web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

De helende eigenschappen van Rozenwater en Rozen olie

 

De helende eigenschappen van Rosewater en Rose Oil

I had this growing at my house in CT... my Dad LOVED it! Rose Ispahan. also known as'Pompon des Princes' A clear half open Damask rose from 13th century Iran. Has a strong damask fragrance.:
(Vertaald door google)

Invoering
Eeuwenlang de roos is zeer gewaardeerd door vele culturen, niet alleen voor haar schoonheid en parfum, maar ook voor zijn diepe helende eigenschappen op zowel een fysieke en psychologische niveau. Rosewater en rozenolie werden gebruikt in de traditionele geneesmiddelen van China, India, Assyrië, Egypte, Griekenland en Rome, om een breed scala aan medische aandoeningen te genezen.
De exacte oorsprong van rozenwater en steeg de olieproductie is nooit opgenomen in de geschiedenis. We kunnen echter het bestaan van rozenwater traceren zover terug als 1200BC naar de Myceense stad Pilos waar het commercieel werd verhandeld. [1] De productie van rosewater was ook een bloeiende industrie in Shiraz in Perzië. Van 810BC de provincie Faristan in Perzië was nodig om een jaarlijkse boete op van 30.000 flessen van rozenwater aan de kalief in Bagdad te geven. Op dat moment was Faristan het centrum van de wereldwijde rozenwater productie, export naar China en de rest van de islamitische wereld.
Damascena Bivera. Dit is de originele steeg van Samoa die bloemen opnieuw in de herfst.
Damascena Bivera . Dit is de originele steeg van
Samoa die bloemen opnieuw in de herfst.
We weten dat rozenwater vooraf de ontdekking van rozenolie en werd gebruikt voor eeuwen voor de olie of “attar” eerst geproduceerd. De meest romantische verhaal van de oorsprong van de roos attar moet het verhaal van de keizer Djihanguyr, die de fonteinen en kanalen in de koninklijke tuinen besteld te worden gevuld met rozenwater om zijn huwelijk te vieren om de prinses Nour Djihan zijn. Toen later een wandeling door de tuinen met haar man, de prinses zag dat een olieachtig residu op het oppervlak van het water had verzameld. Ze liep haar vingers door de geurende water en was verheugd te constateren dat een geurige olie klampte zich vast aan haar handen. Van toen af aan de keizer had geproduceerd en gebotteld als eerbetoon aan haar.

~Portland Damask rose Rosa 'Comte de Chambord':
Vandaag zijn er vier belangrijke centra in de wereld waar de rozen worden geteeld voor de productie van rozenwater en rozenolie. Ze zijn Kazanluk, bekend als ‘The Valley of Roses’ in Bulgarije, Isparta in Turkije, Shiraz in Iran en Grasse in het zuiden van Frankrijk. Elk van deze gebieden heeft zijn eigen klimaat en destillatieproces. Deze factoren produceren een rozenwater en rozenolie van individualiteit, een beetje zoals wijnen uit verschillende delen van de wereld. Het is de damast roos (Rosa damascena trigunti Petala) die het meest op grote schaal wordt geteeld. Dit is dezelfde roos die werd gebruikt in het oude Perzië.

La Ville De Bruxelles Rose:
De Iraanse Story
Het was in 1994 dat ik voor het eerst werd voorgesteld aan rozenwater en rozenolie door een Iraanse dame genaamd Shahin. Ze was de vrouw van een ex-parel duiker, Homayon, die een hoogleraar aan de universiteit van Perzische literatuur was geworden. Eeuwenlang had zijn familie grond in eigendom in het zuiden van Iran. Tijdens het bewind van de Sjah het grootste deel van het land rond zijn omgezet was om aan de groeiende opium papavers en de regio werd gerund door drugsbaronnen. Homayon was tegen dit alles en probeerde de boeren te overtuigen om rozen groeien in plaats daarvan. Hij wilde een nieuwe industrie die gunstig zijn voor iedereen zou zijn te creëren.
Natuurlijk, de drugsbaronnen tegen hem en besloot af te snijden de watertoevoer naar zijn rose velden. Het was door dit, dat Hij ontdekte de ware winterhardheid van de roos hij opgroeide (Rosa damascena trigunti Petala), die hij verbaasd te ontdekken inderdaad nodig is zeer weinig water en zo zijn oogst was in staat om de achterstand te overleven was. Zijn rozen overleefde ook zijn onterechte gevangenschap, die twee jaar duurde.

Lees ook:   Voedselbanken

French Lace Rose ( my favorite color!):
Landbouw en distillatie Methods
Als het regime in Iran veranderd, werd hij vrijgelaten en de politiek meer zwaaide in zijn voordeel. Na een aantal moeilijke jaren, onder zijn leiding de hele agrarische gebied werd omgezet in het kweken van rozen. De runderen die ploegen trekken bemesten van de grond daar natuurlijk. Geen herbiciden of pesticiden worden gebruikt. De rozen zijn uitgekozen en gedistilleerd met zuiver bergbeek water rozenwater produceren en rozenolie. De werkwijzen van de landbouw en de distillatie zijn niet veranderd in dit gebied voor honderden jaren, en produceren daarom een volledig biologische en authentieke rosewater van ongeëvenaarde kwaliteit. We hebben nu importeren 2 ton rozenwater een jaar na de Iraanse boerderij coöperatie. Vorig jaar werd het bedrijf bekroond met de Soil Association Organic Standard Award. Het enige probleem dat we hadden was het krijgen van de Iraniërs om het papierwerk serieus te nemen. Ze konden niet begrijpen waarom er zoveel ophef over iets dat zo gewoon was voor hen.

✿ܓ♥:
In Frankrijk en Bulgarije maken ze gebruik van moderne technologie en wetenschappelijke methoden om de rozen te groeien en de roos olie te produceren, maar in de afgelegen heuvels in Iran de tijd heeft stilgestaan, en hun methodes zijn niet veranderd voor een duizend jaar. De vaardigheden zijn niet die van een computer, maar de gaven en instincten doorgegeven over de generaties. Er worden de rozen geplukt in juni, maar alleen de rozen die perfect klaar zijn, en net voor zonsopgang, wanneer het vochtgehalte juist is. Het gewas duurt slechts zes weken en in die tijd elke roos moet worden verzameld. Meer dan 2 ton of 1,2 miljoen bloemen zijn nodig met 12 ton water om een kilo etherische olie te produceren.
Zodra de rozenblaadjes worden verzameld voor de dag, ze zijn aangelegd voor een groep vrouwen om door te ziften, het nemen van eventuele bladeren, zodat alleen de rozenblaadjes gaan in de stills. Deze beelden zijn niet gemaakt van roestvrij staal, maar van koper, en de warmte wordt niet opgewekt door gas maar houtvuur aangevuld met balgen. Zodra de juiste hoeveelheid van rozenblaadjes is geplaatst in de nog steeds, is zuiver bergbeek water toegevoegd, drie delen van het gewicht van het water op een deel van de rozen. Vervolgens wordt het mengsel zachtjes gekookt uur stoom af geleid en gecondenseerd in een schoon vat, zoals rozenwater.
helende eigenschappen

Purple Rose... by MGhaznawi, via Flickr #rose:
Toen we de Iraniërs vroegen welke problemen zij gebruikt rozenolie en rozenwater voor de behandeling, de verrassend lange lijst we samengesteld viel in een aantal gebieden: de huid, het hart, de lever, de spijsvertering, gynaecologische problemen, eetlust, de ademhaling, de ogen, de mond, blauwe plekken, snijwonden en wonden, aders, ledematen gewrichten, hoofdpijn, besmettelijke ziekte, seksualiteit en de geest. Deze zijn heel erg in lijn met de kwalen die werd steeg beweerd te genezen in het oude medicijnen. En veel daarvan is bevestigd door modern wetenschappelijk onderzoek, vooral in Duitsland en in Bulgarije waar een grote roos industrie is vastgesteld.

...beautiful bouquets...:
Shahin stelde ons voor aan de opmerkelijke helende eigenschappen van deze rozenwater. Ze vertelde ons hoe in Iran vandaag rozenwater is de eerste remedie mensen zullen proberen voor vele kwalen, van een insectenbeet tot hartkloppingen. Elke Iraanse huisvrouw heeft een flesje rozenwater in haar medicijnkastje als onder haar koken ingrediënten. Handelaren aan de kant van de weg verkopen van open boxen alsof het Coca-Cola. Mensen drinken het eerste wat in de ochtend om zichzelf op te stellen voor de dag. Zij gelden evenzeer rozenwater om zich intern als extern. We voelden ons beloven dat we onszelf een halve theelepel rozenwater gemengd in een glas water met een beetje suiker elke ochtend voor zes weken zou duren, en vervolgens verslag uit. Ze heeft ons verzekerd dat we een stuk beter zou voelen na twee weken, en we deden. Ze vertelden ons dat rosewater was als wijn: indien bewaard in de juiste omstandigheden, zou het rijpen en te verbeteren met de leeftijd. Hierbij nemen wij ontdekt, waar.

Lees ook:   10 tips voor meer energie

Hybrid Tea Rose ‘Par Beautiful gorgeous pretty flowers:
Van deze heilzame rosewater dat we rechtstreeks importeren uit de Iraanse boerderij coöperatie, wat wij verkopen aan aromatherapeuten, wat rechte aan het grote publiek via postorder en sommigen vakhandel. Sommige we gebruiken in onze biologische Persian Rose scala van huidverzorging, bad en schoonheidsproducten. Wij importeren kleinere hoeveelheden van de rozenolie voor andere producten in het assortiment.

Getuigenissen

~Gallica Rose: Rosa 'Cardinal Richelieu' (Belgium, before 1847):

Insectenbeten
Mijn eigen eerste ervaring met vaak dramatische geneeskrachtige eigenschappen van de roos was toen ik slecht was gebeten door een mug wanneer u op vakantie in Frankrijk. Ik had geen farmaceutische remedie bij mij op het moment dus ik een aantal van mijn rozenwater op de proef. Ik doorweekt enkele watten met rozenwater en hield hem op de beet. In ongeveer een half uur was alle pijn en zwelling volledig verdwenen. Ik vind nu het werkt elke keer. Voor mij was het de eerste bewijs van de antiseptische, kalmerende en regeneratieve eigenschappen zo lang geclaimd voor de olie van deze bijzondere bloem.

~ Sterling Silver Rose ~ my daughter's favorite rose (was her bridal bouquet).:

Eczeem
Vorig jaar een vriend met een nieuwe baby vroeg me om hulp. Het kind had een bijzonder virulente vorm van eczeem, die werd veroorzaakt acute nood. Van de drie vormen van eczeem, twee zijn zeker behandelbaar met roos. Gelukkig is het kind had een van de twee soorten. Ik adviseerde dat ze gebruik maken van onze roos en aloë vera gel. Na slechts een paar behandelingen verdwenen de aandoening. Een lokale aromatherapist is onlangs behandelen van een baby met precies dezelfde staat, met dezelfde behandeling, en met hetzelfde resultaat. Beide baby was voorgeschreven hydrocortison crème door een huisarts, die niet werkte en is dunner hun huid. Ik was geïnteresseerd om onlangs te lezen in de nationale pers dat een kliniek specifiek in Harley Street heeft geopend om eczeem te behandelen met roos behandelingen.

Chrysler Imperial-A landmark rose that still hypnotizes people with a powerful rich rose fragrance and velvety red petals. The large full shapely flowers are proudly held atop straight stems clothed with dark matte-green leaves. Vigorous and at its happiest in hot temperatures. Best in warm temperatures.:

Dermatitis
Onlangs ontving ik een brief dat de volgende inbegrepen:
“Ik kocht een aantal van de Perzische Rose handcrème louter wegens de geur – alleen te vinden dat na het gebruik van het op een regelmatige basis voor ongeveer twee weken, een vervelende huidaandoening van enkele maanden op mijn hand had op mysterieuze wijze opgeruimd.
Deze vorm van eczeem was ook aanwezig op de bal van mijn voet – dus ik gebruikte de handcrème op dat ook! En ja hoor, die ook opgeruimd. Ik bleef de handcrème te gebruiken – gewoon omwille van de geur! Wat denk je – de dermatitis is ook niet terug “.
Dit is een typisch voorbeeld van de vele brieven die we ontvangen.

Vintage Pink Rose - finelaceandpearls: A rose by any other name would smell as sweet / Pink Rose on @We Heart It.com - https://whrt.it/13onnYt:

Oog irritatie
Een man die ik kende had een klacht die ervoor zorgde dat zijn ogen om gezwollen en kleverig worden. Ik heb nooit ontdekt of het een geval van conjunctivitis of het drinken van teveel alcohol, die vergelijkbare symptomen kunnen veroorzaken was. Ik heb hem een aantal watten genieten in onze rozenwater en houd hem tegen het oog. Na slechts een paar minuten begon het probleem op te helderen. Vanaf dat moment droeg hij een fles rozenwater waar hij ook ging.
toepassingen

Lees ook:   Wil jij nog een vaccin, denk dan goed na!

Common Name: Hybrid Tea Rose Cultivar Blue Moon Species: Rosa sp. 'Blue Moon' Family: ROSACEAE Although not truly blue, the flowers of this hybrid tea rose cultivar 'Blue Moon' comes about as close to a blue rose as you can get. But for me that looks PURPLE, right?:

Elk van mijn Pers Rose producten een verscheidenheid aan toepassingen, die passen in huidtypes. De rosewater, regelmatig gebruikt als een gezicht wassen en toner, zal reinigen, verzachten, stimuleren en hydrateren de huid – een prachtig rimpel reducer. Rosewater wordt ook gebruikt als een boerenbedrog, die helpt fleuren en verfrissen de ogen. intern genomen, een halve theelepel rozenwater per glas mineraalwater helpt om het systeem te reinigen.
Door de eeuwen heen een van de meest gewaardeerde eigenschappen van roos, hetzij als een plant (vooral de ouderwetse rassen) of als rozenolie en rozenwater, heeft zijn uitstekende geur geweest. In het geval van de roos planten heeft dit duidelijk een hoge esthetische waarde, maar het heeft ook een verdovend middel en afrodisiacum effect, en wordt gezegd dat de hersenen te stimuleren met dezelfde chemische als toen we zijn in de liefde. Vandaar, misschien, zijn populariteit als een symbool van liefde. Vandaar ook zijn brede toepassing in de Romeinse feesten (en orgieën) waar de gasten vaak zou liegen en roll on rozenblaadjes en hebben de bloemblaadjes over hen uitgestort vanaf het balkon.

If you would like to know where my heart is, please take a minute and go here. https://www.pinterest.com/nicesite/courage/pins/ Please read the introduction at the very top of the page before you go to the posters and please leave the song for last. Thanks.:

Met rozenwater en rozenolie ook is er een duidelijk Cephalic effect. Hij tilt de geesten, kan depressie te verlichten en mensen te helpen omgaan met moeilijke situaties waarbij emoties zoals verlies, verdriet of angst. Dit hoofd- effect kan worden bereikt door een bad waarin druppels rozenolie zijn toegevoegd, uit een brandende kaars waarvan de bereiding is de toevoeging van opgenomen rozenolie, van een verdamper gevoerd met rosewater, of zich met een rozenolie parfum .

De genezende krachten van roos kan worden toegepast op het lichaam in een aantal manieren, bijvoorbeeld door middel van baden, aanbrengen kompressen of kompressen, door massage, slikken, gorgelen en het inademen, en via lotions, crèmes en gels die mijn bijzonder belang zijn . We bieden ook gestegen massage-olie, die van nature bereikt delen van het lichaam dat veel producten op hun eigen niet. Dit is vooral gunstig voor vrouwen met hormonale problemen.
Pas in 1956 dat de chemische samenstelling van rozenolie begon te worden begrepen. Hoe de olie werkt, hetzij als parfummiddel of therapeutische waarde, nog steeds niet volledig begrepen. Het heeft meer dan 400 chemische bestanddelen, maar slechts een paar van deze zijn betrokken bij het creëren van de beroemde rozengeur. Dit natuurlijke complexiteit maakt het onmogelijk om te imiteren.

The Green Rose. This is Gorgeous.:

De Perzische Rose olieproductie we kopen uit Iran afkomstig is van een enkele destillatie van rozenwater. Dit betekent dat de rozenblaadjes slechts eenmaal worden gedistilleerd, het produceren van een uitstekende kwaliteit rozenwater. In andere landen is de rozenblaadjes opnieuw worden gedestilleerd tot acht keer om de maximale hoeveelheid olie mogelijk te halen. Dit rozenolie, die vervolgens uit de rozenwater wordt gewonnen, is te geconcentreerd en overweldigend te gebruiken op zichzelf. De Iraanse rozenolie is echter meer subtiel geparfumeerd en kan worden genoten als een parfum in zijn oorspronkelijke vorm.
De kostbare rozenolie aanwezig in al onze producten is, en het is deze die verantwoordelijk is voor hun buitengewone krachten van genezing en verjonging. Of hydraterende, het genezen van huidaandoeningen, het verminderen van rimpels, het desinfecteren, het verminderen zwelling, of genezen met aromatherapie, er is veel meer aan de roos dan alleen een mooie bloem.

Rose Black Baccara:

Referenties
1. Borchard Ruth. Oh My Own Rose. Particulier afgedrukt. 1982.
2. Lawless Julia. Rose Oil. HarperCollins. 1995
3. Brud WS en szydłowska I. Bulgaarse Rose Otto. International Journal of aromatherapie. Herfst 1991.

https://www.positivehealth.com/article/flower-essences/the-healing-properties-of-rosewater-and-rose-oil

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken