...

17 oktober 2021

 

Chinees bedrijf wil uw huisdier klonen – en het de herinneringen van het origineel geven

Chinees bedrijf wil uw huisdier klonen – en het de herinneringen van het origineel geven

Huang Yu was dol op zijn kat. En toen de kat stierf, hoorde Huang dat er een bedrijf was dat het konklonen. Zoals hij vertelde :

“Mijn kat stierf aan urinewegaandoeningen. Ik besloot hem te klonen omdat hij zo speciaal en onvergetelijk was. ”

En terwijl de gekloonde kat – knoflook genaamd – genetisch identiek is aan zijn voorganger, heeft hij een eigen identiteit en vormt hij momenteel herinneringen.

Maar nu is de Chinese Sinogene Biotechnology Company, die Knoflook gekloond heeft, klaar om een ​​nieuwe stap in het onbekende te zetten en kunstmatige intelligentie te gebruiken om herinneringen van een huisdier over te dragen naar de kloon die het vervangt, meldt de Global Times :

“Om het gekloonde dier dezelfde herinneringen te laten delen met het origineel, overweegt het bedrijf het gebruik van kunstmatige intelligentie of mens-machine-interfacetechnologie om ze op te slaan of zelfs de herinneringen door te geven aan gekloonde dieren, zei de algemeen directeur van Sinogene op de conferentie .
“Sinogeen plaatsvervangend algemeen directeur Zhao Jianping zei dat het succesvolle klonen van knoflook het bedrijf in staat zal stellen officieel katkloondiensten aan te bieden, die naar verwachting elk 250.000 yuan ($ 35.400) gaan kosten.”

Dolly het schaap werd gekloond in 1996 en leefde 7 jaar

Volgens Zhoa hebben verschillende katteneigenaren zich al aangemeld voor het klonen met geheugenimplantaten. Het bedrijf kloont ook honden.

Hoe het werkt

Voor het geval je, je dat afvraagt, is dit hoe het kloonproces in China wordt uitgevoerd:

“Het klonen van een kat of hond vereist dat een embryo uit de cel van het dier wordt gekweekt voordat het in de baarmoeder van de draagmoeder wordt geïmplanteerd, legde Lai uit. Het proces – van celextractie tot geboorte – duurt minstens twee maanden, zei Lai.
“Het in Beijing gevestigde bedrijf denkt na over zijn kloneringstechnologie voor bedreigde dieren. Volgens Lai zou het klonen van een bedreigd dier experimenten met interspecies klonen vereisen, maar tot nu toe heeft geen enkele wetenschapper met succes een kruissoort gekloond vanwege technologische barrières. Het is nog steeds onwaarschijnlijk dat een konijn bijvoorbeeld een varken kan baren. ‘

Lees ook:   This Is The Video They Don't Want You To Watch... (2018)

Goed idee of groot probleem?

Iedereen die momenteel van een huisdier houdt of ervan heeft gehouden, weet hoe kostbaar ze zijn. Ze worden lid van de familie en zijn geliefd bij mensen over de hele wereld. Honden en katten wekken beide gevoelens van warmte en toewijding op bij de mens. Maar is klonen de juiste manier om een ​​dierbaar huisdier vast te houden?

Veel geleerden blijven tegen het kloonproces en beweren dat de dieren lijden als gevolg van het proces en dat het ook vragen oproept over de rechten van het dier.

En dan is er de angst dat het klonen van dieren zal leiden tot het klonen van mensen.
(Wat natuurlijk ooit kan)

Klonen lijkt misschien het antwoord na een overleden huisdier, maar het feit blijft dat het beste wat je kunt doen als een huisdier de Rainbow Bridge oversteekt, is om te rouwen, alle goede tijden te onthouden en vervolgens een ander dier te redden en ze je hart te laten vullen.

En wie weet reïncarneren dieren gewoon! Net als mensen, wat bij jou hoort, zal zijn.

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten