web analytics

Tornado in Zierikzee

Heftige beelden.

27 jun. 2022 Bij een zeldzame tornado die maandagmiddag de stad Zierikzee trof, is zeker één dode en tien anderen gewond geraakt. De Veiligheidsregio Zeeland, die de reddingsoperaties coördineert, zei dat er een “enorme inzet van hulpdiensten” was naar aanleiding van het extreme weerincident waarbij ook een schip voor de kust in de problemen kwam door harde wind. Nederlandse media melden dat de tornado de daken van een aantal huizen heeft gescheurd en andere materiële schade heeft veroorzaakt. De meteorologische dienst Weeronline beschreef de gebeurtenis als een “zwakke tornado”, een van de slechts twee of drie die zich jaarlijks in Nederland vormen. “Helaas is bij de tornado één persoon omgekomen en vroege aanwijzingen zijn dat ongeveer tien anderen gewond zijn geraakt”, aldus de provincie Zeeuwse provincies in een verklaring. eraan toevoegend dat “hulpdiensten nog steeds de impact beoordelen” van het zeldzame fenomeen. Een van de ergste tornado’s die Nederland trof, vond plaats in juni 1967, toen zeven mensen werden gedood en tientallen gewond raakten. In 1992 trof een andere tornado een camping in Ameland waarbij één persoon om het leven kwam en vijf gewond raakten.

Lees ook:   Wakkere groenen in Griekenland anti chemtrails!

Gerelateerde artikelen

Back to top button