15 april 2021

 

Wie cos costa?

Wie Cos Costa?

Cos Costa?Cos Costa?
Leugens waarom?Na jaren kwamen wij elkaar weer tegen, een mooie dame op leeftijd was zij.
Haar haren zaten wat in de war maar toch waren zij mooi grijs dooradert, met gedeeltelijk zwarte strengen en spierwitte door elkaar geweven alsof het zo geverfd was.
Moeder natuur kan er zelf ook best wat leuks van maken.
De dame in kwestie maakte altijd bijzondere dingen mee zo was mijn ervaring enkele jaren geleden. Zelfs Mick Jagger was flink onder haar indruk geweest. Ze had zelfs een fles dure parfum van hem gekregen, zo liet ze mij ooit zien, hij stond inmiddels leeg bovenop een kastje. Gewoonweg een lieve dame, zo ik haar kende.
Ze kwam op bezoek vandaag, en aangezien ik alles maar gewoonweg geloof wat men verteld want waarom zou men moeten liegen immers. Viel mijn mond bijna open van de leugens die ze nu tentoonspreide. Het brak mijn hart bijna in de wetenschap dat misschien al die verhalen van jaren geleden ook wel eens niet waar konden zijn.
Ze had nml een vriend, hij was piloot een hele knappe man van 55 jaar oud.
Haar buurvrouw had al gezegd dat ze hem vast wel moest delen.
Maar zo zei ze, hadden ze enkel met elkaar geslapen verder niets hoor.
Ze had vandaag foto’s opgehaald van hem en een andere vriend. Ja die was ook al zo knap, maar daar had ze niets mee. Ook al niet dus.. Maar goed, ze liet mij de uitvergrote foto’s zien.
En waarlijk wat een knappe kerels op deze foto’s tevoorschijn kwamen, begon er zelf bijna van te kwijlen, ware het niet dat de ene mij vaag bekend voorkwam uit een of andere reclame?
En de andere man wel de tweelingbroer moest zijn Andy Garcia. Ja, zei ze hierop dat zegt iedereen al dat hij daar op lijkt hoor. Ja, hij is mooi hé?
Hij is nu bij mij thuis, hij zei nog tegen mij, blijf je niet te lang weg?
Kom je snel weer thuis?
Ik blijf dus niet zo heel lang hoor. Ze vertelde hierop in geuren en kleuren over haar vermeende vriend. Hij woonde in Londen, waarop ze de foto liet zien, waar de tweelingbroer van Andy Garcia in een schitterend Armani pak voor zijn villa zat, met op de achtergrond mega hoge palmbomen. Bevreemd keek ik de dame aan en vroeg aan haar hoe die bomen in vredesnaam zo goed en hoog konden groeien in London. Oh ja dat kon echt, hij wilde voor haar ook een palmboom kopen, zodat ze deze in de tuin kon zetten voor de flat.. Ik dacht als die boom net zo hoog wordt als op die foto’s dan zullen de bovenburen dit vast niet erg waarderen. Maar ze wilde niet dat hij deze voor haar kocht ze zou er zelf wel een kopen tzt.
Ok verzuchtte ik, en ze ging maar door over hoe hij op een keer voor het raam had gestaan, zo met zijn rug naar haar toe, hij rookte een sigaar en hij droeg een shirt en een spijkerbroek, maar ook, zo heerlijk verzuchtte ze.
Een mannenstring, waarbij boven zijn broekrand een randje van de slip te zien was, in huidskleur voegde ze er nog aan toe ten overvloede.
Van die mooie kadetten had hij, glimlachte ze dromerig.
Ik zei nog, drink je de thee nog op?
Jaja hij is nog warm zei ze wacht even.
Hierop begon ze weer over haar jaloerse buurvrouw, die zelf een lelijke man had, met een kaal hoofd. Nee dan de tweelingbroer van Andy Garcia, en ik zou toch zweren dat hij het echt was, maar goed ik bestudeerde zijn foto nogmaals, en zag op de onderkant de tekst “Glossy” staan. Euh heeft hij een interview gehad bij de glossy oid? Vroeg ik haar. Oh ja jaah, ze hadden hem gevraagd enzo.
Ok..en dit is dus een vergroting van de foto uit het blad…ach so..
Verbazingwekkend hoe de leugens uit haar mond stroomden… Ik kon het me bijna niet voorstellen, geloofde zij dit nu allemaal zelf?
Een piloot die zo stinkend rijk was en zo knap dat hij in London een villa had, kwam bij haar logeren in haar kleine flatje, een dame van bijna 70 jaar oud?
Op de foto stond ook iets geschreven, ik vroeg wat dat dan betekende?
Oh daar stond op, heb jij de liefde wel eens gesmaakt…ja mooie tekst hé? Zei ze nog en nipte aan de thee. In welke taal is dat dan? Oh in het Maleis, ja hij spreekt wel 9 talen, zei ze met nadruk. Zoow wat een intelligente man is het dan zeg. Hij rook ook zo zalig naar basilicum, haar hele woonkamer rook naar hem, hierop rook ze aan haar eigen polsen maar helaas, ze had zichzelf niet genoeg tegen hem aangewreven blijkbaar want van enig spoor van basilicum was geen sprake meer..
Misschien gaan we uit vanavond, ik zeg, nou dan mag u wel iets heel moois aantrekken en ik keek naar het truitje dat zij droeg.
Als ik die vent in huis had, zou ik echt wel even wat leuks aangetrokken hebben toch en mijn haar frips en fruitig eh en misschien wel een dozijn parfumflessen op mijzelf uitgespoten hebben opdat ik zeker als ik rond de 70 was niet onder zou doen voor alles wat die man had en zou kunnen en willen versieren…Maar aleeh…
Die morgen had hij zelfs 3 engelse kranten gekocht en was hierna teruggekomen.
Hoe hij gekomen was geen flauw idee waarschijnlijk met een helicopter, had hij haar niet even kunnen begeleiden op weg naar mij toe? Ik had hem wel eens willen zien.
Toen de thee op was, trok ze haar wollige vestje weer aan en vertrok op haar scootertje, ik zie haar nog wegrijden. Mijn hart vol verbazing, verbijstering zelfs..
Hoodschuddend sloot ik mijn deur…
( de foto vond ik op internet terug)
AngelWings
*waar gebeurd*
Lees ook:   Frederico

Gerelateerde berichten