines en voorkomt daarmee dat ze in wisselwerking treden met de darm. Dit voorkomt dan dus de door bacteriën veroorzaakte diarree en de dood die daarop kan volgen.

Goede gember kopen
Zoals je kunt zien, biedt gember veel voordelen om het hele lichaam te beschermen. Dus vergeet de volgende keer dat je boodschappen gaat doen niet om wat gemberwortel mee te nemen. Wanneer je een goed stuk gemberwortel wilt selecteren, let dan op het volgende:

Waarom gember gezond is, in welke recepten je het kunt gebruiken, hoeveel gember je het beste kunt eten en hoe bereiden en bewaren: lees het hier!

De gember moet stevig aanvoelen.
Hoe groter het stuk gemberwortel, hoe ouder het is en hoe pittiger de smaak zal zijn.
Het mag geen verkleuringen of zachte plekken hebben.
Of je nu gemberwortel in je gekookte maaltijden wilt gebruiken, in warm water laat trekken om gemberthee te maken, in een smoothie gebruikt of in vers sap perst, je zou in staat moeten zijn om van de vele voordelen ervan te kunnen profiteren.

Hoe zet je de perfecte gemberthee?
Om een ​​goede gemberthee te zetten, heb je alleen verse gember en gefilterd water nodig. De rest van de ingrediënten zijn optioneel, maar het kan beter smaken met een beetje honing erin, evenals een scheutje vers citroensap. Kamillebloemen, kaneel, cayennepeper of een Echinacea-tinctuur kunnen ook aan de thee worden toegevoegd, maar zijn optioneel. Voeg niet alles tegelijkertijd toe – probeer verschillende combinaties.

Je hebt ook een rasp of zester nodig, evenals een waterkoker of een pan om het water te koken en iets om de thee te zeven als je geen theepot gebruikt die er een heeft. Ik houd ervan mijn gember te raspen in plaats van het in plakjes te snijden omdat het dan meer smaak en aroma’s vrijgeeft. Ik knijp mijn gember niet uit; ik houd het simpel.

Gember is een krachtig kruid en echt een zegen. Zorg ervoor dat je het gebruikt. Geniet!

Verse gemberthee | Colruyt

Wat heb je nodig?

Porties: 1-2
1 eetlepel verse geraspte gember (3 kleine plakjes kan ook)
2 kopjes gefilterd water
1 eetlepel rauwe honing of pure ahornsiroop
½ citroen, geperst

Kurkuma erbij

Optioneel

1 kaneelstokje
Kamillebloemen
Echinacea tinctuur
Verse muntblaadjes
Snuifje van cayennepeper

Hoe zet je dé perfecte gemberthee?

Schil de gemberwortel met een dunschiller of met de achterkant van een lepel.
Rasp de gember met een raspje. Als je het snijdt, snijd het dun en gebruik dan ook iets meer.
Laat de gember trekken en als je kaneel, munt, kamille of cayennepeper wilt toevoegen, voeg je dat nu toe.
Als je een steelpan gebruikt, breng je het water aan de kook, voeg je daarna de gember toe en zet je het vuur uit. Plaats dan het deksel op de pan en laat het 10 minuten trekken.
Als je een theepot gebruikt, doe dan de gember in de theepot en giet er kokend water over. Laat het ongeveer 10 minuten trekken.
Als je een steelpan gebruikt, zeef het water dan om de gember te verwijderen.
Voeg als je wilt vers citroensap en natuurlijke zoetstof toe. Roer het even goed door en geniet ervan!
Als je een koude thee wilt, laat je thee afkoelen, bewaar je het in de koelkast en voeg je voor je het serveert ijsblokjes toe.
Tot slot… Een waarschuwing!
Gember kan de bloedstolling vertragen. Het gebruik van gember in combinatie met medicijnen, die ook de stolling vertragen, kan de kans op bloeduitstortingen en bloedingen vergroten.

Gember kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Medicijnen voor diabetes worden ook gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Door gember in combinatie met medicatie voor diabetes te gebruiken, kan de bloedsuikerspiegel te laag worden. Controleer nauwlettend je bloedsuikerspiegel. Mogelijk moet de dosis van je medicatie worden aangepast.

Gember kan op een manier die vergelijkbaar is met sommige medicijnen voor de bloeddruk en hartziekten de bloeddruk verlagen. Het gebruik van gember in combinatie met deze medicijnen kan ervoor zorgen dat je bloeddruk te laag wordt of dat je een onregelmatige hartslag krijgt.

https://www.optimalegezondheid.com/gemberthee/

Ik heb gisteren die thee gemaakt 5x ofzo en vind hem heerlijk!!!!!!!!!!!
Maar ja, als mijn absurd verstopte neus weer in orde is misschien wel helemaal niet.

Het helpt bij het hoesten, klopt en bij een zere keel… dus waar!

10 Wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom u elke dag Gember zou moeten consumeren

Waar werd gember vroeger voor gebruikt?

Gember werd van oudsher vooral ingezet voor de spijsvertering. Gemberwortel kan namelijk bijdragen aan een normale darmfunctie en stoelgang. In de Chinese geneeskunde wordt het nu nog ingezet om de maag en longen te warmen en een energietekort aan te vullen.

Is gember gezond?

Ja, gember is zeker gezond. Het blijkt dat gember het maag- en darmslijmvlies kan beschermen en de opname van vitaminen en mineralen kan verhogen. Wat dat betreft hadden ze het in de oudheid al goed gezien dat gember een positief effect op de spijsvertering heeft. De werkzame stoffen in gember zijn o.a: zingeron, gingerol en shogaol, deze laatste twee geven gember ook zijn scherpe, pittige smaak. Gemberwortel stimuleert het immuunsysteem. Het draagt bij aan een normale darmfunctie en stoelgang en helpt het bloedsuikergehalte te normaliseren. Ook heeft gemberwortel een verzorgende invloed op hart en bloedvaten en de luchtwegen.

Bevordert het functioneren van het spijsverteringsstelsel. Dit is één van de meest populaire toepassingsmogelijkheden van gember. Het stimuleert de alvleesklier, waardoor er meer enzymen gecreëerd worden, die helpen bij de spijsvertering en het absorberen van slecht voedsel voorkomen.
Helpt darmproblemen te voorkomen. Door de sterke antibacteriële eigenschappen voorkomt het problemen in het maag-darmstelsel.
Het helpt erg goed tegen misselijkheid. Het is één van de beste remedies om misselijkheid te bestrijden, die door verscheidene oorzaken ontstaat, zoals:
reisziekte
chemotherapie
zwangerschap gedurende de eerste maanden (in dit geval is dit niet geschikt als langdurige behandeling)
misselijkheid voor een operatie
Gemberwortel
Zweren behandelen. Gember voorkomt ook dat zweren ontwikkelen. Vanwege de sterke antibacteriële eigenschappen elimineert het de helicobacter pylori bacterie, die ammoniak afscheidt. Het is een uitstekende natuurlijke remedie tegen maagontsteking en het neutraliseert overtollig maagzuur.
Vermindert diarree en constipatie. Het elimineert schadelijke bacteriën of micro-organismen zoals E. coli, die diarree en ook buikgriep veroorzaakt. Daarnaast vergroot het de darmperistaltiek, wat de stofwisseling bevordert als je last hebt van constipatie.
Voorkomt hartziektes, zoals een hartinfarct, trombose, angina pectoris en bloedklonten.

Bevordert de bloedstroom in de armen en benen. Elimineert voornamelijk pijn in de benen of symptomen in de vingers door het Syndroom van Raynaud.

Een stapel gemberwortels
Helpt het weefsel in wonden en tijdens bevriezing herstellen.

Erg handig tegen symptomen van griep. Het vermindert koorts, verstoppingen in de neus en pijnlijke gewrichten. Als je verkouden bent, dan elimineert het de druk in de borst die veroorzaakt wordt door een ophoping van slijm. Dat geldt ook voor personen die last hebben van een bijholteontsteking of een verstopte neus.

Behandeld chronische vermoeidheid. Het chronische vermoeidheidssyndroom is een veelvoorkomend probleem, waarbij de persoon zich altijd moe of zwak voelt, ook al slaapt of rust die persoon veel.

Een potent anti-infectie en pijnstillend middel, dat helpt bij slagaderontsteking, artrose of pijnlijke gewrichten, maar ook bij infecties veroorzaakt door verwondingen. Het vermindert de pijn en infectie. Het is ook handig voor personen die last hebben van carpaletunnelsyndroom.
Uitwendige toepassingsmogelijkheden van gember
Kiespijn. Breng een klein beetje gemberthee direct aan op de kaak of je kan zelfs op een erg dun schijfje gember kauwen.
Slechte adem. Gember wordt al jaren gebruikt om halitose te behandelen. Deze oosterse techniek verfrist de mond na maaltijden en omdat het het aanmaken van speeksel vermeerdert, kan je het ook gebruiken als je last hebt van een droge mond.
Het is een potent afrodisiacum. Sommige mensen zeggen dat het lustopwekkend is en het libido bij zowel vrouwen als mannen verhoogd. Mannen die last hebben van erectieproblemen kunnen het ook gebruiken.

Nah dat is wel lastig dan, muk goan daten…hek gien sin an!
😉

 

https://gezonderleven.com/geneeskrachtige-toepassingsmogelijkheden-gember/

Gerelateerde berichten