...

28 oktober 2021

 

Wetenschappers en muggen

Honderdduizenden gemuteerde muggen worden vrijgelaten in het wild …
Het klinkt misschien als iets uit een low-budget horrorfilm, maar het Bureau van de Amerikaanse Food and Drug Administration stellen de vraag of zij in staat gesteld moeten worden als  wetenschappers om duizenden en duizenden  genetisch gemodificeerde insecten lost te laten in de natuur.
Als alles volgens plan verloopt, zullen de gewijzigde muggen worden opgenomen in de natuur en zo hopelijk idealiter paren met de muggen die de dodelijke knokkelkoorts dragen, een ziekte die ervoor bv voor zorgt dat de mensheid bv een kind krijgen met een fatale aangeboren afwijking.

Wetenschappers zeggen dat ze verwachten dat de populatie van muggen Aedes aegypti, verontreinigd met deze gevaarlijke ziekte zal worden vernietigd in een paar generaties, zonder enige ernstige gevolgen voor inheemse ecosystemen. “Vanuit een wetenschappelijk oogpunt is dit, denk ik,  geweldig uit. Lijn van een experiment en het verzamelen van gegevens”, zegt Michael Doel (Michael Doyle) van het management om muggen in Florida te controleren, aldus Associated Press.

 

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Donorbloed gemaakt van stamcellen

Gerelateerde berichten