web analytics
11:11 Dubbele getallen
Chemtrails / Geo-engineering / HAARP / CERNPolitiek-Elite

Aardbeving Turkije-Syrië: is dit een daad van terreur?

De conclusie van “No Evidence So Far” in de titel verwees naar het sterke vermoeden dat deze afschuwelijke aardbeving het gevolg was van een door ENMOD ontworpen ramp. (Milieumodificatietechnieken). Tot op de dag van vandaag heeft het meer dan 48.000 mensen gedood, meer dan een half miljoen gewond en nog steeds worden er tienduizenden vermist.  

Komt er ooit gerechtigheid?

Zullen de vermoedelijke daders voor de rechter worden gebracht?  

De verklaring “geen bewijs” wordt dunner en dunner, vooral als je luistert naar Serdar Hussein, het hoofd van de Turkse ruimtevaartorganisatie die op de Russische tv spreekt.

Hij gebruikt hyperbolische emblematische spraak als hij het heeft over het harde titaniumlegeringsmateriaal dat naar de aarde wordt gelanceerd. Het verwijst naar het gebruik van staven van titaniumlegering om deze dodelijke, superkrachtige energiestralen naar de aarde te sturen, diep in de grond om de aardbeving te veroorzaken:  

Transcript (vertaling)

Het hoofd van de Turkse ruimtevaartorganisatie, Serdar Hussein Yildirim, over wapens die aardbevingen kunnen veroorzaken:

Je kent die elektriciteitspalen op straat wel. Ze zijn vergelijkbaar met deze pilaren, ongeveer 8-10 meter hoog. Metalen staven.

Er zit niets in de staaf, geen explosieven, niets, maar het is een metalen staaf gemaakt van een harde titaniumlegering.

Ze stopten ze in een satelliet. Een bepaalde hoeveelheid van. En dan mikken en lanceren ze ze naar de aarde. Het is als een stok met een scherpe punt. God verhoede bijvoorbeeld, het valt ergens, we zullen het rampscenario nu niet noemen, maar zodra het op de grond valt, dringt het tot 5 km diep de aarde in.  

Dit gebeurt zeer snel en veroorzaakt een aardbeving van magnitude 7-8.

Als gevolg van de impact zal alles wat er is vernietigd worden. Kijk, er zijn hier geen wapens, geen explosieven, geen bommen, niets van dat alles. Simpele stokjes [staven]. Maar er is zo’n kracht die uit de ruimte komt en je hebt geen kans om die te zien, tegen te houden of jezelf te verdedigen.”  

Zie video hier

De verklaring van Serdar Hussein moet nog worden geverifieerd.

Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan  “zijn meer dan 13 miljoen mensen getroffen door de verwoestende aardbeving in Turkije.” (geciteerd door Tass, 7 februari 2023)

“De aardbeving heeft enorme schade aangericht. Het was de grootste ramp ooit, niet alleen in de geschiedenis van ons land, maar in de geschiedenis van de hele wereld’, zei Erdogan tegen lokale televisiezenders.

“We beleven de meest pijnlijke dagen in onze geschiedenis. Twee krachtige aardbevingen, met de epicentra in Pazarcik en Elbistan in Kahramanmaras, [nabij de stad Gaziantep] hebben grootschalige schade aangericht in tien provincies. Ongeveer 13,5 miljoen [van de 85 miljoen Turkse bevolking] van onze burgers zijn getroffen in deze gebieden”, zei hij.

Maandagochtend vroeg rond 04.00 uur op 6 februari 2023, schudde een enorme aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter Zuidoost-Turkije en Syrië. Volgens de US Geological Survey trof het epicentrum van de aardbeving een gebied op ongeveer 30 km van Gaziantep (2,1 miljoen inwoners), een grote stad en provinciehoofdstad op 100 km van de Syrische grens. De aardbeving was ongeveer 18 km diep gecentreerd.

Het werd ongeveer 10 minuten later gevolgd door een sterke naschok met een kracht van 6,7 op de schaal van Richter. Lees hier meer . Zie ook NY Post drone-video hieronder van enkele van de verwoeste gebieden.

Het dodental als gevolg van de aardbeving bedraagt ​​tot nu toe meer dan 5.400, en ongeveer 32.000 mensen raakten gewond. Dit is pas na dag twee, wanneer het grootste deel van de vernietiging en het puin nog niet is doorzocht op overlevenden of lichamen.

De aardbeving trof ook het noorden van Syrië, waarbij tot dusver minstens 1.200 doden en duizenden gewonden vielen. (Zie 2 google maps aan de linkerkant).

Ter vergelijking: de aardbeving in Chili in 1960 die het gebied van Santiago trof, was een van de meest verwoestende bevingen in de recente geschiedenis, waarbij ongeveer 1.700 mensen om het leven kwamen, plus de daaropvolgende tsunami met een dodental van tussen 2000 en 2.500, en tienduizenden gewonden.

Lees ook eens:   Pentagon wil Amerikaanse soldaten 'experimenteel' laboratoriumvlees voeren

Een gigantische daad van terreur?

Als president Erdogan gelijk heeft, dat dit een van ’s werelds grootste calamiteiten ooit is – en het lijkt erop dat hij gelijk heeft – ondanks oorlogen, is dit dan een daad van terreur?

Wat heeft Turkije gedaan om zo’n vernietigende reactie uit te lokken – door wie?

De VS van A? De NAVO, die qua commando ook Washington en het Pentagon is?

Enkele recente initiatieven van Turkije – een belangrijk lid en zwaargewicht van de NAVO vanwege haar strategische geografische ligging tussen oost en west – hebben mogelijk de woede van haar NAVO-bondgenoten uitgelokt.

Niet noodzakelijkerwijs in volgorde van prioriteit:

1. Turkije is een alliantie aangegaan met Rusland – wat voor een NAVO-lid hetzelfde is als “ slapen met de vijand” . (Michel Chossudovsky) Zie dit  en dit . Zo’n partnerschap met een NAVO-vijand is inderdaad een absolute no-go voor het westen.

2. Onder deze alliantie heeft Turkije besloten om het Russische S-400 luchtverdedigingssysteem te kopen , in plaats van het Amerikaanse Patriot-systeem, zoals het betaamt voor een NAVO-lid, vooral een zo cruciaal als Turkije. Patriot (staat voor Phased Array Tracking Radar for Intercept on Target ) is een luchtdoelraket en een antiballistisch systeem. Het is het luchtverdedigingssysteem van de NAVO. In plaats daarvan vormt de beslissing van Turkije voor de meer geavanceerde, nauwkeurigere en effectievere Russische S-400 een sterke ruggengraat voor haar alliantie met Rusland.

3. President Erdogan sloot in 2017 een deal van 2,5 miljard dollar met president Poetin voor de S-400. De eerste leveringen van de S-400-raketbatterijen kwamen in 2019 aan.

4. Het S-400-systeem zou een risico vormen voor zowel de NAVO-alliantie als de F-35 , Amerika’s duurste wapenplatform. Turkije werd destijds zwaar gesanctioneerd door president Trump, met name door een door het buitenland gemanipuleerde devaluatie van de Turkse lira, wat een verwoestende impact had op de Turkse economie. Het is ongebruikelijk, bijna ongehoord, dat Washington een NAVO-lid “straft” voor wangedrag.

5.  Het Amerikaanse oorlogsschip USS Nitze mag de Zwarte Zee niet binnen via de door Turkije gecontroleerde Bosporus . Volgens USNI News werd begin februari 2023 het Amerikaanse oorlogsschip USS Nitze, een Amerikaanse torpedobootjager, gespot in de buurt van de Zwarte Zee. Er wordt gezegd dat het het dichtst bij Rusland is dat een Amerikaans oorlogsschip is gekomen sinds de invasie van Poetin in Oekraïne.

6. Op 3 februari werd de Nitze gezien aan de onderkant van de Bosporus, op weg naar een aanloophaven in Turkije. Het laatste Amerikaanse oorlogsschip dat door de zeestraat voer, was de USS Arleigh Burke (DDG-51), die op 15 december 2021 de Zwarte Zee verliet.

 

7. In februari 2022 sloot Turkije de Bosporus-doorgang van de Middellandse Zee naar de Zwarte Zee af voor alle schepen die geen nationale haven in de Zwarte Zee hebben. Dit betekent dat Amerikaanse oorlogsschepen niet mogen oversteken van de Middellandse Zee via de Bosporus naar de Zwarte Zee, vanwaar Rusland kwetsbaar kan zijn voor kruisraketten van Amerikaanse torpedobootjagers, bijvoorbeeld de USS Nitze. In de tussentijd heeft Nitze een havenaanloop gepland op de marinebasis van Gölcük, in de Zee van Marmara (zie Google-kaart hierboven).

8. Turkije, een belangrijk NAVO-land, tussen Oost en West, met de cruciale Bosporus als scheidslijn, sluit een kritieke strategische doorgang naar haar NAVO-bondgenoot – NAVO-commandant – die Rusland, de vijand van de VS, beschermt, zal misschien niet met vreugde worden gezien door Washington.

9. Turks-Syrische toenadering , is zeker niet wat Washington wil. Het is de nieuwste ontwikkeling in regionale verrassingen, zoals gerapporteerd door Arab Center Washington DC – zie dit .

10. De interesse van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een toenadering tot de Syrische president Bashar al-Assad is het laatste hoofdstuk in zijn delicate binnenlandse en regionale evenwichtsoefening, en het heeft zowel zijn vrienden als vijanden, vooral de VS, doen worstelen om te zien hoe deze ontwikkeling zou kunnen hen beïnvloeden. De toenadering, als die slaagt, zou de binnenlandse en regionale dynamiek in Noord-Syrië verder compliceren zonder enig duidelijk voordeel voor Erdogan veilig te stellen, behalve misschien bij de komende Turkse verkiezingen.

Lees ook eens:   Van Ranst moet onderzocht worden...

11. Herinner je je de Russische betrokkenheid bij Syrië nog – toen de VS uit Syrië werden verjaagd? Op verzoek van president Bashar al-Assad was de inmenging van het Russische leger, voornamelijk luchtmacht van september 2015 tot eind 2017, grotendeels verantwoordelijk voor de aanzienlijke terugtrekking van Washington uit Syrië, zij het niet volledig. In 2017, toen “missie volbracht”, werden Russische gevechtstroepen teruggetrokken, maar Rusland houdt een nominale militaire politie-aanwezigheid in Noord-Syrië.

12. Turkije’s bom – een paar dagen geleden, de afwijzing van Zweden als NAVO-lid , was misschien wel de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Om een ​​nieuw land NAVO-lid te laten worden, moeten ALLE NAVO-landen de nieuwe kandidaat goedkeuren.

13. Zweden zegt niet te kunnen voldoen aan enkele Turkse voorwaarden . Onder hen zijn de beschuldigingen van Turkije dat Zweden leden steunt van de Koerdische werkgroep – de PKK, aartsvijanden van Erdogan.

14. Volgens een Turkse Crisisgroep zijn er sinds 1984 naar schatting 30.000 tot 40.000 mensen omgekomen bij gevechten tussen de PKK en de Turkse regering.

15. Misschien stonden er ook enkele Russische belangen op het spel bij de afwijzing door Turkije van Zweden als NAVO-lid.  Hoewel er sinds 1809 vrede heerst tussen Zweden en Rusland, hebben de twee landen nooit een hechte relatie tot stand gebracht, in tegenstelling tot de situatie met andere buren. Dit is met name het geval met de huidige Zweedse regering.

Turkse algemene verkiezingen op 14 mei 2023 .

Als de timing van de aardbeving deel uitmaakte van een plan, zou dat perfect passen in de komende algemene verkiezingen op 14 mei 2023. President Erdogan en zijn Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK-partij) doen het momenteel niet goed in populariteitspeilingen.

Afhankelijk van hoe hij omgaat met de gevolgen van de aardbeving, kunnen hij en zijn partij in goedkeuringsclassificaties winnen of verliezen. Gewoonlijk voorspellen “natuurrampen” niet veel goeds voor de regeringen, ongeacht of ze enige verantwoordelijkheid dragen.

Nieuwe verkiezingen brengen in ieder geval nieuwe “kansen”. Ondertussen is het voor de meeste analisten duidelijk dat geen enkele verkiezing echt ‘democratisch’ is – dat er letterlijk geen verkiezing ter wereld is waarin de beslissende stem – de beslissende invloed – niet wordt uitgeoefend door het Angelsaksische westerse rijk.

Het vervangen van Erdogan door een Amerikaanse handlanger zou Turkije terug kunnen brengen als het gewenste, gehoorzame NAVO-land, geen alliantie met Rusland, niet meer “slapen met de vijand”.

Is het toeval dat slechts een paar dagen nadat Turkije de Zweedse kandidatuur voor het NAVO-lidmaatschap heeft afgewezen, Turkije wordt getroffen door een enorme, dodelijke en allesvernietigende aardbeving, met ernstige gevolgen voor Syrië en zelfs voor Cyprus en Libanon.

Was de aardbeving het gevolg van een terreuraanslag? Geen bewijs

Kunstmatige aardbevingen zijn eerder ingegeven. Zo wordt vermoed dat de aardbeving van 12 januari 2010 bij Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, is veroorzaakt door onderwater-/ondergrondse explosies, om de enorme oliereserves die zich grotendeels rond de kusten van de Caribische Zee bevinden, dichter bij de kust te brengen. het oppervlak gemakkelijker toegankelijk en exploiteerbaar te maken. William Engdahl’s “Strategische ontkenning van olie in Haïti?” wijst duidelijk in die richting.

F. William Engdahl zegt dat geofysica suggereert dat er enorme olie- en mineraalafzettingen kunnen zijn in en voor de kust van Haïti. Bekijk deze video van 9 minuten van 30 januari 2010.

De weeroorlogvoering van de Amerikaanse luchtmacht 

Weersverandering, volgens het document AF 2025 Final Report van de Amerikaanse luchtmacht,   ” biedt de oorlogsjager een breed scala aan mogelijke opties om een ​​tegenstander te verslaan of te dwingen”:

‘Weermodificatie zal een onderdeel worden van de binnenlandse en internationale veiligheid en zou eenzijdig kunnen worden gedaan… Het kan offensieve en defensieve toepassingen hebben en zelfs worden gebruikt voor afschrikkingsdoeleinden. Het vermogen om neerslag, mist en stormen op aarde te genereren of om het ruimteweer te wijzigen… en de productie van kunstmatig weer maken allemaal deel uit van een geïntegreerde reeks [militaire] technologieën.”

Lees ook eens:   EU meu!

Studie in opdracht van de Amerikaanse luchtmacht:  het weer als een krachtvermenigvuldiger, eigenaar van het weer in 2025 , augustus 1996 

Het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP)

De “Weather Warfare” van de Amerikaanse luchtmacht is gerelateerd aan  het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP)  dat begin jaren negentig werd ontwikkeld.

Een  wetenschappelijk rapport  HAL Id: hal-01082992 ) met betrekking tot HAARP (2011, 2014) legt uit dat krachtige ELF-straling die wordt gegenereerd door gemoduleerde HF-verwarming van de ionosfeer aardbevingen, cyclonen en plaatselijke verwarming kan veroorzaken. Het artikel van Fran De Aquino Maranhao vatte de wetenschappelijke bevindingen als volgt samen:

“HAARP is momenteel [2014 ], [het project werd afgesloten in Gakona, Alaska  en overgedragen in 2014] de belangrijkste faciliteit die wordt gebruikt om extreem laagfrequente (ELF) elektromagnetische straling in de ionosfeer te genereren. Om deze ELF-straling te produceren, straalt de HAARP-zender een sterke bundel hoogfrequente (HF) golven uit, gemoduleerd op ELF.

Deze HF-verwarming moduleert de temperatuur van de elektronen in de ionosfeer van het D-gebied en leidt tot gemoduleerde geleidbaarheid en een in de tijd variërende stroom die vervolgens uitstraalt met de modulatiefrequentie. Onlangs werkte de HAARP HF-zender met 3,6 GW aan effectief uitgestraald vermogen gemoduleerd met een frequentie van 2,5 Hz. Het is aangetoond dat krachtige ELF-straling die wordt gegenereerd door HF-ionosferische verwarmers, zoals de huidige HAARP-verwarmer, aardbevingen, cyclonen en sterke plaatselijke verwarming kan veroorzaken.

De patenten die zijn gebruikt om het HAARP-programma te ontwikkelen, zijn eigendom van Raytheon via haar dochteronderneming E-Systems.

Opgemerkt moet worden dat met de sluiting van het programma The High-frequency Active Auroral Research Program ( HAARP) in Gakona, Alaska in 2014 voor een andere locatie, het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) van het Pentagon actief betrokken is geweest bij ENMOD-onderzoek, waarvan de meeste geclassificeerd zijn. Zie  dit

Op het moment van schrijven is er een vermoeden, maar geen concreet bewijs dat de aardbeving tussen Turkije en Syrië een terreurdaad was, veroorzaakt door technieken voor milieumodificatie.

De bovenstaande verklaringen moeten nog volledig worden vastgesteld.  

 

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen hierboven. Volg ons op Instagram en Twitter en abonneer je op ons Telegram-kanaal. Voel je vrij om Global Research-artikelen opnieuw te plaatsen en op grote schaal te delen.

Peter Koenig  is geopolitiek analist en voormalig senior econoom bij de Wereldbank en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waar hij meer dan 30 jaar over de hele wereld heeft gewerkt. Hij doceert aan universiteiten in de VS, Europa en Zuid-Amerika. Hij schrijft regelmatig voor online tijdschriften en is de auteur van  Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed; en   co-auteur van Cynthia McKinney’s boek “When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis” (Clarity Press – 1 november 2020).

Peter is een onderzoeksmedewerker van het Centre for Research on Globalization (CRG). Hij is ook een niet-ingezeten Senior Fellow van het Chongyang Institute of Renmin University, Beijing.

Uitgelichte afbeelding:  de aardbeving verwoestte gebouwen in de stad Jandaris, nabij Afrin, Syrië. Credits: Rami al-Sayed/AFP/Getty

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥