29 november 2020

 

Schotse ‘oplichter’ keert terug in het MECC

Schotse ‘oplichter’ keert terug in het MECC

Derek Ogilvie, alias de geestenfluisteraar.

MAASTRICHT – De man die in oktober vorig jaar nog tienduizenden bezoekers naar Maastricht wist te trekken met zijn show, maar enkele maanden later door de VARA werd ontmaskerd als een notoire oplichter, keert terug in het theater van MECC Maastricht. Op zaterdag 14 juli staat het Schotse medium Derek Ogilvie twee keer in het MECC theater (14.00 uur en 20.00 uur).

Volgens het MECC, dat vandaag een opgewekt persbericht de wereld instuurde over de terugkeer van het supermedium, is Ogilvie ‘het medium dat door de jaren heen met zijn televisieprogramma’s en theatershows op ongelooflijk veel mensen diepe indruk wist te maken’. ,,De informatie die Derek doorkrijgt is ongekend gedetailleerd, onwaarschijnlijk concreet en no-nonsense. Met de nodige zelfspot en humor weet hij op zijn bekende confronterende manier mensen te helpen. Een show vol verbazing, emotie, humor en vermaak”, aldus het MECC in een persbericht.

Of het de kift is of niet, van Derek Ogilvie wordt gezegd dat hij de zaak behoorlijk flest. In januari was Ogilvie te zien in het VARA-programma Rambam. Daarin werd Derek Ogilvie ongemakkelijk geconfronteerd met een nog levende geest.

Presentator Linda Hakeboom liet Derek met de geest van haar ‘overleden’ opa praten, maar de man was nog blakend van gezondheid. De presentatoren toonden bovendien aan dat Derek in zijn shows waarschijnlijk een speciale techniek toepast, in plaats van dat hij écht met geesten praat. Zo slaagde Max van den Burg, een van de Rambammers, er met diezelfde techniek in om mensen te ‘readen’.

Lees ook:   Schokkend...waar of niet waar?

https://maastricht.dichtbij.nl/regio/schotse-%E2%80%98oplichter%E2%80%99-keert-terug-mecc

Gerelateerde berichten