web analytics
11:11 Dubbele getallen
GeschiedenisMysterieRH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

De verbijsterende Piri Reis-kaart van 1513: het toonde Antarctica eeuwen vóór ontdekking, maar zonder zijn ijskap

De verbijsterende Piri Reis-kaart van 1513: het toonde Antarctica eeuwen vóór ontdekking, maar zonder zijn ijskap

El Misterioso Mapa de Piri Reis | MysteryPlanet.com.ar

Eind 1929 werkte Gustav Deissmann, een Duitse theoloog, in de bibliotheek van het Topkapi-paleis in Istanboel. Tijdens het catalogiseren van antieke voorwerpen vond hij een perkament met een gazellehuid in een stapel weggegooide voorwerpen. Op dit perkament was een kaart getekend en Deissmann was verbaasd te zien dat het de omtrek van Zuid-Amerika leek te tonen. Hij redde het perkament, dat nu bekend staat als de Piri Reis-kaart.

De kaart die hij bestudeerde was getekend en ondertekend in 1513 door de Turkse cartograaf Hagii Ahmed Muhiddin Piri, ook bekend als Piri Reis. Naast een cartograaf, diende Piri Reis in de Turkse marine, waarvoor hij de rang van admiraal bekleedde. Hij verklaarde dat hij 20 verschillende kaarten en grafieken als zijn brondocumenten had gebruikt. Acht daarvan waren Ptolemeïsche kaarten (kaarten van de bekende wereld volgens de Hellenistische of Griekse samenleving in de 2e eeuw), vier waren Portugese kaarten, één was een Arabische kaart en één werd getekend door Christopher Columbus.

Dit eenvoudige stukje geconserveerde gazellehuid is de basis geweest van intense controverse in de wereld van de cartografie. Ten eerste lijkt de kaart Antarctica te tonen bijna 300 jaar voordat het werd ontdekt. Het toont niet alleen Antarctica, maar het continent is getekend als een landmassa zoals het zou zijn verschenen voordat het meer dan 6000 jaar geleden met zijn ijskap werd bedekt.

 

Deze controverse ontstond toen professor Charles Hapgood in 1965 zijn theorie over Antarctica publiceerde in het boek Maps of the Ancient Sea Kings . Professor Hapgood, verbonden aan de Universiteit van New Hampshire, had de Piri Reis-kaart met zijn studenten bestudeerd en vond verschillende dingen die ze niet konden verklaren. Was er niet alleen het probleem van Antarctica zonder ijskap, maar merkten ze ook dat de kaart werd getekend met de Mercator-projectie, een methode die pas in de late 16e door Europese cartografen werd gebruikt? eeuw.

 

De Vlaamse cartograaf Gerardus Mercator bedacht de projectie van de cilindrische kaarten in 1569. De Grieken hadden de mogelijkheid om cilindrische kaarten te maken met behulp van hun kennis van de aarde als een bol, samen met de astrologische en geometrische vaardigheden om de lengte- en breedtegraad te berekenen. De nauwkeurigheid van de Mercator-projectie was niet absoluut totdat de chronometer in 1760 werd uitgevonden.

 

Het gebruik van Mercator Projection op de Piri Reis-kaart kan mogelijk worden verklaard door zijn gebruik van Griekse kaarten bij het maken van zijn tekening, maar er was geen verklaring voor het opnemen van Antarctica zonder de ijskap. Professor Hapgood en zijn studenten theoretiseerden dat de Piri Reis-kaart gebaseerd moest zijn op informatie ouder dan 4.000 v.Chr. Dit is lang voordat bekende geavanceerde beschavingen of goed gedefinieerde talen; de kaart introduceert de theorie van een oude beschaving die over de vaardigheden beschikte om over de oceanen van de wereld te navigeren en de landen die ze bezochten nauwkeurig in kaart te brengen.

The baffling Piri Reis Map of 1513: It showed Antarctica centuries before discovery, but without its ice cap

Professor Hapgood verklaarde verder dat de topografische weergave van het binnenland vanaf de kust zo nauwkeurig was dat deze oude superbeschaving naast hun nautische en cartografische capaciteiten ook luchtcapaciteiten moest hebben. Dit leidde natuurlijk tot een theorie van een buitenaardse beschaving of een op de verloren stad Atlantis gebaseerde.

 

Die sceptisch over de Piri Reis-theorieën wijzen erop dat de kaart een eerlijke weergave is van de kustlijn van Zuid-Amerika, met moderne kenmerken van de kust en het interieur getoond. Als dit niet alleen de kust van Zuid-Amerika is, zou dat betekenen dat Zuid-Amerika en Antarctica zich bij Uruguay hebben aangesloten en dat Argentinië een recente toevoeging aan de landmassa is. Dit argument leidt af dat wat op de Piri Reis-kaart wordt gedacht als Antarctica, het onderste gedeelte van het Zuid-Amerikaanse continent is.

Professor Hapgood theoretiseerde toen dat de aarde een verschuiving in zijn as onderging rond 9.500 voor Christus, waardoor Antarctica werd verplaatst en duizenden kilometers naar het zuiden werd verplaatst, waar het bedekt werd met ijs. Er zijn aanwijzingen dat dit fenomeen onmogelijk zou zijn geweest en niet is gebeurd.

Lees nog een verhaal van ons: Originele kaart van Disneyland getekend door Walt Disney en Herb Ryman kon $ 1 miljoen op een veiling halen

De jury is nog steeds niet uit of de Piri Reis Map Antarctica toont of niet. Als je het idee onderschrijft dat dit deel van de kaart Antarctica is zonder zijn ijskap (die op andere kaarten is verschenen), dan moet je geloven dat er een oude beschaving bestond die geavanceerde navigatievaardigheden had en nauwkeurige kaarten van de wereld produceerde. Als je gelooft dat deze afbeelding van de lagere kust van Zuid-Amerika is, zul je waarschijnlijk spotten met het idee van een oude geavanceerde beschaving. Totdat er absoluut bewijs is om de ene of de andere theorie te ondersteunen, zullen de argumenten doorgaan.

https://www.thevintagenews.com/2018/01/02/piri-reis-map-of-1513/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥