22 april 2021

 

Tekort vitamine D bij overgewicht!

 

Laatst kwam er in mijn praktijk een meisje van dertien, laat ik haar Anne noemen. Ze was moe, chronisch moe, en voelde zich down. Ik schrok ervan toen ze vertelde dat ze in de afgelopen drie maanden weinig naar school was geweest. Ze had spierpijn in bovenbenen en bovenarmen. Haar vitamine D waarde bleek veel te laag te zijn, het was zo laag dat het bijna niet te meten viel. De handeling was simpel: ze kreeg extra vitamine D. Ze voelde zich al snel beter en de spierpijn nam af, na een maand ging ze alweer hele dagen naar school.

https://www.vitamine-info.nl/column/artikel/article/extra-vitamine-d-voor-kinderen-een-goede-gewoonte-235/#.Vqbl9irhCUk

https://www.optimalegezondheid.com/de-genezende-werking-van-zonlicht-vitamine-d-deel-2-receptoren-en-vitamine-d/

https://www.vitaminedinformatie.nl/risicogroepen-vitamine-d-tekort

 

18 Dingen die u absoluut moet weten over kanker en vitamine D

Voordat u weer zonnecrème factor zoveel opbrengt moet u zich bewust zijn van het volgende: wist u dat per jaar meer dan een miljoen mensen sterven door vitamine D deficiëntie? Steeds meer mensen brengen zonnecrème (gevuld met giftige en schadelijke chemische stoffen) aan en krijgen daardoor steeds minder van de natuurlijke “zonneschijn” vitamine D. Wist u dat wanneer een vrouw voldoende vitamine D aanmaakt of inneemt zij een risicoafname van 50% zal hebben om borstkanker te ontwikkelen?

Lees de volgende citaten van vitamine D onderzoekers voor meer informatie over de overweldigende bewijzen omtrent het risico van vitamine D tekort en de relatie die dit kan hebben met de ontwikkeling van kanker en wat u daaraan kunt doen.

1. “Vitamine D onderdrukt de groei van tumoren en zorgt ervoor dat de cellen van dikke darm -, prostaat- en borstkanker differentiëren. Normale cellen van de dikke darm hebben meer vitamine D receptoren dan kankercellen.”

– James Dowd en Diane Stafford, The Vitamin D Cure

2. “De combinatie van vitamine A en D zorgt voor een vertraging van de groei van kankercellen in laboratoria. Het klinisch onderzoek met geactiveerde vitamine D moleculen is hoopvol. Wij weten dat geactiveerde vitamine D de groei van gezwellen aan de prostaat remt. De verschillende concentraties vitamine D receptoren op gewone versus kankercellen helpt ze uit elkaar te houden.”

– James Dowd en Diane Stafford, The Vitamin D Cure

3. “Tachtig procent van de Amerikaanse bevolking lijdt aan een vitamine D tekort . Ze hebben klachten als depressie, prostaatkanker, borstkanker, osteoporose, en vele andere degeneratieve ziekten. Vooral bejaarden die weinig in de zon zitten lopen een groot risico om vitamine D tekort te krijgen, volgens een verklaring die gemaakt werd door de wetenschappers van de Mayo Kliniek.”

– Andreas Moritz, Cancer Is Not A Disease – It’s a Survival Mechanism

4. “Meer dan 42 procent van de Amerikanen hebben een vitamine D deficiëntie en 47 procent van de zwangere vrouwen hebben een zwaar tekort van dit hormoon. Hun kinderen lijden aan zwakke botten die gemakkelijk breken. Veel chronische ziekten zijn terug te leiden naar een vitamine D tekort, waaronder osteoporose, kanker en depressie. Om voldoende vitamine D te kunnen aanmaken moeten donker getinte mensen zeker 2 tot 3 keer zo lang in de zon zitten.”

– Andreas Moritz, The Liver and Gallbladder Miracle Cleanse: An All-Natural, At-Home Flush to Purify and Rejuvenate Your Body

5. “Vitamine D kan een rol spelen in de strijd tegen kanker door de vertraagde celdeling die het teweegbrengt. Zonneschijn is de natuurlijke bron van vitamine D.”

– Dr. Steve Blake, Vitamins and Minerals Demystified

6. “Vitamine D speelt een cruciale rol in het immuunsysteem en kan preventief werken tegen kanker.”

– Kenneth W Thomas, Ron Gilbert, Gerd Schaller, Side Effects: The Hidden Agenda of the Pharmaceutical Drug Cartel

7. “In 2007 verklaarden dokter Cedrick Garland en collegae dat een vitamine D niveau in het bloed van 55ng/ml jaarlijks 250.000 sterfgevallen wereldwijd zou kunnen voorkomen.”

– Marc Sorenson, Solar Power For Optimal Health

8. “Ik heb geleerd dat je eigen lichaam gratis de beste antikanker middelen genereert in de wereld – vitamine D – een nutriënt waarvan is aangetoond dat het de kans op borstkanker met 50 procent doet dalen, maar alleen als er blootstelling aan natuurlijke zonnestraling is of vitamine D geconsumeerd wordt door bijvoorbeeld visolie of voedings supplementen.”

– Mike Adams, Natural Health Solutions

9. “Alle Amerikanen met Afrikaanse roots hebben vitamine D deficiëntie en zij hebben als consequentie daarvan een hogere kans om kanker te ontwikkelen. Zonnecrème smeren is geen goed idee. We zijn te ver gegaan hiermee. Het is een publieke gezondheidskwaal geworden. Iedereen moet minstens een half uur per dag in de zon doorbrengen.”

Lees ook:   Tekenbeten zien er toch anders uit dan men denkt!

– Stacy Malkan, Not Just a Pretty Face: The Ugly Side of the Beauty Industry

10. “Onderzoek leert ons dat vitamine D vele belangrijke taken heeft in het lichaam. Het zorgt voor een verlaging van de bloedsuiker spiegel, het beschermt ons tegen 18 soorten kanker, het helpt ons immuunsysteem om verkoudheden, griep en virussen buiten de deur te houden en het helpt osteoporose te voorkomen.”

– Gabriel Cousens, There Is a Cure for Diabetes: The Tree of Live 21-Day+ Program

11. “Diegenen die te weinig tijd in de zon doorbrengen zouden supplementen moeten innemen. Vitamine D deficiëntie is een epidemie in Amerika, en het zorgt niet alleen voor osteoporose, maar kan een factor van belang zijn in hartziekte en kanker.”

– Dr. Joel Fuhrman, Cholesterol Protection for Life, New Expanded Edition

12. “Het tekort aan blootstelling aan de zon en de vitamine D deficiëntie die daar het gevolg van is zorgt voor meer dan een miljoen sterfgevallen per jaar. Het risico dat je loopt om schade te ondervinden van zonneschijn is minimaal. De meest gevaarlijke huidkanker, melanoma, uit zich meestal op plekken van het lichaam die niet of nauwelijks aan de zon blootgesteld worden. Wanneer mogelijk, neem dan zonnebaden compleet naakt, dat biedt de beste protectie.”

– Andreas Moritz, Cancer Is Not A Disease — It’s A Survival Mechanism

13. “Het lijkt wel of er iedere maand een nieuwe studie wordt uitgebracht over de positieve effecten van zonneschijn en vitamine D. In een van de recentste studies van Moores kanker Instituut van de universiteit van Californië werd geconcludeerd dat per jaar 150.000 gevallen van kanker (vooral darm en borstkanker) voorkomen hadden kunnen worden door 10 à 15 minuten zonnebaden per dag.”

– Frank Lipman, Mollie Doyle, Spent: Revive: Stop Feeling Spent and Feel Great Again

14. “Zeer veel andere studies hebben gelijkaardige gevolgtrekkingen. Bescheiden blootstelling aan de zon, zonder zonnecrèmes, zorgen voor gezondere botten, bescherming tegen kanker, zelfs huidkanker. Herhaaldelijke zonnebranden bij kinderen, vooral kinderen met een lichte huid, kunnen daarentegen voor melanoma zorgen. Maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat bescheiden blootstelling aan de zon tot huidkanker kan leiden.”

– Frank Lipman, Mollie Doyle, Spent: Revive: Stop Feeling Spent and Feel Great Again

15. “Een studie uit Finland lijkt de bewering dat vitamine D tekort prostaatkanker kan veroorzaken te bevestigen. Mensen die leven in het Noordelijke Halfrond hebben te maken met korte dagen en lange nachten. Voor hen kan het innemen van een vitamine D supplement uitkomst bieden.”

– Gregory, A. Gore, Defeat Cancer

16. ” Het nettoresultaat is dat onvoldoende zonlicht uw vitamine D en serotonine niveaus verlaagt en daardoor het risico op kanker en vele andere ziekten verhoogt. Besef dat de meeste cosmetica tegenwoordig chemische UV blokkerende stoffen bevatten. Als u denkt dat u absoluut een beschermende zonnecrème moet smeren omdat u niet in staat bent om de directe middagzon te trotseren, controleert u dan of u een crème heeft met natuurlijke in plaats van chemische stoffen.”

– Andreas Moritz, Cancer Is Not A Disease — It’s A Survival Mechanism

17. “Doses van 1 microgram per dag van vitamine D hebben bewezen de bloeddruk omlaag te halen. Vitamine D kan ook een preventief middel zijn tegen kanker. Resultaten van een negentienjarig onderzoek in Chicago uit 1954 laten zien dat de inname van 3.75 microgrammen per dag zorgden voor een risico beperking van 50% in het geval van dikke darm kanker.”

– Gary Null, Ph.D., Gary Nulls Ultimate Anti-Aging Program

18. “We weten dat de huid vitamine D nodig heeft, geproduceerd door de blootstelling aan de zon. Wij weten ook dat de huid vitamine A nodig heeft. Maar vandaag de dag is het lichaam zo gedegenereerd, vol met toxines en vitamines en mineralen tekorten, dat men geen tijd neemt om in de zonneschijn door te brengen. Er zijn veel mensen die allerlei huidproblemen ontwikkelen na blootstelling aan de zon en vervolgens ten onrechte de schuld op de zon schuiven. De zon haalt uit de onzuiverheden onder de huid naar boven – wil u schoonmaken. Huidkanker komt voort uit toxische cellen.”

– Patricia Bragg en Paul C. Bragg, The Miracle of Fasting: Proven Throughout History for Physical, Mental & Spiritual Rejuvenation
Auteur: © Mike Adams

Voor het volledige artikel klik hier

Vertaald door ‘t Vertalerscollectief
https://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=M78&ss=P907&l=NL

Gerelateerde berichten