...

19 oktober 2021

 

Nederland is niet arm maar rijk althans volgens BPN

Evenveel vuurwerk verkocht als vorig jaar

DRONTEN –
Crisis of geen crisis; dit jaar is in ons land ongeveer evenveel vuurwerk over de toonbank gegaan als vorig jaar. Dat betekent dat met deze oud en nieuw weer voor naar schatting 70 miljoen euro aan rotjes, pijlen en ander knalwerk de lucht in gaat.

 

Dat meldde maandag de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN), die de voorlopige cijfers baseert op de verkopen bij een aantal grote importeurs. Volgens voorzitter Leo Groeneveld van BPN is het aandeel van het siervuurwerk in de verkoop opnieuw groter geworden. Dit jaar was dat 80 procent, tegenover 20 procent knalvuurwerk. Pakweg 10 jaar geleden was dat nog fiftyfifty.
Groeneveld zegt dat dit jaar meer mensen vuurwerk hebben gekocht, maar dat per aankoop wat minder is besteed. Hij weerspreekt daarmee cijfers van een online-enquête van het economisch bureau van ING waaruit juist bleek dat minder mensen meer hadden uitgegeven.
De belangenvereniging had gehoopt dat dit jaar voor 75 miljoen zou worden verkocht, maar dat is niet gebeurd. „Aan de andere kant lijkt de verkoop zich te stabiliseren”, aldus de voorzitter. Topjaar was 2009, toen het bedrag van 76 miljoen euro werd bereikt.
„Vuurwerk is duidelijk een traditie die we erin moeten houden”, vindt Groeneveld. In reactie op de bijna 70.000 klachten die het meldpunt vuurwerkoverlast.nl maandagmiddag al had binnengekregen, zegt hij te vermoeden dat dit veel illegaal vuurwerk betreft of legaal vuurwerk dat te vroeg is afgestoken.
Vuurwerk mag maandag, oudejaarsdag, vanaf 10.00 uur worden afgestoken. Nieuwjaarsdag 02.00 uur moet de rust zijn weergekeerd.

———

Volgens BPN is er geen crisis, als we met zijn allen vuurwerk kunnen kopen voor 70 miljoen en staatsloten voor 190 miljoen

Omgerekend is dit 4 euri nog wat p.p en 14 euri per volwassene…
Nu zijn er plenty die maanden sparen, van hun zakgeld bv, 60 euro besteden aan vuurwerk voor de liefhebberige jongeren…
Dus al met al reken maar uit…

Een drama wordt er van gemaakt, is dit genoeg reden om net te doen alsof de regering ons nog meer kan bestelen dan men al doet?

Wil men de bevolking duidelijk maken dat ze niet zo moeten mekkeren?

190 miljoen aan de staatsloterij!

Nu het lijkt me nogal logisch dat als je niets hebt, je niet dat soort dingen kunt kopen of ze zelfs koopt.
Dus of de rijken kopen meer vuurwerk en staatsloten dan ooit tevoren…of iets klopt niet.

3 miljard gaat bv naar Afrika in een bodemloze put.
Vergeet niet de grote bedrijven die overal misbruik maken van belangenverstrengeling e.d. en hierdoor enorm verdienen. en dan bv de
50 miljard handelsoverschot,kwam terecht op de bankrekening van de grote bedrijven!
En wat gaat er naar Brussel?
Ik wens iedereen veel Gezondheid en Geluk en Liefde en Geld toe in 2013
En dat ieder die misbruik maakt van de bevolking,
van bedrijven, en de zieke mensen, dat zij dit alles zullen gaan voelen in 2013…dat de waarheid mag zegevieren boven alles!

Lees ook:   'WhatsApp' bespioneerd jou dag en nacht

Dat gezeur over vuurwerk ook altijd…
Ik koop het niet maar ik snap dat anderen het leuk vinden so what!

 

Nog een site die erop in gaat!?

https://www.het-klankbord.vuurwerk.nl/50+monster.html

Minder kopers van vuurwerk dan vorig jaar’

AMSTERDAM -Het aantal Nederlanders dat vuurwerk heeft gekocht, ligt dit jaar naar schatting lager dan vorig jaar. Mensen die wel rotjes, fakkels of pijlen aanschaffen, geven daar nu wel iets meer geld aan uit, namelijk 47 euro tegenover 45 euro vorig jaar.

Is vuurwerk 2 euro duurder geworden waauuuuwwwwwwwwwww meende ge nie zeg?

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde online-enquête van het economisch bureau van ING.

Bijna 84 procent van de ruim 68.000 ondervraagden besteedt geen geld aan vuurwerk. In 2011 was dat ietsje minder: 81 procent. „Sommigen vinden het onder de huidige economische omstandigheden zonde van het geld, anderen mogen geen vuurwerk kopen omdat zij daarvoor ouder dan 16 moeten zijn. Wellicht dat veel mensen ervoor kiezen samen van hun vuurwerk te genieten, in plaats dat iedereen voor zich koopt”, aldus een econoom van ING.

Eerder kwam onderzoeksbureau Q&A door middel van een studie onder 1600 respondenten met een vergelijkbare conclusie. „De hoeveelheid mensen die vuurwerk koopt, loopt al langer terug. Het is daarom moeilijk te zeggen of deze daling door de crisis komt”, legde een woordvoerder toen uit.

Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) meldde niettemin dat er dit jaar in de voorverkoop meer vuurwerk is verkocht dan in 2011. Volgens ING zou dat samen kunnen hangen met de algemene maatschappelijke trend dat de laatste jaren steeds meer mensen online bestellen.

Vorig jaar werd er in Nederland in totaal zo’n 70 miljoen euro in knallers en siervuurwerk omgezet. Omdat de hele oudejaarsdag ook nog vuurwerk aan de man gebracht mag worden, is het vooralsnog niet duidelijk of de totale verkoop dit jaar onder of boven dat bedrag gaat uitkomen.

 

https://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/21189840/___Minder_kopers_vuurwerk___.html

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten