...

08 december 2021

 

Documenten uit de geheime archieven van het Vaticaan worden voor het eerst in de geschiedenis getoond

Documenten uit de geheime archieven van het Vaticaan worden voor het eerst in de geschiedenis getoond

“De tijd komt dat alles wat bedekt is, zal worden onthuld, en alles wat geheim is, zal aan iedereen bekend worden gemaakt.” ‘Wat je ook in het donker hebt gezegd, het zal in het licht worden gehoord, en alles wat je achter gesloten deuren hebt gefluisterd, zal voor iedereen van de daken worden geschreeuwd.’ Lukas 12: 2-3

-Het Vaticaan heeft naar verluidt geschriften en verhalen die zijn gered van het verbranden van de grote bibliotheek en opgeslagen in de catacomben van het Vaticaan. Deze geschriften uit de bibliotheek zouden zijn verzameld tijdens veroveringen en bevatten oorsprongsverhalen en de belangrijkste werken van de veroverde delen van de wereld, inclusief Egyptische verhalen die spraken over tot wel 8 verschillende keren dat beschavingen tot hun hoogtepunt van vooruitgang zijn gestegen voordat ze werden vernietigd in een of andere catastrofale ramp en vanaf nul moesten beginnen, de grote bibliotheek moest alles weten en verloren hebben kennis, het Vaticaan heeft dingen te verbergen die we nooit zullen zien, zelfs de vereisten om de geheime bibliotheek van de catacomben binnen te gaan en te zien zijn te veel voor een enkel individu om te volbrengen, alleen de paus zal weten wat eronder ligt.

De verborgen bibliotheek van Alexandrië

En wat betreft het aantal boeken, de oprichting van bibliotheken en de collectie in de Hall of the Muses, waarom zou ik zelfs maar moeten spreken, aangezien ze allemaal in het geheugen van mannen staan? Athenaeus

De Hidden Library is een van de grootste hermetische chantries ter wereld, en absoluut de grootste in Egypte. Toch is zijn invloed en zelfs contact met de slapende wereld minimaal, en de meeste van zijn activiteiten vinden plaats in het centrum van Alexandrië of in het Horizon-rijk.

Het rijk

Het rijk is volledig binnen, een enorm labyrintisch gebouw zonder buitenkant. De hele plaats herinnert bezoekers meestal aan MC Escher, hoewel de ruimte niet zichtbaar kromgetrokken is. In plaats daarvan opent het gezang zich naar binnen: ramen kijken uit op trappenhuizen en klaslokalen, galerijen lijken aan het einde uitzicht op de buitenkant te beloven, maar kijken in plaats daarvan uit op grote zalen, trappen lijken naar buiten te leiden maar in plaats daarvan naar binnen te leiden. Het is alsof het gezang zich als een labyrint om zijn verborgen kern wikkelt en het verbergt.

De stijl is een merkwaardige mengeling van Arabische en Romeinse architectuur: kronkelende gangen met uitzicht op atria ommuurd door traliewerk, plafonds bedekt met geëmailleerde tegels en gedragen door marmeren pilaren, kleine cellen gevuld met oosterse pracht of de soberheid van de stoïcijnen. En overal zijn er boekenplanken, nissen met kunst, wandtapijten en matten van buitengewone waarde en schoonheid. Langs de muren schijnen magische lantaarns helder en laten geen hoek in totale schaduw achter. De lucht is ietwat droog, met een vleugje kruiden, wierook en perkament.

Het echte centrum van de bibliotheek is de Geheime Kamer. De kamer bevat de krachtigste, geheime of heilige boeken van de bibliotheek, alleen toegankelijk voor de hoge bibliothecaris en zeer zelden getoond aan zeer hooggeplaatste magiërs met belangrijke missies. Natuurlijk hebben door de jaren heen tientallen minder goedgevochten magiërs geprobeerd het te vinden en in te breken, maar alle pogingen zijn mislukt. De beveiliging is volledig magisch. Om de kamer te bereiken, moet je een geheim pad door het labyrint van de bibliotheek bewandelen, op bepaalde punten met magie om bepaalde spreuken te activeren. Als dit niet op de juiste manier gebeurt, zal men zijn weg niet vinden naar de Kamer; sommige spreuken vertellen de huidige hoge bibliothecaris ook dat ze zijn geactiveerd.

De kamer zelf is een achthoekige kamer met een koepelvormig dak en een gouden en blauwe tegelvloer, verlicht door altijd brandende lampen. Binnenin liggen veel van de grootste boeken die de Orde van Hermes ooit heeft verworven, en in het midden op een voetstuk ligt de originele Emerald Tablet van Hermes Trismegistros. Welke andere boeken aanwezig zijn, is niet bekend; Er is beweerd dat het Boek van Thoth hier verborgen is, evenals de oorspronkelijke 22 Atu en de verboden geschriften van Heylel. De hoge bibliothecarissen zullen het niet vertellen, en de bezoekers onthullen zelden iets dat ze in deze kamer hebben gezien. Het pure gewicht van de hier verzamelde kennis zorgt voor ongebruikelijke effecten, en de kamer dient ook als het belangrijkste knooppunt van het gezang.

Een ander belangrijk knooppunt is het verborgen graf van Alexander de Grote. Het ligt verborgen onder het moderne Alexandrië, een mausoleum / tempel voor de wereldveroveraar, gehouwen uit kalksteen en wit marmer. Zijn oorlogszuchtige leven past niet goed bij de rest van de bibliotheek, maar de bibliothecarissen zijn gebonden door een oude overeenkomst die is gemaakt met de stervende cultus van Seraphis in de vierde eeuw om het graf in vorm te houden, de heilige lampen aan te steken en de wierook. In ruil daarvoor strekt de macht en bescherming van Alexander zich uit tot de bibliotheek, wat haar lange overleving kan verklaren. Sommige magiërs beweren dat het graf de apotheose van de mens tot godheid symboliseert, een geheim symbool voor hoe wereldse macht kan worden omgezet in spirituele ascentie.

Organisatie

De bibliotheek wordt bestuurd door een raad van acht, onder leiding van de hoge bibliothecaris. Elke raadslid (ook wel bibliothecaris genoemd) heeft een speciale taak in de chantry en leidt zijn of haar staf van meesters. De raadsleden worden door de raad voor het leven gekozen. Ze worden meestal gekozen uit het personeel van de raadsleden die ze vervangen.

Enkele van de belangrijkste raadsleden zijn de raadslid van kennis, de raadslid van onderhoud en de raadslid van diplomatie. De raadslid van kennis is verantwoordelijk voor de index, het vermogen om de kennis te vinden die verborgen is in de talloze boeken. De raadslid van onderhoud is verantwoordelijk voor het magische en fysieke onderhoud en de verdediging van het gezang; een belangrijke maar niet erg gerespecteerde positie. De raadslid van diplomatie is verantwoordelijk voor de contacten met andere gezangen, het begroeten van de meeste gasten (laaggeplaatste gasten zullen het moeten doen met zijn secretaris, en VIP’s worden begroet door de hoge bibliothecaris zelf) en “buitenlandse zaken” in het algemeen.

Toelating

De bibliotheek is voorzichtig met wie ze toelaten tot het gezang, uit angst voor aanvallen van buitenaf en infiltratie. Gerenommeerde magiërs kunnen andere magiërs introduceren bij de Raad, maar het is aan de Raad om te beslissen of ze mogen bezoeken of blijven. Vaak doen ze behoorlijk uitgebreide achtergrondcontroles of testen ze de nieuwkomers op verschillende manieren om te zien of ze trouw zijn aan de geest van de bibliotheek: de verborgen kennis van hermetische magie bewaren, uitwerken en dienen.

De boeken

Door de geschiedenis heen heeft de bibliotheek een groot aantal boeken verworven, over quipu, papyri, pergament, stenen tabletten, kaarten, gebonden boeken of gedrukte boeken. Ze worden op een schijnbaar onbegrijpelijke manier opgeslagen in planken langs gangen, in kleine kamers, in gesloten kisten en in kasten. Rollen en papyri liggen in vakjes, en sommige kamers zijn gewijd aan één boek. In feite volgt de ordening de aristotelische divisies, uitgewerkt om zowel in de vreemde architectuur van de bibliotheek als in het belang van de werken te passen.

De Pinakes (Tafels) zijn de indices van de bibliotheek, op zichzelf een grote reeks boeken en rollen die door de bibliothecarissen worden bewaakt. Hoewel veel van de boeken in de bibliotheek toegankelijk zijn voor alle leden van de chantry, zijn sommige beperkt toegankelijk en hebben ze speciale toestemming nodig om te lezen. Een paar zijn zelfs geheim; de bibliothecarissen moeten hun bestaan ​​niet onthullen aan mensen die ze zoeken, maar krijgen de opdracht om dit aan de Raad te rapporteren.

Lees ook:   The Book of Thoth biedt onbeperkte kennis van andere rijken

Het lenen van boeken is in theorie mogelijk, maar meestal eist de Bibliotheek dat ze daar bestudeerd worden. Om een ​​boek te mogen lenen, moet de zoeker eerst het doel aan de bibliothecarissen uitleggen, en in het geval van waardevollere boeken zal het verzoek worden beslist door de hoge bibliothecaris en de raadsleden. Als de zoeker boeken van gelijke zeldzaamheid aan de bibliotheek uitleent, wordt het proces aanzienlijk versoepeld. Het kopiëren van boeken is toegestaan, mits het met de hand gebeurt.

Geschiedenis

Het gezang is niet de oorspronkelijke bibliotheek van Alexandrië, aangezien er meerdere waren. Een daarvan was de bibliotheek die rond 297 v.Chr. Werd opgericht door Demetrius van Phaleron, die ook deelnam aan de oprichting van het Museion, de tempel van de Muzen. Geleerden werden uitgenodigd om te komen observeren, discussiëren en werken in Alexandrië voor de grotere glorie van de Muzen en Ptolemaeus I Soter (de regels van Ptolemaeus waren grote voorstanders van de bibliotheek en vroegen vaak andere koningen om hen boeken en geleerden te sturen). Het Museion bevond zich nabij het paleis, omgeven door prachtige tuinen en gecentreerd rond de Grote Zaal, die werd omringd door klaslokalen, een eetzaal en een observatorium. Een andere bibliotheek bevond zich in de tempel van Seraphis in de buurt.

De eerste geregistreerde bibliothecaris was Zenodotus van Efeze, die die post bekleedde vanaf het einde van de regering van Ptolemaeus I tot 245 voor Christus. Zijn opvolger Callimachus van Cyrene creëerde de onderwerpcatalogus van de 120.000 rollen. Hij werd op zijn beurt gevolgd door Apollonius van Rhodos en werd in 235 opgevolgd door Eratosthenes van Cyrene, de stoïcijnse geograaf en wiskundige, auteur van “tetagmenos epi teis megaleis bibliothekeis”, het “plan van de grote boekenkasten” en ontdekker van de “Zeef”. , een manier om priemgetallen te berekenen. De laatst geregistreerde bibliothecaris was Aristarchus van Samothrace, de astronoom, die de positie in 180 voor Christus innam. en werd verdreven tijdens dynastieke strijd tussen twee Ptolemaeën. De bibliotheek bleef lang bestaan, maar de namen van de bibliothecarissen zijn niet bekend.

Het Museion en het Serapheion waren twee van de belangrijkste gezangen voor de Orde van Hermes geworden, maar het nodigde ook magiërs uit het Hemelse Koor, Kunstmakers en de verschillende priesterschappen uit. Samen verkenden ze magie en kennis en creëerden ze een visie van een universum dat wordt geregeerd door orde en schoonheid.

Helaas werd de Bibliotheek ook het middelpunt van aanvallen. De Cult of Nun, die altijd de orde en het wezen ondermijnde, begon tegen de Bibliotheek te werken. Tijdens de chaos van Julius Caesars Egyptische oorlog staken ze een van de bibliotheken in brand, maar door koorzangers die loyaal waren aan de bibliotheek werd hen verhinderd de andere chantries aan te vallen. Tijdens de Romeinse tijd bloeide de bibliotheek, maar vooruitziende magiërs realiseerden zich dat er langzaamaan een storm op komst was.

Fracties van het Celestial Chorus zagen de Alexandria-gezangen als gevaarlijke heidense broeinesten waar vrije, ongeremde gedachten de denkers wegvoerden van de simpele waarheden van de Ene. De anti-intellectuele koorzangers werden duidelijk sterker naarmate het christelijk geloof zich verspreidde.

Toen de magiërs begonnen te beseffen dat hun dagen in de open lucht geteld waren, begonnen ze in het geheim de grootste geheimen weg te stoppen. De verborgen bibliotheek is gemaakt en de boeken zijn er geleidelijk in verplaatst. Tijdens de ondergang van het Romeinse rijk kwamen veel van de grootste magiërs van het tijdperk bijeen in de bibliotheek om haar te helpen hun grootste geheimen te verbergen.

De gebeurtenis die de bibliotheek uiteindelijk deed onderduiken, was de moord op Hypatia, de dochter van Theon in 415 op bevel van St. Cyrillus.

Oorspronkelijk waren ze van plan om de rollen slechts een eeuw lang te verbergen nadat ze ondergronds waren gedwongen en opnieuw tevoorschijn kwamen, maar door latere gebeurtenissen bleven ze ondergedoken.

Eeuwenlang was de verborgen bibliotheek bijna volledig van de werkelijkheid afgesneden, terwijl Alexandrië een kleine binnenwaterstad werd. Het werd een op zichzelf staande wereld met behoud van wijsheid zonder aan de buitenkant te denken. Het aantal magiërs en acolieten nam langzaam af, en de zalen verzamelden stof. Jaar na jaar herhaalden de routines zich, de heldere vlam van kennis nam langzaam af. Ten slotte gebruikte de hoge bibliothecaris Cnidius in wanhoop zijn magie om contact met de buitenwereld te zoeken, zowel in de hoop als in de angst om mede-magiërs te vinden. De ontmoeting in 970 tussen de Ahl-I-Batini en de bibliothecarissen was een verrassing voor beiden, maar na verloop van tijd realiseerden ze zich allebei dat de gebeurtenis vooraf door de Hoogste moest zijn ingesteld.

De synthese tussen de klassieke schatten van de bibliotheek en de geheimzinnige wijsheid van de Ahl-I-Batini heeft de bibliotheek grondig nieuw leven ingeblazen. Verschillende groepen batini-magiërs sloten zich aan bij de bibliotheek (met name de Brethren of Purity) en begonnen samen met de overgebleven bibliothecarissen deze in zijn oude glorie te herstellen. Ze hielden het geheim en onthulden het alleen aan hun meest vertrouwde bondgenoten. Langzaam verspreidde zich het gefluister: de bibliotheek was hersteld en de oude waarheden kwamen weer aan het licht. De Solificati, de Orde van Hermes en de vroege Orde van de Rede sloten zich aan bij de Batini in de missie van de Bibliotheek. De effecten ervan waren diepgaand en beïnvloedden alle tradities toen kopieën van oude teksten werden gemaakt, ideeën werden herontdekt en dogma’s in het licht van de waarheid in twijfel werden getrokken. Het was in veel opzichten de geheime geboorteplaats van de renaissance.

Naarmate de tijd verstreek, ging de bibliotheek van een goed bewaard geheim over naar een geheime gemeenschap, naar een geruchten gezang naar een gerespecteerd gezang. Ondanks het magische verval van Egypte onder de Mamuluks en Ottomanen, groeide de bibliotheek. Toen de Ascensieoorlog opwarmde, werd de Bibliotheek een van de stevigste bolwerken van de Logomantische tradities, koste wat het kost verdedigd tegen andere groepen (inclusief de voormalige bondgenoten van de Orde van de Rede, die nu haar waarheden met de Verlichting in twijfel trokken). Het werd een fort van kennis, krachtig, invloedrijk maar nooit erg actief in de fysieke wereld.

Hoge bibliothecaris Adam Loewinger

Adam is de huidige hoge bibliothecaris, nadat hij in 1978 op de post was gestegen van decennia lang raadslid van kennis. Hij werd geboren in de bibliotheek, de laatste van een lange en vooraanstaande lijn van hermetische geleerden die teruggaat tot de middeleeuwen. Zijn eigen specialiteit is de geschiedenis van magie in Egypte, vooral tijdens het Fatimid-tijdperk.

Hij is een energieke oude man met lang wit haar, een hoog voorhoofd en een dunne bril. Hij spreekt meestal zacht en hartelijk, maar kan op een gegeven moment koud en heerszuchtig worden als iemand tegen hem spreekt. Hij kent de diepte van zijn kennis en verantwoordelijkheden, en aarzelt niet om ze indien nodig aan te wijzen.

 

http://www.aleph.se/Nada/Mage/Egypt/Alexandria.html

https://www.ancient-origins.net/ancient-places-africa/what-treasures-were-lost-destruction-great-musaeum-alexandria-006924

https://brewminate.com/did-men-with-dark-intentions-destroy-the-library-of-alexandria/

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten