web analytics
11:11 Dubbele getallen
Wetenschap & Ontwikkeling

Regenwater niet zo schoon als men dacht

Wetenschappers hebben ontdekt dat de wolken boven onze hoofden zijn gevuld met microbacterieel leven.

Om hun onderzoek uit te voeren, hebben onderzoekers hagelstenen verzameld die uit onweerswolken kwamen in Slovenië. Wat ze ontdekten was dat de hagel gevuld was met bijna net zoveel organische verbindingen zoals je misschien in een typische rivier kunt vinden, samen met verschillende soorten bacteriën die normaal alleen leven op planten. De regen die op ons hoofd valt, wordt vaak beschouwd als zeer schoon , maar het lijkt erop dat ondanks het feit dat het water gedestilleerd is het dus nog altijd een groot deel van de bacteriën bevatten die we in andere waterbronnen ook vinden. “Ze kunnen groeien in de wolken, nemen in aantal toe en dan het wijzigen ze zelf de chemie in de wolken, maar ook indirect in de atmosfeer,”

zegt co-auteur Tina Santl Temkiv.

Lees ook eens:   Waarom de ene kant van de aarde snel kouder wordt dan de andere

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥