web analytics

Vogels op Texel

“De lucht valt! De hemel valt!”
riep Chicken Little.
En de lucht viel, en niemand luisterde, en alles was stil.
e182f627de7fb1bc8747ccfc42349702 via Angel-Wings

Een wetenschappelijke literatuurzoektocht naar “elektromagnetische” + “biologische effecten” levert het verbazingwekkende aantal van 76.400 onderzoeken op, meer onderzoeken dan voor de meeste andere milieubedreigingen, maar de wereld gaat door, kijkend en toch blind, luisterend en toch doof, stilte verwarrend voor comfort, de oprukkende vlammen voor een mooie toekomst.

Op het Nederlandse eiland Texel, aan de zuidkant van een lijn van eilanden die de Waddenzee van de Noordzee scheidt, haalde een grote broedkolonie zeevogels, Grote sterns genaamd, vorige maand het nieuws door te sterven. Van de 7.000 vogels die tot eind mei in natuurgebied De Petten nestelden, was er medio juni geen enkele meer over. 3.000 vogellichamen werden verzameld en de rest stierf of verliet hun nesten.
De correspondent die me dit nieuws stuurde, Antonia in Nederland, stuurde me ook naar een Nederlandse website die alle zendmasten en antennes in het hele land in de gaten houdt. De sterncatastrofe werd toegeschreven aan “vogelgriep” en ze vermoedde dat er iets anders aan de hand was. Toen ik de website bekeek, schrok ik.
 De
eerste 35 dode sterns bij De Petten zijn op 29 mei 2022 gevonden. Aan de rand van het reservaat staan ​​drie zendmasten, en eigenlijk in het gebied waar de sterns wonen. Volgens de website waren er net 18 nieuwe 4G-antennes aan die torens toegevoegd – 6 door Vodafone aan zijn 83-voet toren op 25 mei 2022 en 12 door KPN aan zijn 108-voet toren op 29 mei 2022. Het aantal van de frequenties die door die twee torens werden uitgezonden, was van de ene op de andere dag gestegen van 5 naar 11.
Naast al die antennes in het reservaat, ligt De Petten aan de noordrand van een vaarweg die de Noordzee van de Waddenzee scheidt, en een groot aantal antennes aan weerszijden van die vaarweg — de antennes in Den Helden naar het zuiden en de antennes op Texel naar het noorden – zijn gericht op die drukke waterweg, die intensief wordt gebruikt door de schepen die er voortdurend doorheen varen. Volgens mijn onderzoek zijn er dus in totaal 105 4G-antennes binnen 11 kilometer van De Petten die er direct op gericht zijn.
Waren de Texelse Grote sterns al in slechte staat van alle straling waaraan ze de afgelopen jaren waren blootgesteld? En heeft de plotselinge toename van zowel het aantal antennes als het aantal frequenties hen uiteindelijk gedood?
Ik besloot het verder te onderzoeken. Wat ik heb ontdekt, zowel in Nederland als daarbuiten, is consistent maar niet eenvoudig. Hier zijn enkele grove regels:
  1. Een plotselinge dramatische toename van het aantal antennes en frequenties waarvan de bron zich binnen een broedkolonie of aan de grens ervan bevindt, is dodelijk. Broedende vogels kunnen de straling niet vermijden; ze moeten ofwel hun nesten verlaten of sterven.
  1. Het effect van antennes die op afstand op een broedkolonie zijn gericht, is afhankelijk van de menselijke populatie. In een dunbevolkt gebied zenden de antennes weinig straling uit en weinig frequenties omdat er weinig mensen gebruik van maken. Daarentegen worden zendmasten in grote havens intensief gebruikt, zowel door bewoners als door schepen, en zenden ze maximale straling uit. Hetzelfde geldt voor antennes die gericht zijn op intensief gebruikte scheepvaartroutes.
  1. Afstand doet er niet zoveel toe als terrein en torenhoogte. De straling van een hogere toren reist verder. En als er niets anders is dan water tussen de toren en de vogelkolonie, reflecteert en versterkt het water het signaal en doet afstand er weinig toe.
  1.  4G-torens zijn over het algemeen slechter dan 5G-torens. Dit komt omdat 4G-torens hun straling in alle richtingen uitzenden, terwijl 5G-torens het grootste deel van hun straling uitzenden in gefocuste stralen, direct gericht op mensen die 5G-telefoons in hun handen houden.
Laten we, met deze regels in gedachten, eens kijken naar een paar andere broedkolonies Grote sterns en kijken wat er dit jaar met hen is gebeurd:
Een andere grote broedkolonie Grote sterns kwam even later in het nieuws, en om dezelfde reden: die in Waterdunen, aan de andere kant van Nederland, in de provincie Zeeland. Net als De Petten ligt natuurgebied Waterdunen aan een drukke vaargeul bij de ingang van een drukke haven. Waterdunen, de grootste kolonie van deze vogels in Nederland, huisvestte 7.000 paartjes sterns die dit voorjaar vanuit Afrika opvlogen om daar te broeden. Maar op 24 juni 2022 werd gemeld dat daar de afgelopen twee weken 4.600 dode volwassen en jonge grote sterns waren verzameld. Eind juni bestond ook deze kolonie niet meer.
Het natuurgebied bij Waterdunen heeft 318 intensief gebruikte 4G-antennes die in zijn richting zijn gericht vanaf afstanden van 0,5 tot 8 mijl. De meeste hiervan zenden elk tussen de 1.000 en 2.000 watt straling uit. 46 van deze antennes zijn nieuw en werden in april, mei en juni 2022 aan bestaande torens toegevoegd. Een toren van 18 meter op minder dan 3,2 km van het strand van Waterdunen werd op 18 mei 2022 geüpgraded van 6 antennes naar 12 en van 2 antennes. frequenties naar 4. Een andere toren van 40 voet op dezelfde locatie werd op 22 juni 2022 opgewaardeerd van 6 antennes naar 18 en van 2 frequenties naar 6. Aangezien grote sterns van vis leven, bevinden die torens zich binnen het foerageergebied voor die kolonie .
Gebeurde hetzelfde met alle broedende Grote sterns in Nederland? Nee. Op slechts 20 mijl van Waterdunen lag een kleine, gezonde kolonie sterns in het natuurgebied Yerseke Moer. En van april tot juli, dus gedurende het hele broedseizoen van 2022, bloeide deze kolonie en werden er geen dode vogels gevonden. In tegenstelling tot De Petten en Waterdunen ligt dit reservaat op een relatief geïsoleerde plek, niet in de buurt van een grote haven en niet aan een vaargeul. Een totaal van 35 4G-antennes zijn gericht op dit reservaat vanaf afstanden tot 8 mijl. Sinds april zijn er slechts twee van die antennes toegevoegd.
Evenzo hadden in Frankrijk twee zeer grote kolonies sterns twee totaal verschillende ervaringen. In het natuurreservaat Platier d’Oye bij de haven van Calais begon in april een kolonie van 3.000 grote sterns te broeden. De eerste 100 dode vogels werden op 20 mei ontdekt en binnen een paar weken was de kolonie bijna volledig uitgeroeid.
De situatie bij Platier d’Oye is vergelijkbaar met die verder naar het noorden op Texel: in de maanden mei en juni kwamen er tientallen nieuwe 4G- en 5G-antennes bij het reservaat. Er werden 3 nieuwe 4G-antennes en 6 nieuwe 5G-antennes toegevoegd aan een bestaande zendmast van 90 voet aan de rand van het reservaat. Nog eens 6 nieuwe 4G-antennes en 6 nieuwe 5G-antennes werden toegevoegd aan een bestaande toren van 140 voet ongeveer twee mijl naar het zuidoosten. Nog eens 6 nieuwe 4G-antennes en 6 nieuwe 5G-antennes werden toegevoegd aan een bestaande toren van 95 voet ongeveer twee mijl naar het oosten. Op dit moment zijn er het verbazingwekkende aantal van 355 antennes van alle soorten op 26 torens op 13 locaties, variërend van 3 meter hoog tot 255 meter hoog binnen ongeveer 4 mijl van dit natuurreservaat.
Een nog grotere kolonie – de grootste broedkolonie grote sterns in Frankrijk – had geen ziekte tijdens het broedseizoen van 2022 
Het wordt de Polder de Sébastopol genoemd en bood onderdak aan enkele duizenden paren broedende vogels. Maar net als Yerseke Moer ligt het op een geïsoleerd eiland met weinig menselijke bewoners. Het landoppervlak van het eiland is grotendeels gewijd aan parken, natuurgebieden en bezoekersverblijven. Geen van de antennes op de twee zendmasten een halve mijl ten westen van de Polder is erop gericht. En hoewel er een groot aantal antennes tussen één en vier mijl afstand is die direct op de Polder zijn gericht, passeren er geen schepen voor de kust en die antennes worden weinig gebruikt, behalve door bezoekers van het reservaat die zijn paden bewandelen.
Kijkend naar de details en verschillende ervaringen bij bepaalde broedkolonies van deze vogels, valt het officiële verhaal uiteen. Hoe kan men de uitroeiing van zoveel van deze vogels in een kwestie van een paar weken op zulke wijdverspreide plaatsen begrijpen? Volgens de vogelbeschermingsorganisaties is de vogelgriep zo besmettelijk dat het zich binnen enkele dagen onder grote sterns in heel Europa verspreidt, maar het is zo onbesmettelijk dat een kleine kolonie sterns op 20 mijl afstand vrijuit ontsnapt. Vogelgriep in een paar dagen van het ene uiteinde van Nederland naar het andere reist, maar niet tussen twee Nederlandse kolonies op 20 mijl van elkaar, en niet tussen de twee grootste kolonies van Frankrijk?

Blijkbaar vinden de natuurbeschermingsorganisaties het ook niet vreemd dat in 2022 plotseling en voor het eerst vogelgriep (a) de grote sterns doodt en (b) tijdens hun broedseizoen optreedt. In tientallen jaren van toezicht op hen heeft vogelgriep nog nooit eerder waar ook ter wereld grote sterns getroffen. En het is altijd een seizoensgebonden ziekte geweest, die alleen in de herfst en de winter voorkomt, en tot 2022 nooit eerder enige soorten wilde vogels heeft aangetast in de lente en zomer. Het heeft ook nog nooit zoveel verschillende soorten wilde vogels tegelijk getroffen – sterns, meeuwen, kluten, jan-van-gent, jagers, zeekoeten, papegaaiduikers, scholeksters, eenden, ganzen, grutto’s, fazanten, eksters, zanderlingen, ooievaars, kraanvogels, pelikanen, reigers, zwanen, loons, mussen, duiven, roodvleugelige merels, uilen, aalscholvers futen, strandlopers, kraaien, raven, kale adelaars, haviken, valken, gieren. Zowel de vogelorganisaties als de autoriteiten koloniseren en behandelen dode vogels.

Maar ze zouden de oorzaak van zo’n ongekende catastrofe in twijfel moeten trekken.
Het lijdt geen twijfel dat zieke vogels positief zijn getest op een virus genaamd H5N1. Maar wanneer elk testlaboratorium voortdurend fragmenten van dat virus amplificeert in onnoemelijke aantallen PCR-tests, moet men vermoeden dat de muren, vloeren, lucht, apparatuur en personeel in de testlaboratoria besmet zijn met dit virus. Als je je herinnert dat monsters van een geit, een kwartel en een papaja, verzonden naar het National Health Laboratory van Tanzania, allemaal positief waren voor COVID-19, zouden de resultaten van PCR-tests, of het nu voor mensen, vogels of fruit is, moeten zijn voorzichtig beschouwd. Ja, zowel vogels als mensen worden ziek en sterven, maar er is nog een andere voor de hand liggende factor die wordt genegeerd. De neiging om alle ziekten de schuld te geven van micro-organismen vernietigt onze wereld.
Het is de ongecontroleerde bestraling van onze wereld die ons doodt en alle vogels uitroeit. Zowel 4G- als 5G-antennes worden sneller en in grotere aantallen opgericht dan ooit tevoren, niet alleen op het land, maar zelfs op het zeeoppervlak. Overal waar offshore windparken zijn, plaatsen de mobiele telefoonbedrijven zendmasten op die platforms. Zeevogels zullen binnenkort niet alleen geen plaats meer hebben om hun eieren te leggen en hun jongen groot te brengen, maar ze zullen zelfs niet in staat zijn om te jagen voor hun voedsel en hun jongen te voeden zonder bestraald te worden. Het grootste bedrijf dat zendmasten bouwt op het oppervlak van de zee heet Tampnet. Hier is een kaart van al hun torens en hun dekkingsgebieden in de Noordzee en de Golf van Mexico:
In 1918, op het hoogtepunt van de Spaanse griep, mislukten de pogingen van medische teams in Boston en San Francisco om de besmettelijke aard van de griep aan te tonen, en mislukten volledig. Ze verzamelden slijmafscheidingen uit de monden, neuzen, keel en bronchiën van zieke grieppatiënten in verschillende stadia van de ziekte en brachten deze afscheidingen over naar de neuzen, keel en ogen van honderden gezonde vrijwilligers. Ze injecteerden bloed van zieke grieppatiënten bij gezonde vrijwilligers. Ze lieten gezonde vrijwilligers neus aan neus zitten met ernstig zieke grieppatiënten terwijl ze met elkaar spraken en vervolgens hoestte de patiënt vijf keer recht in het gezicht van de vrijwilliger. Geen van de vrijwilligers werd op wat voor manier dan ook ziek. Deze experimenten werden gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association , deBoston Medical and Surgical Journal en Public Health Reports .

Paarden kregen ook griep, en soortgelijke mislukkingen gingen gepaard met pogingen om griep van het ene paard op het andere over te dragen. Als resultaat van deze experimenten schreef luitenant-kolonel Herbert Watkins-Pitchford dat hij geen bewijs kon vinden dat griep ooit rechtstreeks van het ene paard op het andere werd verspreid.

Velen zijn de wetenschappers die door de jaren heen hebben vastgesteld dat griep, of het nu bij mensen, paarden, vogels of varkens is, een buitengewoon vreemde ziekte is. Niemand heeft ooit uitgelegd waarom de griep bijvoorbeeld seizoensgebonden is. Of waarom griepepidemieën eindigen. Of waarom epidemieën buiten het seizoen zich niet verspreiden. Of waarom griepepidemieën in één keer over hele landen exploderen, en net zo wonderbaarlijk verdwijnen, alsof ze plotseling verboden zijn. Of hoe menselijke griep zich in dagen over de wereld kan verspreiden, en dat altijd heeft gedaan, zelfs eeuwen geleden toen er geen vliegtuigen, auto’s, spoorwegen of stoomschepen bestonden. Minstens 23 wetenschappers door de jaren heen, waaronder Richard Shope, de wetenschapper die het griepvirus voor het eerst identificeerde in 1931, hebben artikelen gepubliceerd waarin de besmettelijke aard van de griep in twijfel wordt getrokken en/of een elektrische oorzaak hiervoor wordt gesuggereerd.
Hoofdstukken 7, 8 en 9 van mijn uiterst belangrijke boek, The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life, zijn gewijd aan een volledig, gedetailleerd onderzoek van de geschiedenis en wetenschap van griep. Hoofdstuk 16, het langste hoofdstuk van het boek, is gedeeltelijk gewijd aan de effecten van elektromagnetische straling op vogels. Ik stel voor dat alle vogelbeschermingsorganisaties mijn boek aanschaffen en aandachtig lezen.

Lees ook:   Moederhond verliest geduld bij pups

https://truthcomestolight.com/birds-on-texel-island/

Gerelateerde artikelen

Back to top button