...

17 oktober 2021

 

De ontvoeringscampagne van nazi-Duitsland | DW-documentaire

Op bevel van Heinrich Himmler ontvoerden de nazi’s kinderen uit Polen wegens gedwongen germanisering. Hermann Lüdeking, Jozef Sowa en Alodia Witaszek hebben elkaar nooit ontmoet, maar ze deelden hetzelfde lot. Nog steeds komen de tranen in Jozef Sowa’s ogen als hij over zijn leven vertelt. Zijn ouders werden in 1943 in Polen vermoord door Wehrmacht-soldaten, en hij en zijn vier broers en zussen werden naar Duitsland overgebracht. Vier van hen wisten terug te keren naar Polen. Maar zijn jongere zus Janina werd ter adoptie afgestaan ​​- als zogenaamd Duits kind. Ze woont nog steeds in Duitsland. Deze ontvoering was gepland. In 1941 gaf Himmler, die aan het hoofd van de nazi-SS stond, het bevel “jonge kinderen uit Poolse gezinnen bijeen te brengen die bijzonder raciaal geschikt zijn, en voor ons op te voeden in speciale kleuterscholen en kindertehuizen van bescheiden omvang”. Professor Isabel Heinemann legt uit: “

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   The Emerald Tablets of Thoth the Atlantean - Volledige tekst Pdf

Gerelateerde berichten