02 maart 2021

 

Jumbo jokt

Jumbo op vingers getikt

AMSTERDAM –
Supermarktketen Jumbo verkoopt vlees ten onrechte onder de noemer ‘diervriendelijk’. Dat blijkt uit een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC). Dat de supermarktketen vleesproducten van het huismerk ‘Vlees van Oorsprong’ aanprijst als diervriendelijk geproduceerd is „onjuist en misleidend”, zo oordeelde de commissie woensdag.
Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier, die een klacht indiende tegen de supermarkt, bracht de uitspraak van de RCC donderdag naar buiten.
Onder het Jumbo-huismerk vallen vlees van varkens, runderen, kippen en kalveren. Volgens de commissie heeft het kippen- en kalfsvlees weliswaar een door de Dierenbescherming toegekende Beter Leven-ster maar is het „onjuist” om te stellen dat dit diervriendelijk is geproduceerd.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/22732158/__Jumbo_op_vingers_getikt__.html

Gewoon liegen, dan wordt het wel wat…

 

Lees ook:   Mondkapjes hoe zat het ook alweer? Van Dissel

Gerelateerde berichten