web analytics
11:11 Dubbele getallen
Astrologie en Nummerologie

Het 8e huis en hoe je sterft

The Eighth House – A Good Death?

Astrologie – Het 8e huis en de dood

De dood is een gevoelig onderwerp en voor de meeste astrologie is het nog delicater om ernaar te zoeken.

Een gerenommeerde astroloog zou nooit de dood van een cliënt voorspellen.

Toch is het fascinerend wat astrologie over de dood zegt. Het lijkt erop dat bepaalde dingen bij de geboorte worden bepaald.

Dit artikel gaat niet over het voorspellen wanneer de dood zal plaatsvinden, maar eerder over hoe het kan gebeuren. Voor sommigen is dit een soort troost, terwijl anderen dit onderwerp niet willen behandelen.

Als iemand sterft, kijkt de astroloog graag naar de eigenaar van de horoscoop om een ​​bleker te worden in zijn achtste huis en om de planetaire sterrenbeelden te onderzoeken die op het moment van overlijden in de lucht waren. En je merkt vaak dat er op dit moment meestal veel positieve transits zijn. Ik zal dit onderwerp in een ander artikel behandelen.

Dit artikel gaat over het Achtste Huis.

Benjamin Franklin zei ooit een beroemde zin:

Niets is zeker in deze wereld behalve de dood en de belasting.

Het Achtste Huis wordt in de astrologie inderdaad beschouwd als het huis van de dood en belastingen. De heerser is de schorpioen en de planeet Pluto.

Maar het Achtste Huis staat ook voor leningen, banken en het geld van anderen en partners. En het belichaamt de eeuwige cyclus van dood en wedergeboorte. Alles heeft te maken met het begin en het einde.

Over het algemeen geloven veel astrologen dat een planeet in het Achtste Huis de heerser van het huis opheft. Maar meestal is het een interactie tussen beide, het teken en de planeet.

Als het Achtste Huis in Kreeft is en de planeet Saturnus in dat huis, dan heeft Saturnus de overhand en niet de maan, die de heerser van Kreeft is.

Het zal dan meer een Saturnische dood zijn. Of een combinatie van Saturnus en de heerser van het huis.

LET OP: als u gevoelig bent voor dit onderwerp en niets over de dood in de horoscoop wilt weten, moet u hier stoppen met lezen. Anders scroll naar beneden.

 

 

Het achtste huis en de omstandigheden van de dood

De volgende beschrijvingen van sterfgevallen in het 8e huis zijn afkomstig van vele waarnemingen van astrologen over de hele wereld:

Ram / Mars: Plotseling, mogelijk gewelddadig, hoofd-, hart- of hersengerelateerd. Een dood als gevolg van vuur, woede, snelle overreactie (bijvoorbeeld bij het autorijden), handel zonder na te denken. Bloedziekte, bloedverlies, strijd, strijd, geschillen met anderen. Steekwapens en vuurwapens.

Stier / Venus: Langzaam, over het algemeen vredig, mogelijk te zwaar, zwak punt: nek. Aangezien de stier wordt geregeerd door Venus, is het meestal een zeer rustige wandeling. Een bitterzoete dood. De oorzaak kan verband houden met de nek, keel, overgewicht, diabetes. In zeldzame gevallen als gevolg van natuurrampen.

Lees ook:   Astrologen voorspelden een druk 2021: de problemen zullen toenemen

Iemand met een stier in het 8e huis is meestal erg oud als hij sterft. Zulke mensen laten vaak een erfenis na voor het nageslacht en hun dood maakt geschiedenis, hetzij in het openbaar, of in ieder geval voor de volgende van degenen die achterblijven.

Tweeling / Mercurius: Waarschijnlijk verschillende oorzaken die op elkaar inwerken, mentale achteruitgang, longen en ademhalingsproblemen. Mensen met tweeling of Mercurius in het 8e huis sterven het vaakst aan luchtwegaandoeningen, longontsteking, longaandoeningen, kortademigheid, emfyseem. U moet daarom het roken verminderen of, idealiter, helemaal niet roken en aandacht besteden aan de longen. Veel frisse lucht en beweging in de natuur.

Kreeft / Maan: Thuis, maag, overgewicht. Meestal sterven mensen met kreeft of de maan in het 8e huis thuis, omringd door hun dierbaren. De doodsoorzaken zijn meestal borstkanker of andere vormen van kanker, maagaandoeningen, ongevallen thuis of overgewicht, wat vervolgens leidt tot de andere ziekten.

Leeuw / Zon: Waarschijnlijk hartproblemen, hartaanval, plotselinge hartstilstand. De meeste doodsoorzaken voor de leeuw in het 8e huis hebben te maken met het hart. Het is ook mogelijk om jezelf te overschatten bij risicovolle ondernemingen of gevechten.

De dood is hier vaak dramatisch en publiek, voor een publiek of meerdere mensen. Soms echter alleen in familiekring.

Maagd / Mercurius: Vaak stil en kalm in een aangename omgeving, niet dramatisch, spijsvertering, darmen. De meeste van deze mensen worden aangetast door de spijsverteringsorganen, ziektekiemen of besmettelijke ziekten. Problemen met het spijsverteringsstelsel worden vaak veroorzaakt door nervositeit of drugsmisbruik.

Weegschaal / Venus: Niet moeilijk, vaak gerelateerd aan de nieren, diabetes. De dood is voor weegschaal in het 8e huis is zeer waarschijnlijk vredig, mooi, bijna artistiek. Vaak in slaap of anderszins gewoon prettig. De dood komt hier meestal wanneer de horoscoopeigenaar volkomen vredig met zichzelf is.

Schorpioen / Pluto: Mysterieuze onduidelijke dood. Vroeger werd het vaak geassocieerd met seksueel overdraagbare aandoeningen zoals hiv of syfilis. Het medicijn van vandaag heeft dat veranderd. Maar zelfs vandaag de dag kunnen vaak zieke geslachtsorganen een rol spelen bij zowel mannen als vrouwen.

Meestal sterven mensen met Schorpioen in het 8e huis alleen of alleen in gezelschap van één persoon. Vaak in de oorlog in het verleden.

Tegenwoordig vaak door seksuele praktijken zoals David Carradine in 2009. Meestal is de dood erg spiritueel en intens.

Boogschutter / Jupiter: Meestal in het buitenland of ver van huis. Deze mensen sterven meestal niet in de buurt van hun huis. Zulke mensen worden zeer waarschijnlijk oud en gaan pas weg als hun lichaam te moe is om verder te leven. Vaak op reis naar een ver land of over het algemeen heel ver van huis. Soms komt de dood voor in verband met buitenlanders.

Een doodsoorzaak zijn meestal tumoren, overgewicht. Soms sportieve activiteiten.

Meestal hebben deze mensen een zorgeloze overgang naar de dood.

Steenbok / Saturnus: Mensen met de Steenbok in hun 8e huis worden vaak ook heel oud. Ze hebben het vermogen om een ​​van de langste levens te leiden als ze voor zichzelf zorgen. Werk is voor zulke mensen essentieel en velen werken tot kort voor hun dood.

Lees ook:   Hoe weet u of iemand een schorpioen ascendant heeft?

Je lichaam vergaat langzaam als je stopt met werken. Daarom moet de 8e huis steenbok zo lang mogelijk werken, want dat houdt ze jong en fit. Het hoeft niet per se de baan of de carrière te zijn, het kunnen ook hobby’s, liefdadigheid zijn of je zorgt voor iemand.

Botten, knieën, tanden en het bewegingsapparaat worden bij deze mensen in het algemeen kwetsbaar.

Waterman / Uranus:  Onverwacht, snel, meestal pijnloos. Mensen met Waterman of Uranus in het 8e huis gaan meestal volledig onverwacht en shockeren iedereen om hen heen, omdat de dood zo plotseling komt. Bizarre ongevallen of ziekten die uit het niets komen, kunnen de doodsoorzaak zijn.

Vissen / Neptunus: Deze mensen sterven meestal in hun slaap. De oorzaak is vaak niet duidelijk. Water-gerelateerde doodsoorzaken zijn vaak het geval, drugs, alcohol of zelfmoord. Of water dat zich ophoopt in het lichaam. De dood is meestal een buitengewoon spirituele ervaring, vredig, in een droom. Sommigen sterven om iemand anders te redden.


Planeten in het 8e huis en hun aspecten kunnen meer informatie geven over de omstandigheden van de dood.

Je kunt kijken qua planeten bij welk teken het hoort en die ook lezen.

Over het algemeen spreken de elementen voor zich wanneer er geen planeet in het 8e huis is. Aardetekens hebben meestal lichamelijke ziekten, watertekens  zijn vaak depressief of hebben ziekten die niet duidelijk kunnen worden gedefinieerd, enzovoort.

Dit zijn natuurlijk geen strikte regels. Progressies spelen vaak een grote rol. Karl Marx had bijvoorbeeld zijn 8e huis in de Weegschaal en stierf aan een pleuritis, eigenlijk een klassieke tweeling / Mercury-dood.

Maar als je zijn horoscoop van dichterbij bekijkt, was Mercurius in progressie in de tweeling op het moment van zijn dood. Progressies regeren vaak over het leven en kunnen daarom een ​​diepgaande invloed hebben op de dood. Sommige astrologen zijn er vast van overtuigd dat er bij hem altijd vooruitgang is op het moment van overlijden.

Voorbeeld Andy Warhol:

Andy Warhol was een Amerikaanse kunstenaar, uitgever, graficus en filmmaker en een van de bekendste vertegenwoordigers van popart.

Hij werd geboren op 6 augustus 1928 in Pittsburgh, USA. Zijn 8e huis was in vissen. De heerser van zijn 8e huis was Neptunus.

Andy heeft zijn hele volwassen leven galproblemen gehad. Hij had bij zijn geboorte een Sun-Jupiter-vierkant. Dit aspect duidt op lever- en galproblemen. Hij moest altijd heel voorzichtig zijn met wat hij at, want veel raakte meteen de lever en de gal.

Andy Warhol stierf op 22 februari 1987 op 59-jarige leeftijd in New York.

De dag ervoor, op 21 februari, had Warhol een routine-gal-operatie en alles leek goed te gaan. De volgende dag stierf hij echter in zijn slaap (8e huis vis) als gevolg van een post-operatieve hartstilstand.

Lees ook:   De heerser van je zevende huis

Voorafgaand aan zijn operatie bleef Andy Warhol zijn galprobleem uitstellen omdat hij bang was voor ziekenhuizen en de artsen. Vanwege zijn Zon-Jupiter-vierkant werd het probleem erger en moest hij geopereerd worden.

Zijn familie klaagde het ziekenhuis aan wegens foute behandeling en er werd een onderzoek gestart.

The New York Times schreef op 5 december 1991, vier jaar na zijn dood:

Andy Warhol, bloed-arm, ondervoed en in paniek voor ziekenhuizen, raakte na zijn operatie in coma en stierf letterlijk zonder toezicht omdat zijn artsen te veel vocht in zijn lichaam hadden geïnjecteerd.

Zijn advocaat zei dat het New York Hospital meer dan twee keer zoveel vloeistof in zijn lichaam heeft gepompt als nodig was. Het was criminele verwaarlozing en mishandeling. Te veel vocht veroorzaakte hartfalen.

Andy had nu het vissenteken in zijn achtste huis. De heerser is Neptunus. Als je de verklaringen van het nieuws in de kranten bekijkt, vind je verklaringen die passen bij een typische Neptunus-vissterfte:

Overladen met vloeistoffen, een vreemde ondoorzichtige dood, verdronken in vloeistof. En hij stierf in slaap (coma).

De werkelijke doodsoorzaak werd genoemd als “plotselinge postoperatieve hartstilstand”, wat wordt onderstreept door de heerser van het Achtste Huis, Neptunus, die bij zijn geboorte in Leo was. Neptunus in de leeuw spreekt voor het ventriculaire septum, de spierwand die de hartkamers scheidt.

JOHN F. KENNEDY

John F. Kennedy – Vergelijkbare omstandigheden werden waargenomen bij de moordaanslag op de Amerikaanse president John F. Kennedy.

Het Achtste Huis van John F. Kennedy zat boordevol planeten: Jupiter, Zon, Mercurius, Venus, en hij had de planeet Mars in de allereerste graden van zijn Achtste Huis. Dus een grote kans om een ​​gewelddadige dood te sterven. Kennedy is neergeschoten. Mars regeert ook over vuurwapens.

Hij had ook een gevaarlijk Mars-Uranus-vierkant voor Waterman in zijn vierde huis. Dat illustreert de plotselinge gewelddadige dood die uit het niets kwam.

Zijn moordenaar, Lee Harvey Oswald, had ook Mars in zijn Achtste Huis in Waterman. Hij werd ook uit het niets doodgeschoten door een eigenaar van een nachtclub twee dagen na zijn moordaanslag op Kennedy. Mars voor het vuurwapen en Waterman-Uranus = plotseling.

MARILYN MONROE

Marilyn Monroe had haar achtste huis in  vissen, wat duidt op onduidelijke en verborgen doodsoorzaken. En ze had ook Mars en Uranus in het Achtste Huis. Haar dood was plotseling (met Uranus) en gewelddadig (Mars).

De doodsoorzaak was verborgen en werd nooit echt ontdekt of onthuld. Er wordt aangenomen dat ze is vermoord vanwege haar affaire met Kennedy.

De officiële doodsoorzaak werd genoemd als “acute barbituraatvergiftiging”, wat op zijn beurt overeenkomt met een klassieke Vissen-Neptunus-dood.

Of ze zelfmoord heeft gepleegd of is geholpen, is nooit bekend geworden. In ieder geval is het veilig om met dat idee te spelen vanwege de gewelddadige Mars. Alleen of door iemand anders, komt nooit aan het licht.

Das Achte Haus – Ein guter Tod?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien