24 april 2021

 

Onverklaarbaar licht Rusland – Zonnevlam?

Tijd in het filmpje stond niet goed ingesteld – het is dus echt van afgelopen week

 

Onverklaarbaar licht Rusland

Een onverklaarbaar licht bij de stad Stavropol in het zuiden van Rusland, houdt de gemoederen flink bezig. Terwijl het aardedonker is, wordt de hemel vier tot vijf seconden lang verlicht. Kort daarna stopte de straatverlichting er voor korte tijd mee. Experts staan voor een raadsel.
De lampen in huiskamers begonnen te flikkeren en straatverlichting viel uit. Beelden van het verschijnsel werden vastgelegd met een camera in een auto. Tot twee keer toe licht de lucht vijf seconden op. Volgens ooggetuigen was er geen sprake van een geluid dat veroorzaakt werd door het voorval.

Experts hebben geen idee wat de verlichtende gloed is. Ze zouden het wel over één ding eens zijn: het gaat om een onnatuurlijk verschijnsel. Dit zorgt vanzelfsprekend voor een geruchtenstroom over buitenaardse activiteit.

Ook de Nederlandse meteoroloog Michiel Severin vindt het lastig om de gebeurtenis te duiden: ,,Lastig te zeggen met één filmpje. Een meteoor die achter de wolken voor fel licht zorgt en daarmee de wolken oplicht is een optie. Maar doorgaans veroorzaken meteoren geen electriciteitsproblemen, al zou het in theorie wel kunnen.”

 

 

https://www.ad.nl/

https://dalternative.wordpress.com/2015/03/13/waarschuwing-een-grote-x2-1-zonnevlam-is-onderweg-naar-de-aarde/

Hoe vaak komen zonnevlammen voor?
Zonnevlammen komen regelmatig voor en zijn ook helemaal niet verkeerd. Zonder een regelmatige zonnevlam zouden we het hier enorm koud krijgen. Een voorbeeld hiervan vond al plaats in de 17de eeuw. Het begint echter een probleem te worden als de zonnevlammen richting klasse X gaan. Deze komen helaas vaker voor dan je zou denken. Eén van de grootste was in 2003 maar ook in 2001, 2005, 2011, 2012 en 2013 kwamen enkele grote zonnevlammen voor.
Wat zijn de gevolgen?
De kans dat er iets gaat gebeuren zoals in de film 2012 is zeer onwaarschijnlijk. De film is leuk maar absoluut niet realistisch. Toch mogen we de invloed van zonnevlammen niet onderschatten. Naast de tot nu toe onbewezen effecten die het heeft op de mens zelf, heeft het wel degelijk invloed op de aarde en onze machines. Zonnevlammen kunnen voor aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zorgen. Tevens mogen we er vanuit gaan dat (net als bij de telegraaf) onderstaande kwetsbare technologie een grote zonnevlam niet overleefd.
Onze satellieten en alles wat daarbij hoort. Denk aan je creditkaart betalingen, communicatie, tv, radio enz. De navigatiesystemen van de luchtvaart kunnen uitvallen en groundcontrol kan opeens onbereikbaar worden. Elektriciteitsnetwerken kunnen stoppen met functioneren en we hoeven niet uit te leggen hoe erg we hiervan afhankelijk zijn.
Kortom een zonnevlam kan ons honderden jaren terug in de tijd plaatsen, waardoor we weer afhankelijk zijn van ouderwetse overlevingstechnieken en vergeten manieren van communiceren.
Wat kan je ertegen doen?
Een zonnevlam die onze moderne wereld stil legt, is een klap maar het is gelukkig iets wat we als mensheid aankunnen. Ervan uitgaand dat er geen aardbevingen plaatsvinden en er geen vulkaanuitbarstingen zijn. Netwerksystemen en machines kunnen opnieuw gebouwd worden en naar verloop van tijd zal alles wel weer werken zoals voorheen. Net als bij de meeste scenario’s is het dus het beste je te richten op het vergaren van kennis, materiaal en technieken die je deze opbouwtijd door helpen.
Omdat een EMP slechts van korte duur is kun je hier bijvoorbeeld aardig wat spullen tegen beschermen. Door enkele backups en apparaten te bewaren in een geaarde metalen box van blik of staal, zorg je ervoor dat ze ook na een EMP nog functioneren. Bekijk dit filmpje voor meer informatie over het maken van een simpele Faraday kooi.
Omdat het nooit zeker is wat alle gevolgen van een zonnevlam zijn kun je het beste uitgaan van het ergste.
Tip van Dalternative:
Je kunt ook eenvoudig al je apparatuur op een snelle en goedkope manier beschermen. En tevens testen of het werkt.
Hiervoor heb je slechts aluminiumfolie nodig.
Omwikkel bijvoorbeeld hiermee je GSM.
Let wel! Het is van belang dat de glimmende kant van de aluminiumfolie aan de buitenkant zit.
Dan bel je met een andere telefoon naar je GSM.
Als deze geen ontvangst meer heeft, je uiteraard je GSM ook niet hoort overgaan, en je meteen doorverwezen wordt naar de voicemail, dan is de ontvangst van je GSM geblokkeerd, en kan dus ook een zonnevlam geen schade meer aanbrengen.

Lees ook:   'Ik kan een neanderthaler klonen, ik heb alleen vrouw nodig'

https://www.scientias.nl/zon-produceert-eerste-gigantische-zonnevlam-van-2015/

https://wibnet.nl/heelal/zon/zonsverduistering-toont-hevige-zonnevlammen

https://www.nieuwetijdskind.com/omgaan-met-zonnevlammen-energetische-invloeden/

https://www.lumeriasmagischewereld.nl/Over-zonnevlammen

En wat doet het met jou als mens?

In de aanloop naar de uitbarsting van een storm kan je rusteloos voelen, je merkt dat het anders is en je kunt niet de vinger erop leggen.
In je emoties ben net alsof je in een permanente stress toestand verkeerd.

En als de storm zijn uitbarsting krijgt merken we dat emotioneel en lichamelijk.
We kunnen hoofdpijn ervaren, spanning in onze spieren en in ons hoofd.

Emotioneel vangen we alle prikkels op en zijn we heel kwetsbaar voor invloeden van buitenaf.
We zijn veel gevoeliger omdat onze lichamelijke en geestelijke frequentie ons in een hogere graad van gevoeligheid plaatst.

Je hebt als het ware extra antennes en niet 1 extra maar wel honderd extra.

Alles komt als een vergrootglas binnen, je daardoor alles dieper en meer ervaren dan anders. En denk dan ook aan je kinderen, onze kinderen die al zo open staan voor alle energie om ons heen.

Je kunt net als met een zuidwester eerst enorm opladen worden met energie en daarna instorten en geen sprankje energie over hebben. En net als een aardse storm moeten we het uitzitten en afwachten en hopen dat de schade meevalt.

Mocht het zo zijn dat apparaten, auto’s of andere apparatuur vreemde kuren heeft dan weet je dat het aan de stormen ligt.

Als je erg gevoelig bent voor de energie dan kan je een Amazoniet, een Hematiet of zwarte toermalijn bij je dragen om de kracht van de straling te absorberen.

Gerelateerde berichten