06 mei 2021

 

Zorgkosten asielzoekers verdubbelen

Zorgkosten asielzoekers verdubbelen

AMSTERDAM –
De zorgkosten voor asielzoekers zullen eind dit jaar waarschijnlijk bijna verdubbelen tot 130 miljoen euro. Dat zei een woordvoerster van zorgverzekeraar Menzis woensdag na een bericht hierover van RTL Nieuws.
De zorg kostte vorig jaar 70 miljoen euro, dit jaar waarschijnlijk rond de 130 miljoen. Dat zegt Menzis, die de medische zorg voor alle asielzoekerscentra organiseert. De stijging van de zorgkosten is het gevolg van de enorme toestroom van vluchtelingen van de laatste tijd. De zorg voor asielzoekers staat los van de reguliere zorgverzekering. “Het heeft geen effect op de premie van de zorgverzekerden”, aldus de woordvoerster.
Asielzoekers doen vaker een beroep op de gezondheidszorg dan een gemiddelde patiënt, meldt RTL Nieuws woensdagavond. In het asielzoekerscentrum in Overloon bezoekt tweederde van de vluchtelingen in een half jaar tijd minstens eenmaal de huisarts.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/24558665/__Zorgkosten_asielzoekers_stijgen__.html

Blijkbaar wist men dit al jaren en heeft men alle Nederlanders daarom alvast uitgekleed!

Jij een klapperkunstgebit en een vluchteling mooie kroontjes!
Ja toch?
We gaan wel ff lief doen tegen al die mensen!
Kom, kom…

Tjonge dat er nog niemand in Den Haag gaat staan zeiken…

Lees ook:   Is de Britse mutatie echt wel zo besmettelijk? | 21-01-2021

Gerelateerde berichten