...

15 juni 2021

 

Veel meer kinderen dood in verkeer

Veel meer kinderen dood in verkeer

Groningen
Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers onder kinderen is meer dan verdubbeld. Het afgelopen jaar kwamen twaalf jongeren tot en met elf jaar om het leven, tegenover vijf het jaar ervoor. Ook onder de groep 12- tot 17-jarigen is het aantal slachtoffers toegenomen, van 18 naar 24 doden.
ANWB-directeur Frits van Bruggen spreekt van alarmerende cijfers: „We moeten daarom nog meer de focus richten op deze kwetsbare groep.” Om die reden begint vandaag in Groninen een landelijke campagne, waarin iedereen wordt aangespoord goed zichtbaar te zijn in het verkeer. „Het klinkt simpel, maar daarvoor is goed licht een vereiste”, zegt Van Bruggen.
„Onderzoek wijst uit dat de helft van de jongeren geen goed werkende fietsverlichting heeft. Als je weet dat het risico om in het donker te worden aangereden met 20 procent afneemt wanneer je fiets goed verlicht is, maakt duidelijk dat hier winst te boeken is. Daar doen we dan ook alles aan”, meent de topman.
Van Bruggen wijst erop dat eind oktober de wintertijd ingaat. „En voor die tijd willen we dat iedereen zijn verlichting in orde heeft.” Hij wijst erop dat de ANWB dat alleen niet voor elkaar kan krijgen en dat er wordt samengewerkt met scholen, leerlingen en ongeveer tienduizend vrijwilligers. „Samen moeten we erin slagen, en helpen het aantal fietsongelukkken te verminderen.” Er vinden op meer dan 2500 plekken in het hele land verlichtingsacties plaats, waar 500.000 fietsers gecontroleerd kunnen worden. „Daarbij richten we ons vooral op basis- en middelbare scholen, sportclubs, fietswinkels en NS-stations.”
De komende weken zal lichtbrigade-ambassadeur Paul de Nachtfietser alle twaalf provincies bezoeken. „Ik heb er veel zin in om Nederland te ontdekken. Mijn doel is op een ludieke manier zo veel mogelijk aandacht te vragen voor de noodzaak van goede verlichting. Hoe meer hoe beter”, aldus Paul, die net terugkomt van een fietsvakantie in Italië, Oostenrijk en Tsjechië.
Vorig jaar kwamen in het verkeer 570 mensen om het leven, 185 van hen waren fietsers.

Lees ook:   Veel transgenders hebben autisme

https://www.telegraaf.nl/binnenland/24560294/__Meer_kinderen_dood_in_verkeer__.html

Ja kom er maar weer in zeikerds van NL!
Al die wijzende tengels richting ouders die hun kroost veilig naar school loodsen!
Inclu auto!
Dat mocht niet hé van deze nare menschen!
STel je voor zeg je moet de kids blootstellen aan ongelukken, dat is goed voor later…
eh later? Gaat u diep schamen mensheid!

Gerelateerde berichten