11 april 2021

 

De donkere lokken

De donkere lokken

Tjah ineens krijg je grijze haren, ik was rond de 45 toen dit echt begon…irritant.
Vooral bij erg donker haar, dan zie je dus elke maand zo’n beetje uitgroei oftewel witte haren… GRRRRRRRRRRRR!

Nou ja dan maar eens blond?
Bedoel veel buitenlandse vrouwen doen dit, als ze eenmaal grijzig worden maken ze hun donkere haren blond.
Ik neem aan dat zij heftiger bijtspul hebben dan wij hier in NL?
Nou goed met wat kappersachtige kennis, dacht ik dat kan best! Ik had het wel eens eerder geprobeerd nml en het resultaat was roodachtig blond… vreselijk!!!!
Reden om naar de winkel te rennen inclu muts en snel weer donkerbruin halen.

Maar dat pakte toch wel ff direct all in!
Nou, nu dus niet, terwijl die blonderingszooi, jezus waarom doen vrouwen dit zichzelf aan, zat te vreten aan mijn oor, ja echt het beet!
Niet normaal gewoon…
En mijn geliefde hoofdhuidje aan het beschadigen was,… (Fijn bij het wassen Aiks) was het resultaat bedroevend, gelijk een lapjeskat, had ik ineens gos toch wel uitgroei…. maar niet overal en alleen bovenop en verder was alles ongezien de kleuring ontsprongen.
Walgelijk vond ik en bij nader inzien als ik mijn haar zo naar achteren trok en ik de blik aanschouwde van dat lichte haar…dat stond echt niet… Leek wel een vreemdeling zekers die verdwaald was zekers….
Voelde me ook blond, bij bepaalde dingen, kon ik ze niet meer direct beantwoorden dus zei ik, kijk ik word al blond!
OMG! Dat was later weer over gelukkig… na de dark version installation…again!

Maar ja wat nu, oh wacht, gelukkig het is koopavond!
Kon nog net even een flink eind tuffen, richting de stad, om haarverf te halen.
In de fikse regen, man, man een douche was er niets bij, reed ik met een vaag stotende brommert(wtf heeft dat ding nu weer?) richting de stad, in het donkere avondgespuis, waar je bijna niemand op straat tegenkwam.
Totaal verkleumd en kledder van de regen, inclu zwarte baret, kwam ik thuis, direct de verf in mijner lokken gesmeerd en klaar.
Godzijdank dit pakte wel…bedoel het zou toch niet, dat het niet pakt hé?
Al die moeite voor niks…en dan toch maar naar de kapper?
Mij te duur, vaak beginnen ze ook over knippen, (Heb twee pijpekrullen aan beide kanten in mijn haar, kan van de rest ook easy pijpekrullen draaien als ik wil ideaal haar, maar deze zijn steevast droger, qua structuur, kappers denken dan altijd dat dat haar stuk is oid, KNIPPERDEKNIP)—-ehm nee dat hoort bij mij, dat is zo…) nou laat maar, doen we zelf wel, voor mij aub geen korte kop haar.

Lees ook:   Haar knippen

Toen men mij als meisje van 5 mijn prachtige lange lokken afknipte (WHY??????) en ik eruit zag als een jochie en men dan ook zei, heey jongetje ga eens aan de kant oid…heb ik een trauma voor kort haar.

Maar blond nee…niet meer!
Ben genezen wat een ellende… en je hoofdhuid gaat kapot je haren gaan kapot en voor wat?

Er komt een pilletje tzt waarbij je je eigen haarkleur weer krijgt… op een natuurlijke manier dat dan weer wel…dat zou een uitkomst zijn maar zover zijn we nog niet…helaas!

Liever een zwarte Lola, dan een blonde Dolly dat is niks voor mij.

Daarbij mijn oma verfde haar haren ook nog jaren donker… in haar oorspronkelijke kleur…niemand geloofde dat ze al zo oud was…dan glimlachte ze altijd maar wat!
En ik met haar mee.

Verder heb ik krullend haar, dat enorm opkrult…baal ik van want het is veel langer dan het lijkt!

Zucht en ik mag geen hairextensions van mijn grote kind…die vindt dat walgelijk nep en fake enzo…maar ja…leek me wel leuk eens…ooit?
🙁

Al met al tis amazing waarom dames zich zoveel laten pijnigen door het haar te blonderen…Hallelujah…

Gerelateerde berichten