web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & Humor

Brussel lacht, Italianen in armoede

 photo mannekepis.jpg

 

Miljoenen Italianen leven in armoede

ROME –
Miljoenen Italianen kunnen door geldgebrek hun huis niet goed verwarmen en zijn niet in staat vier keer per week vlees te eten. Dat blijkt uit een rapport van Istat, het Italiaanse bureau voor de statistiek. In de laatste 2 jaar van aanhoudende economische recessie in Italië is het aantal inwoners dat in armoede leeft, verdubbeld tot 8,6 miljoen. Dat is ongeveer 14 procent van de bevolking.

Volgen de cijfers kan meer dan de helft van de bevolking zich geen week vakantie veroorloven. In het armere zuiden is dat meer dan twee derde van de bevolking. Van de jongeren die de afgelopen 3 jaar zijn afgestudeerd, heeft 57,6 procent een baan. Dat is aanzienlijk minder dan het Europese gemiddelde van 77,2 procent.
Uit de cijfers blijkt dat de Italianen steeds meer hun spaargeld aanspreken om nog rond te kunnen komen. In het Zuid-Europese land werd tot nu toe veel gespaard, maar nu ligt het land in dat opzicht achter op Duitsland en Frankrijk. Vooral Zuid-Italianen spreken hun vaak geringe spaargeld aan.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥