30 april 2021

 

Onze nieuwe regering lekker volwassen!

 luke dunphy GIF

https://www.ad.nl/verkiezingen/denk-overweegt-staand-protest-tegen-plek-in-kamerzaal~a7cc22c5/

Denk overweegt staand protest tegen plek in Kamerzaal
Politieke partij Denk is zo boos over hun nieuwe plek in de plenaire zaal van de Tweede Kamer dat zij morgen overwegen uit protest geen plaats te nemen op hun blauwe zetels. De drie Kamerleden Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan willen in plaats daarvan áchter de stoelen gaan staan.

Fractieleider Kuzu wil geen toelichting geven: ,,We zijn nog in onderhandeling.”

Denk, die voor het eerst meedeed aan de verkiezingen en drie zetels haalde, heeft in de voorlopig indeling van de nieuwe Tweede Kamer een plek gekregen op de achterste rij. In de plenaire zaal geldt: hoe verder vooraan, hoe zichtbaarder een partij is.

In die voorlopige planning is inmiddels een aantal keer geschoven. Zo is de SGP, ook drie zetels, inmiddels van de één na achterste rij naar de vierde rij gegaan. Ook de Partij voor de Dieren is naar voren ‘gepromoveerd’.

Ingemetseld
Denk blijft echter op de achterste rij en zit daar ‘ingemetseld’ tussen Kamerleden van andere partijen. Kuzu: ,,Ons grootste bezwaar is dat we niet eens aan een gangpad zitten.” Dat maakt het voor Denk bijvoorbeeld moeilijker om op te staan om naar de interruptiemicrofoon te lopen.

Ook Thierry Baudet’s Forum voor Democratie is ongelukkig met de hem toebedeelde plek, rechtsachter bij de PVV. Baudet wil niet bij de PVV zitten omdat hij zijn partij als een middenpartij beschouwt. De fractiewoordvoerder laat weten het niet eerlijk te vinden dat er geen andere optie wordt voorgelegd. ,,Het is slikken of stikken.”

Lees ook:   Wil je ook een kapsel uit de 18e eeuw?

Als de laatste voorlopige indeling definitief wordt, belooft hij dat Forum ‘zeker van zich laat horen’. Hij wil niet zeggen of Baudet en zijn collega Theo Hiddema zich dan aansluiten bij het protest van Denk.


 luke dunphy GIF luke dunphy GIF luke dunphy GIF

Gerelateerde berichten