web analytics
...
Gezondheid & Uiterlijk

Relatie tussen Epstein-Barr virus en MS ontdekt

Relatie tussen Epstein-Barr virus en MS ontdekt

Vrouwen die met het Epstein-Barr virus zijn geïnfecteerd in hun jeugd, hebben meer kans om later in hun leven multiple sclerose te ontwikkelen. Dit stellen dr Hernan en zijn collega’s van Harvard.

Over het algemeen krijgen drie tot vier mensen per 1.000 inwoners MS in de Verenigde Staten. Van de vrouwen die de ziekte van Pfeiffer hadden gehad, een ziekte waarbij het Epstein-Barr virus wordt gezien, kregen zes tot acht van de 1000 mensen MS. Er was dus een dubbel zo hoog risico, maar genetische factoren tellen ook mee bij de ontwikkeling van deze ziekte.

Het onderzoek is gedaan bij 301 vrouwen met MS en 1.700 vrouwen die de ziekte niet hadden. Ook waren de virusziekten mazelen en de bof gerelateerd aan MS als deze ontstond nadat de vrouwen vijftien jaar oud waren.

Het is niet duidelijk hoe de verschillende virussen kunnen bijdragen aan een verhoogde kans op MS. De onderzoeker Hernan denkt dat een deel van het Epstein-Barr virus een afweerreactie kan veroorzaken als bij MS. Daarbij zou het kunnen dat het virus een eiwit bevat dat erg lijkt op een natuurlijk eiwit van het lichaam. Het lichaam reageert daar dan op.

MS is een chronische ziekte waarbij de beschermende laag om de zenuwen wordt aangetast. Dit is een auto-immuunziekte wat wil zeggen dat er een reactie op lichaamseigen maybe via Angel-Wings

stoffen plaatsvindt. De symptomen zijn vermoeidheid, verzwakte spieren, evenwichtsproblemen en ander sensorische uitval.

Lees ook:   Mazelen teistert biblebelt

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept