23 januari 2021

 

Taakstraf voor doodrijder meisje (16)

Taakstraf voor doodrijder meisje (16)

DEN HAAG –
Een automobilist die afgelopen zomer in Leiden een pubermeisje doodreed hoeft niet de cel in. Het Openbaar Ministerie had twee jaar cel geëist tegen de 20-jarige man, maar de rechter vond een taakstraf van 240 uur voldoende. Ook mag hij twee jaar lang niet rijden.

Foto: Peter Schoonen
Bij het ongeluk op 15 juli kwam de 16-jarige Nina Zweistra uit Leiderdorp om het leven toen ze met de fiets de weg overstak. Ze werd geschept door bestuurder Mohammed M. , die met minimaal 105 km/u over de weg scheurde. De maximum toegestane snelheid op het punt is 50 km/u. De man was nota bene in opleiding om rij-instructeur te worden.
Volgens de rechter heeft M. zich weliswaar schuldig gemaakt aan ,,zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag”, maar is hij zelf ook getraumatiseerd door het ongeluk. Hij ,,zal moeten leven met het besef dat hij de dood van een kind op zijn geweten heeft”, aldus het vonnis. Als verzachtende omstandigheid geldt verder dat hij niet eerder in aanmerking is gekomen met justitie.
Mohammed M. noch zijn advocaat had woensdag de moeite genomen om bij de uitspraak aanwezig te zijn.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/23491475/__Taakstraf_voor_doodrijder__.html

Bananenrepubliek…het zou je dochter zijn!
Damn wat is dit voor een land geworden??????

Lees ook:   The Dumbing Down of Holland | The Fall of the Dutch Academic World

Gerelateerde berichten