...

27 oktober 2021

 

Nieuw: Mars in 4K

Een wereldprimeur. Nieuwe beelden van Mars weergegeven in verbluffende 4K-resolutie. We praten ook over de camera’s aan boord van de Marsrovers en hoe we de video hebben gemaakt. De camera’s aan boord van de rovers waren het toppunt van technologie toen de respectievelijke missies werden gelanceerd.

Een veel gestelde vraag is: ‘Waarom hebben we eigenlijk geen live video van Mars?’ Hoewel de camera’s van hoge kwaliteit zijn, is de snelheid waarmee de rovers gegevens terug naar de aarde kunnen sturen de grootste uitdaging. Nieuwsgierigheid kan alleen gegevens rechtstreeks naar de aarde terugsturen met 32 ​​kilo-bits per seconde.

In plaats daarvan, wanneer de rover verbinding kan maken met de Mars Reconnaissance Orbiter, krijgen we gunstiger snelheden van 2 megabytes per seconde. Deze link is echter slechts ongeveer 8 minuten per Sol- of Martiaanse dag beschikbaar. Zoals je zou verwachten, zou het verzenden van HD-video met deze snelheden lang duren. Omdat niets echt op Mars beweegt, is het logischer om afbeeldingen te maken en terug te sturen.

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Het verhaal van Enki E.A - Enlil . buitenaardse oorsprong van het leven

Gerelateerde berichten