web analytics

Ook buitenlandse voorouders? Slaappatroon

Slaapcultuur

Vroeg of laat naar bed?

In Noord- en Zuid-Europa hebben mensen over het algemeen een verschillend leef- en werkritme. Dit heeft ook invloed op de slaapgewoonten. Nederlanders gaan rond de klok van 11 naar bed, omdat er ’s ochtend weer rond 8 uur gewerkt moet worden. Vaak gaat de wekker dan al vroeg in de morgen. In Spanje is het echter raar om vroeg naar bed te gaan, dus rond 11 uur. Daar gaan de meeste mensen pas rond een uurtje of 1 naar bed. Ze kunnen wel langer blijven liggen, want er hoeft pas om ongeveer 10 uur weer gewerkt te worden.

Overdag rusten

In Spanje en Griekenland is het normaal om tussen 2 uur en half 5 ’s middags niets te doen. Dit komt vooral door de hoge temperaturen die er in deze landen `s zomers overdag heersen. Er wordt dan uitgebreid warm geluncht en daarna een korte siësta gehouden. Ook de winkels en de bedrijven zijn gedurende deze tijd dicht. Gelukkig gaan ze na 16:30 uur weer open en blijven ze ’s avonds tot 20:00 uur a 20:30 uur open.

Lees ook:   Maastricht is Noord Afrikaanse drugsrunners spuugzat

Gerelateerde artikelen

Back to top button