web analytics
...
GeschiedenisGezondheid & Uiterlijk

Wat is er gebeurd met de Softenon baby’s?

Een nazi dokter ontwikkelde het middel na de oorlog.

Verdiende er goud geld mee.
Met gruwelijke gevolgen.

Thalidomide (α-N-[phtalimido]glutarimide) is een geneesmiddel dat door Chemie Grünenthal, een in Stolberg gevestigd Duits farmaceutisch bedrijf, op 1 oktober 1957 als slaapmiddel, sedativum, pijnstiller en als middel tegen zwangerschapsbraken op de markt kwam.

In 1960 werd het in meer dan veertig landen gebruikt. Het was populair als slaapmiddel en als middel tegen ochtendmisselijkheid. Het is bekend onder merknamen zoals Softenon (Nederland en België), Contergan (Duitsland), DistaralNeurosedynIsominKedavonTelergan en Sedalis.

Nadat bleek dat het middel ernstig schadelijk was voor de ongeboren vrucht van moeders die het gebruikten, werd het in 1961 in de meeste landen voor de oorspronkelijk bedoelde indicatie van de markt gehaald. Bijna 10.000 kinderen waren inmiddels geboren met een aandoening ten gevolge van de medicatie, de helft daarvan in West-Duitsland, het middel was daar zonder recept verkrijgbaar.

Denk hier ook aan als je een vaccinatie krijgt.
Is het wel safe? Is het goed genoeg onderzocht…of is het een verdienmodel!

Zoveel respect voor deze mensen, wat een kracht zij in zich hebben, geweldig.
Een aanrader om te kijken, zoveel wijsheid en de wil… een goed voorbeeld voor allen.
Hoe mooi ook die ene man, die vader werd zegt:
Een vader heeft geen armen nodig om vader te zijn, je hebt geen armen nodig om van je kind te houden, of om te luisteren naar je kind, je hebt geen armen nodig om bij je kind te zijn, je hebt geen armen nodig om vader te zijn.
Helaas zijn er veel vaders met armen die zich dat niet realiseren.
Ja, dat raakt me wel diep.

Lees ook:   Oude vliegmachines - Chinese teksten beschrijven nauwkeurig het oppervlak van de maan in 2309 v.Chr

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button