web analytics
11:11 Dubbele getallen
Chemtrails / Geo-engineering / HAARP / CERNPolitiek-Elite

Harvard-wetenschappers beginnen met experiment om de zon te blokkeren

Harvard-wetenschappers beginnen met experiment om de zon te blokkeren

Ze zijn echt werkelijk totaal van het pad af en weten niet waar ze mee bezig zijn!

Totale zonsverduistering.

Een groep wetenschappers van Harvard is van plan de klimaatverandering aan te pakken door geo-engineering door de zon te blokkeren. Het concept van kunstmatig reflecterend zonlicht bestaat al tientallen jaren, maar dit zal de eerste echte poging zijn om de temperatuur op aarde te regelen via zonne-energie.

Het project, genaamd Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx), zal $ 3 miljoen uitgeven om hun modellen te testen door een stuurbare ballon te lanceren in het zuidwesten van de VS, 20 kilometer in de stratosfeer. Zodra de ballon op zijn plaats zit, worden kleine deeltjes calciumcarbonaat afgegeven. Er zijn plannen om de lancering al in het voorjaar van 2019 te starten.

De basis van dit experiment is het bestuderen van de effecten van grote vulkaanuitbarstingen op de temperatuur van de planeet. In 1991 brak Mount Pinatubo op de Filippijnen spectaculair uit, waarbij 20 miljoen ton zwaveldioxide in de stratosfeer vrijkwam. Het zwaveldioxide creëerde een deken rond de stratosfeer van de aarde en koelde de hele planeet ongeveer anderhalf jaar lang met 0,5 ° C af.

Engineering Een oplossing voor klimaatverandering

Terwijl wetenschappers, overheidsinstanties over de hele wereld en milieugroepen zich steeds meer zorgen maken over ons collectieve vermogen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de klimaatverandering te beteugelen, is het idee van geo-engineering een oplossing geworden. Het uiteindelijke doel is om de opwarming op aarde te verminderen. Dit kan worden gedaan door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, CO2 uit de atmosfeer op te zuigen of het zonlicht dat het aardoppervlak bereikt te beperken.

Lees ook:   Grafeenregen, wetenschapper klinkt alarm

De eerste twee methoden worden in verschillende mate actief besproken en geïmplementeerd. De recente verbintenis van de G20-leden ( met de Verenigde Staten als enige rejector ) bij de Overeenkomst van Parijs zal de bron van het probleem oplossen door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. CO2 uit de atmosfeer zuigen en opsluiten in de aardkorst, CO2-opslag genoemd, is geïmplementeerd en ingezet. Bijvoorbeeld, Koninklijke Nederlandse Shell heeft een ingebouwde grote koolstofvastlegging faciliteiten met de Canadese en Australische overheden.

De derde methode, het blokkeren van zonlicht is al decennia controversieel in de wetenschappelijke gemeenschap. De controverse ligt in het onvermogen om de gevolgen van gedeeltelijk blokkeren van zonlicht volledig te begrijpen. Een vermindering van de mondiale temperatuur is goed begrepen en verwacht, maar er blijven vragen bestaan ​​over de invloed van deze methode op neerslagpatronen, de ozon en gewasopbrengsten wereldwijd.

Illustratie van het ballonsysteem dat het Harvard-team zal inzetten om calciumcarbonaat in de stratosfeer vrij te maken. PROJECTS.IQ.HARVARD.EDU

Dit is precies waarom het Harvard-onderzoeksteam van plan is om kleine kalk (calciumcarbonaat) deeltjes in de stratosfeer te spuiten in een gecontroleerd experiment. Computermodellen kunnen slechts zo ver gaan in het voorspellen van de gevolgen van deze geo-engineeringtechniek, het is tijd voor een echte wereldtest. Mede-oprichter Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft, zal het Harvard-team de resterende vragen al in het voorjaar van 2019 beginnen te beantwoorden.

Hoewel de mogelijke negatieve effecten niet volledig worden gekarakteriseerd, is het vermogen om de temperatuur op aarde te regelen door kleine deeltjes in de stratosfeer te sproeien een aantrekkelijke oplossing, grotendeels vanwege de kosten ervan. Het recente rapport van het Intergouvernementeel Panel over Klimaatverandering (IPCC) schatte dat de voortdurende uitstoot van deeltjes in de stratosfeer 1.5 ° C aan opwarming zou kunnen compenseren voor $ 1 miljard tot $ 10 miljard per jaar .

Lees ook:   Oostenrijk verklaart de oorlog aan niet-gevaccineerde slechts enkele dagen na een bezoek aan Soros

Wanneer deze kosten worden vergeleken met de wereldwijde reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen of koolstofsequestratie, wordt de methode zeer aantrekkelijk. Wetenschappers, overheidsinstellingen en onafhankelijke financiers van deze technologie moeten dus een evenwicht vinden tussen de goedkope en effectieve methode van deze methode met de potentiële risico’s voor wereldwijde gewassen, weersomstandigheden en droogte. Uiteindelijk is de enige manier om de risico’s volledig te karakteriseren experimenten in de echte wereld uit te voeren, net zoals het Harvard-team aan het werk is.

Trevor Nace is een PhD-geoloog, oprichter van Science Trends , Forbes-medewerker en ontdekkingsreiziger. Volg zijn reis @trevornace .

https://www.forbes.com/sites/trevornace/2018/12/05/harvard-scientists-begin-experiment-to-block-out-the-sun/

Het leven is er dankzij de zon!
Wij hebben de zon nodig om te overleven mens en dier en plantenrijk!

Ps de zg climate change doen ze zelf hé?
Daar moeten wij voor gaan betalen nml. Onder het mom van goed voor het milieu…
Herinner je, je nog hoe Amerika onder het mom van zg vrede oorlog ging voeren in Irak en Afghanistan?

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥