web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

Het mysterie van de tanden van een 17e-eeuwse Franse aristocraat is opgelost

 

400 Jaar na haar dood werd het geheim van een Franse aristocraat uit de 17e eeuw ontdekt: ze gebruikte gouddraad om te voorkomen dat haar tanden eruit vielen. In plaats van het toen populaire nijlpaard had de vrouw een kunsttand van ivoor. Het lichaam van Anne d’Alegre, die stierf in 1619, werd in 1988 gevonden tijdens een archeologische opgraving in Chateau de Laval in het noordwesten van Frankrijk.

Ze werd gemummificeerd in een loden kist en haar skelet en tanden waren opmerkelijk goed bewaard gebleven. Destijds realiseerden archeologen zich dat het een tandprothese was, maar ze beschikten niet over de geavanceerde scantools om er meer over te weten te komen. Vijfendertig jaar na haar ontdekking stelde een team van archeologen en tandartsen vast dat d’Alegre leed aan parodontitis die haar tanden had laten vallen, volgens een nieuw gepubliceerde studie.

De mensen waren niet dommer vroeger, ze hadden de wetenschap nog niet, het nog niet ontdekt hoe, maar ze konden toch wel meer dan wij nu denken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥