26 november 2020

 

Voor Nederland nieuw virus ontdekt in teken

Voor Nederland nieuw virus ontdekt in teken

With summer coming up, this is a good article. Where you live determines which tick species is likely to bite you, but Lyme-infected blacklegged ticks are expanding south, and lone star ticks are moving north:

In teken op de Sallandse Heuvelrug is het zogeheten teken-encefalitisvirus of TBE-virus aangetroffen. Het is voor het eerst dat dit virus in Nederland opduikt, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu donderdag.

,,Hoewel het risico op teken-encefalitis na een tekenbeet veel kleiner is dan op de ziekte van Lyme, is dit een extra reden om alert te zijn op tekenbeten”, waarschuwt het RIVM. Tot nu toe zijn geen mensen in Nederland besmet geraakt met dit specifieke virus.

Het RIVM ontdekte het virus bij reeën die leven op de Sallandse Heuvelrug. In dat gebied zijn daarna teken gevangen waarin het TBE-virus werd gevonden. Een besmetting met TBE verloopt meestal zonder klachten.
Wie wel ziek wordt, krijgt na zeven tot veertien dagen koorts, hoofdpijn, vermoeidheid en spier- en gewrichtspijn. Mogelijk ontwikkelt zich hersen(vlies)ontsteking en is ziekenhuisopname nodig. Ongeveer 1 tot 2 procent van de mensen die ernstige klachten krijgen houdt daarvan restverschijnselen of overlijdt.

https://www.ad.nl/gezond/voor-nederland-nieuw-virus-ontdekt-in-teken~a428c432/

Hoe komen ze aan die nieuwe virussen…ze zijn zo klein… je zou denken dat zoiets kleins geen virus kan bevatten?
Toch?
Of wel…?
Het schijnt dat een tekenbeet-virus… ontwikkeld is in een lab! Het was maar een test – verhaal!
Triest toch?

Mijn verbaast het niets

Lees ook:   Nieuw mega eng virus in China

Gerelateerde berichten