...
Gezondheid & Uiterlijk

Kinderen vaker ziek door crèche

Kinderen vaker ziek door crèche
Kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan, hebben veertig procent meer kans op buikgriep of diarree.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het onderzoeksinstituut Nivel.
Naast het feit dat kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan vaker zien zijn, belanden deze kinderen ook meer dan gemiddeld in het ziekenhuis.

Het idee dat kinderen die naar de crèche gaan vaker ziek zijn is wijdverbreid, maar of het klopt is nauwelijks onderzocht, stellen beide instituten. Dat blijkt wel het geval. “Diarree en complicaties daarvan, zoals uitdroging, komen vaker voor op kinderdagverblijven”, stelt Nivel-onderzoeker Gé Donker.

De kans op ziekte wordt nog groter als een kinderdagverblijf huisdieren houdt of een zandbak of zwembadje heeft. De kans is kleiner als leidsters minder wisselen tussen groepen en als de regel dat zieke kinderen thuis moeten blijven, strikt wordt nageleefd. Hygiëne blijkt opvallend genoeg geen grote rol te spelen.
Door: Novum

Lees ook:   Hoe geuren de haargroei beïnvloeden

Gerelateerde artikelen

Back to top button